Ο Chris Froome ήταν «θυμωμένος» με τη διοίκηση της Ineos, αφού δεν έδωσαν εξήγηση στα σχόλια του Egan Bernal ότι δεν θα θυσιάσει τον εαυτό του για έναν συναθλητή του στο Tour de France, αν είναι σε φόρμα.

Ένα ανώνυμο μέλος της οικογένειας του Froome δήλωσε ότι ο 4 φορές νικητής του Tour είχε ζητήσει από τη διοίκηση της ομάδας διευκρινίσεις σχετικά με τα σχόλια του Bernal, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

«Ο Κρις είναι σαφώς θυμωμένος με τη διοίκηση της ομάδας, επειδή κανείς δεν αντέδρασε στα λόγια του Bernal», δήλωσε το μέλος της οικογένειας σε γαλλική εφημερίδα.

«Ζήτησε να επιλύσει γρήγορα την κατάσταση, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση».

Οι φήμες άρχισαν να μεγαλώνουν ότι δύο ομάδες πλησίασαν τον Froome για μια μεταγραφή μέσα στην σεζόν, με τον 34χρονο να επιδιώκει έναν εντελώς ηγετικό ρόλο στο επερχόμενο Tour de France, προκειμένου να εξασφαλίσει έναν 5ο τίτλο.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Movistar ήταν μια ομάδα που ενδιαφερόταν να αποκτήσει τις υπηρεσίες του, καθώς και η NTT και η Bahrain-McLaren, ενώ η Ισραήλ Start-Up Nation δεν αρνήθηκε ότι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την υπογραφή του Froome.

Ωστόσο, μια πηγή της Ineos δήλωσε στη Gazzetta dello Sport ότι η βρετανική ομάδα δεν είχε σχέδια να αφήσει τον Froome να φύγει φέτος: «Όχι, θα μείνει μαζί μας το 2020», ανέφερε η πηγή στην ιταλική εφημερίδα.

Ο Froome, ο οποίος έχασε το Tour de France το 2019 λόγω τραυματισμού, ανέβασε τις πιθανότητές του να πάρει την κίτρινη φανέλα το 2020 αφού ο αγώνας καθυστέρησε κατά δύο μήνες, σύμφωνα με το αφεντικό της ομάδας Dave Brailsford. Αυτό, ωστόσο, θα δημιουργήσει περαιτέρω επιπλοκές στην επιλογή της ομάδας για το Tour, καθώς η Ineos φαίνεται πιθανό να οδηγήσει τους τρεις τελευταίους νικητές στον αγώνα, εντός της ίδιας οκταμελούς ομάδας.

Στα σχόλια του Bernal στον Alberto Contador κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο Europsort, ο Κολομβιανός είπε ότι κατανοεί ότι τόσο ο Geraint Thomas όσο και ο Chris Froome ήθελαν να κερδίσουν μια ακόμα κίτρινη φανέλα, αλλά δεν βλέπει να απορρίπτει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

«Καταλαβαίνω τη θέση του Geraint Thomas, που θέλει να κερδίσει το 2ο του Tour. Στα 2 προηγούμενα Tour ήταν 1ος και 2ος, οπότε είναι αθλητής που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Κατανοώ επίσης τον Chris Froome, ο οποίος θέλει να κερδίσει το 5ο του Tour. Δεδομένου ότι έχει συμβεί σε αυτόν, θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να επιστρέψει», δήλωσε ο Bernal.

«Αλλά έβαλα τον εαυτό μου στη θέση αυτή. Είμαι νέος, έχω ήδη κερδίσει ένα Tour de France και δεν πρόκειται να χάσω την ευκαιρία να κερδίσω ένα άλλο Tour de France, αυτό είναι σίγουρο. Το να θυσιάσω τον εαυτό μου αν είμαι στο 100% … δεν νομίζω ότι θα το κάνω αυτό, ούτε κανείς [θα το έκανε]».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη στο Tour για Campenaerts

Ο αθλητής της Lotto Dstny Victor Campenaerts κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tour de France…