Ο καθένας έχει μια γνώμη για το αν ο Chris Froome θα έπρεπε να φύγει ή αν θα φύγει από την Team Ineos. Ο Alberto Contador, πρώην ανταγωνιστής του Froome και νικητής πολλαπλών Grand Tour, πρόβαλλε την άποψη του.

Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι ο Froome θέλει να αφήσει την ομάδα, πιθανώς ήδη από αυτό το καλοκαίρι πριν από το Tour de France. Ωστόσο, ο Contador είπε στο Eurosport την Παρασκευή ότι πιστεύει ότι είναι «αδιανόητο», ότι ο Froome θα απομακρυνθεί από την Team Ineos φέτος.

Ο Froome κυνηγάει μια 5η κίτρινη φανέλα  φέτος, ένα επίτευγμα που απειλείται όχι μόνο από το ζευγάρι της Jumbo-Visma, Primoz Roglic και Tom Dumoulin, αλλά και από τον δικό του συναθλητή, Egan Bernal. Ο νεαρός Κολομβιανός πρόσφατα κατέστησε σαφές ότι δεν θα θυσιάσει τις δικές του πιθανότητες να κερδίσει το Tour, για να βοηθήσει τους Froome ή Geraint Thomas.

«Αν ο Froome ψάχνει για την αθλητική πρόκληση να κερδίσει το Tour, και δει στην αρχή του Tour de France ότι ο Egan Bernal είναι ανώτερος, ίσως τότε θα πρέπει να σκεφτεί την αποχώρηση, αλλά όχι τώρα λόγω της στρατηγικής της ομάδας», δήλωσε ο Contador. «Είναι λοιπόν θέμα δικής του φιλοδοξίας να κερδίσει το Tour για 5η φορά και να γράψει ιστορία».

«Ο Froome έχει περισσότερο από αρκετή εμπειρία», συνέχισε ο  Ισπανός. «Εάν μπορείς να κερδίσεις το Tour 4 φορές, αυτό συμβαίνει επειδή έχεις την εμπειρία των προηγούμενων ετών. Κατάφερε να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις και αποτυχίες. Είναι αδιανόητο για μένα να αλλάξει ομάδα φέτος».

Ενώ πιστεύει ότι ο Froome δεν πρέπει να βιάζεται να απομακρυνθεί από μια ομάδα που τον έχει παραδώσει σε 7 μεγάλες νίκες Grand Tour, ο Contador ανέφερε επίσης το θέμα του μεγάλου μισθού του Froome, που λειτουργεί ανασταλτικά σε μια επικείμενη κίνηση.

Σε πρόσφατο άρθρο μας, φαίνεται ότι ο Froome κερδίζει 4.5 εκατομμύρια ευρώ  ετησίως στην Ineos – ένα ποσό που πολύ λίγες ομάδες μπορούν να αντέξουν στις καλύτερες στιγμές, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν πλέον περικοπές μισθών και χαμένοι χορηγοί από την κρίση του κορωναϊού.

«Δεν έχουν όλες οι ομάδες έναν τέτοιο προϋπολογισμό που να μπορούν να δεχτούν τον μισθό του», δήλωσε ο Contador. «Τα μεγάλα συμβόλαια θα γίνουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους».

Ενώ ο κόσμος εικάζει για το μακροπρόθεσμο μέλλον του Froome, ο πρωταθλητής της Ineos θα αγωνιστεί εναντίον του Warren Barguil στον εναρκτήριο γύρο του εικονικού τουρνουά Challenge of the Stars.

«Σε μια περίοδο όπως αυτή όταν δεν μπορούμε να αγωνιστούμε, είναι υπέροχο να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τεχνολογία για να κάνουμε μια εκδήλωση όπως το The Challenge of Stars και να προσφέρουμε ψυχαγωγία στους οπαδούς της ποδηλασίας», δήλωσε ο Froome σε δήλωση των διοργανωτών εκδηλώσεων RCS Sport.

«Ανυπομονώ να αναλάβω αυτόν τον νέο τύπο πρόκλησης εναντίον μερικών από τους κορυφαίους αθλητές του αθλήματος.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…