Η εταιρία CCC επιβεβαίωσε ότι θα σταματήσει να χορηγεί την ομάδα του Jim Ochowicz στο τέλος της σεζόν, ενώ το αφεντικό της Astana, Alexandre Vinokourov λέει ότι η ομάδα του θα πάψει να υπάρχει, αν δεν υπάρξει αγώνας για το υπόλοιπο του έτους.

Αυτές είναι οι τελευταίες εξελίξεις στον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας στην ποδηλασία και απηχούν τις ανησυχίες της UCI ότι όλες οι ομάδες δεν θα κατορθώσουν να φτάσουν στο τέλος της σεζόν. Η UCI επισημαίνει ότι 5 ομάδες – που δεν ονομάζει –  βρίσκουν το οικονομικό τοπίο πιο δύσκολο από άλλες.

Οι αθλητές της ομάδας CCC, συμπεριλαμβανομένου του Ολυμπιακού πρωταθλητή Greg Van Avermaet, συμφώνησαν με τη διοίκηση ότι θα λάβουν τουλάχιστον 50% των μισθών τους φέτος, σύμφωνα με το Het Nieuwsblad, μετά την πτώση της τιμής μετοχής του Πολωνού κατασκευαστή υποδημάτων κατά 90% και εξέτασαν μείωση ή διακοπή των δεσμεύσεών τους προς την ομάδα.

Η CCC ανέστειλε το περισσότερο προσωπικό τους για το υπόλοιπο της περιόδου μη αγώνων τον Απρίλιο, ενώ οι μισθοί των αθλητών πληρώθηκαν οι μισοί τον Μάρτιο και καθόλου τον Απρίλιο.

Η ομάδα, η οποία υπήρχε ως BMC Racing μέχρι το τέλος της σεζόν του 2018, θα αναζητήσει τώρα έναν νέο χορηγό για το 2021. Ο χορηγός των ποδηλάτων τους, Giant, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ομάδα αλλά όχι ως χορηγός τίτλου.

Μια άλλη ομάδα που φοβάται για το μέλλον τους είναι η Astana, με τον προϊστάμενο της ομάδας Alexandre Vinokourov να λέει ότι αν δεν υπάρξει αγώνας καθόλου φέτος, η ομάδα του θα πάψει να υπάρχει.

«Στο Καζακστάν, είναι πολύ δύσκολο, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος. Το πετρέλαιο και τα νομίσματα το καθιστούν περίπλοκο», δήλωσε στο Cyclism Actu.

«Πρέπει να ξεπεράσουμε τη φετινή χρονιά. Όταν δεν υπάρχουν αγώνες, θα είναι δύσκολο να ξεκινήσουμε ξανά το ποδήλατο. Κινδυνεύει η ομάδα μου εάν δεν υπάρχουν αγώνες φέτος; Νομίζω ναι, όπως και όλες οι άλλες ομάδες. Οι χορηγοί απαιτούν ορατότητα. Νομίζω ότι αν δεν υπάρχουν αγώνες αυτή τη σεζόν, η ομάδα μας θα εξαφανιστεί».

Ο Vinokourov λέει ότι η UCI έχει κάνει ένα «θαύμα» στο να συνθέσει το αναθεωρημένο καλεντάρι, προσαρμόζοντας και τα τρία Grand Tours και τους Κλασσικούς σε μια περίοδο 71 ημερών και πιστεύει ότι ήταν απαραίτητη απόφαση για να σώσει το άθλημα.

«Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο από το τίποτα. Νομίζω ότι η UCI έχει κάνει ένα θαύμα», συνέχισε. «Χρειαζόμασταν ένα καλεντάρι και υπήρχε πολύ δουλειά για τον πρόεδρο της UCI και ολόκληρη την ομάδα γύρω του. Όλα τα μεγάλα γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή το Euro [ποδόσφαιρο] ακυρώθηκαν και [για το δικό μας άθλημα], είναι σημαντικό να τρέξουμε φέτος για να επιβιώσουμε».

«Νομίζω, λοιπόν, ότι η UCI έχει κάνει καλή δουλειά με αυτό το καλεντάρι, το οποίο φυσικά είναι πολύ φορτωμένο, αλλά καταλαβαίνω ότι όλοι οι διοργανωτές θέλουν να βγάλουν τα λεφτά τους».

«Θα είναι περίεργο να κάνουμε το Tour de France τον Σεπτέμβριο και τους άλλους αγώνες αργότερα, αλλά για τους οπαδούς είναι καλό γιατί θα μπορούν να παρακολουθούν ποδηλασία στην τηλεόραση, γιατί όπως είπα όλα τα άλλα μεγάλα γεγονότα έχουν αναβληθεί».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Liège-Bastogne-Liège 2024 – Νίκη για Tadej Pogačar

Ο Tadej Pogačar κατέκτησε τη νίκη στο Liège-Bastogne-Liège 2024,με μια αποφασιστική επίθεσ…