Ο Chris Froome δηλώνει ότι η Team Ineos έχει 3 αρχηγούς στο Tour de France 2020.

Ο Βρετανός πρωταγωνιστής του Grand Tour, Froome, νικητής 4 Tours de France, δήλωσε ότι θα μοιραστεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο με τους συναθλητές του Egan Bernal και Geraint Thomas, αλλά δεν είναι σίγουρος πώς θα εξισορροπήσουν τις φιλοδοξίες τους.

Ενώ το Tour de France έχει καθυστερήσει έως τις 29 Αυγούστου λόγω του κορωναϊού, οι ομάδες δέχτηκαν με χαρά μια νέα ημερομηνία για να εργαστούν ακόμη περισσότερο, αν και η αβεβαιότητα γύρω από το Tour παραμένει.

Η Ineos πλέον διαθέτει τρεις νικητές Tour de France στην ομάδα τους – τον Froome που κυνηγά τον 5ο τίτλο, τον Geraint Thomas που κέρδισε το 2018 και τον ανερχόμενο αστέρι Egan Bernal, τον περσινό νικητή του Tour.

Ο Froome, ο οποίος έγινε 35 ετών την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στο Sky Sports στην Ιταλία: «Είμαι έτοιμος για το Tour και για την αρχηγία. Το σημαντικό πράγμα στο τέλος της ημέρας είναι ότι η ομάδα να κερδίσει, αυτό έχει σημασία. Ο δρόμος θα αποφασίσει τα υπόλοιπα».

Πρόσθεσε ότι δεν ξέρει πώς η ομάδα θα ισορροπήσει τρεις ηγέτες, αλλά ότι θα βρει έναν τρόπο.

Ο Froome βρισκόταν στο δρόμο προς την ανάρρωση μετά από έναν τρομερό τραυματισμό στο Critérium du Dauphiné που τον άφησε με πολλαπλούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός σπασμένου μηρού.

Ωστόσο, ο επτά φορές νικητής των Grand Tour λέει ότι έχει πλέον αναρρώσει πλήρως και θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί για μια 5η κίτρινη φανέλα στη Νίκαια στα τέλη του καλοκαιριού.

Ο Froome ήταν πρόσφατα στο επίκεντρο διάφορων φημών για πιθανή μεταγραφή του, μετά από προτάσεις ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα μετά από μια δεκαετία.

Το συμβόλαιό του με τη βρετανική ομάδα WorldTour λήγει το 2020 και ο Froome είπε προηγουμένως ότι πρέπει να λάβει απόφαση τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Οι φήμες έχουν συνδέσει τον Froome με την Israel Start-Up Nation που δεν έχουν αρνηθεί το ενδιαφέρον τους, ενώ έχουν απορρίψει τις εικασίες ως «ψεύτικες ειδήσεις» και ο Movistar δήλωσε ότι o Froome δεν είναι επιλογή για αυτούς το 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Giro d’Italia 2020 – Επίσημα η εκκίνηση από Σικελία

Υπεύθυνοι του Giro d’Italia επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι η φετινή έκδοση θα ξεκινή…