Ο Kevin Vermaerke  (Hagens Berman Axeon) ολοκλήρωσε ένα Everest Challenge στο Orange County της Καλιφόρνια, καταγράφοντας χρόνο 8:19:26 για να κάνει συνολικά υψομετρικά, λίγο παραπάνω από το βουνό Έβερεστ, συγκεκριμένα 8.848 μέτρα!

Ο 19χρονος είναι ένας από τους πολλούς ελίτ αθλητές που έχουν λάβει μέρος στο Everest Challenge τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) ολοκλήρωσε το επίτευγμα στο σπίτι του στην πλατφόρμα προπόνησης Zwift τον Απρίλιο, και ο Mark Cavendish (Bahrain McLaren) και Luke Rowe (Team Ineos) έκαναν το ίδιο νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) – ο οποίος τερμάτισε 4ος  στο περσινό Tour de France – είναι επίσης έτοιμος να αναλάβει την πρόκληση, στη Γερμανία αργότερα αυτό το μήνα.

Κάποιοι θεώρησαν πριν από την προσπάθειά του, για το αν ο Vermaerke θα μπορούσε να «καταρρίψει» το ανεπίσημο ρεκόρ 7:52:12 του πλέον παλαίμαχου πρωταθλητή Phil Gaimon – που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, στο Topanga State Park, κοντά στο Λος Άντζελες – για τα ακριβή 8.848 κατακόρυφα μέτρα του διάσημου βουνού των Ιμαλαΐων.

Ο Vermaerke έφτασε αρκετά κοντά – και φαίνεται να καταγράφει τον 2ο καλύτερο χρόνο ανάβασης – αλλά δεν ακούγεται σαν να ήθελε να κάνει άλλη μια προσπάθεια σύντομα.

«Ο ορισμός μου για το σκληρό έχει επαναπροσδιοριστεί», έγραψε τα στατιστικά από τη βόλτα του στο Strava. Ο Vermaerke ανέβηκε 8.859,6 μέτρα (29.067 πόδια) σε χρόνο 8:19:26, ανεβαίνοντας επανειλημμένα και κατεβαίνοντας ένα τμήμα του Ridgeline Road, κοντά στο Lake Forest στη νότια Καλιφόρνια, καλύπτοντας 156,3 χιλιόμετρα, με μέση ισχύ 262 watts. Στην προσπάθεια του κατανάλωσε 8.763 θερμίδες.

«Έγινε», έγραψε στο Twitter την Πέμπτη το απόγευμα ο Vermaerke «Ευχαριστώ όλους όσους ακολούθησαν το ταξίδι μου σήμερα. Αυτό ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κάνει ποτέ».

«Επίσης, ήταν αρκετή ανάβαση προς το παρόν. Νομίζω ότι θα ρωτήσω τους Axel Merckx, Jeff Louder και Koos Moerenhout αν μπορώ να κάνω μόνο επίπεδους αγώνες από τώρα και στο εξής», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους αθλητικούς διευθυντές του στην Hagens Berman Axeon.

Ο υπεύθυνος ομάδας Axel Merckx – γιος του Eddy – απάντησε σύντομα.

«Απέδειξες ότι μπορείς να ανηφορίζεις όλη τη μέρα», έγραψε. «Μόνο ανηφορικοί αγώνες  για εσένα από τώρα και στο εξής!»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

WD-40 ΒΙΚΕ νέα σειρά προϊόντων

Η νέα σειρά προϊόντων BIKE της WD-40 έφτασε στην Ελλάδα! Η νέα αυτή σειρά από την WD-40 πε…