Η καραντίνα έφερε πολλές αλλαγές στη χώρα μας, αλλά μια σημαντική αλλαγή είναι ο χρόνος που ξοδεύουν οι άνθρωποι σε εφαρμογές άθλησης όπως το Strava και το MapMyRun.

Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας κυκλοφόρησε στοιχεία χρήσης δεδομένων που αποκαλύπτουν ότι η χρήση του Strava τριπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, σε σύγκριση με τα στατιστικά στοιχεία πριν από τον Μάρτιο.

Αυτό αντικατοπτρίστηκε με μια άλλη εφαρμογή άθλησης, το MapMyRun, της οποίας η χρήση διπλασιάστηκε τους τελευταίους τρεις μήνες.

Αντίθετα, η χρήση του Fitbit έχει μειωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς οι άνθρωποι μετακινούνται λιγότερο στην καθημερινή τους ζωή λόγω του κορωναϊού.

Ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος καταναλωτών της (British Teleocom) BT, Marc Allera, δήλωσε: «Η καραντίνα προκάλεσε σαφώς τεράστιες αλλαγές στον τρόπο χρήσης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας μας».

«Οι εφαρμογές φυσικής κατάστασης χρησιμοποιούν μεγάλες αυξήσεις στη χρήση δεδομένων, καθώς ασκούμαστε περισσότερο έξω και οι παραγγελίες σε απευθείας σύνδεση με σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν μαζικά σε αρχικά στάδια και τώρα επιστρέφουν σχεδόν στο κανονικό».

Το Strava έχει δει τόσο τον αριθμό χρηστών όσο και τη χρήση δεδομένων να τριπλασιάζεται σε σύγκριση με τα στοιχεία πριν από την καραντίνα, καθώς αμέτρητοι νέοι άνθρωποι έχουν στραφεί σε υπαίθρια άσκηση για να παραμείνουν υγιείς.

Με τα γυμναστήρια και τα κέντρα αναψυχής κλειστά, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι έχουν δοκιμάσει ποδηλασία και τρέξιμο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας.

Αυτό το μήνα, το Strava ανακοίνωσε μια σημαντική αναθεώρηση καθώς προσπαθεί να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να γίνουν μέλη επί πληρωμή.

Δωρεάν λειτουργίες όπως πίνακες βαθμολογίας και ανάλυση τμημάτων είναι πλέον διαθέσιμες μόνο στους συνδρομητές.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τα συμβούλια σε όλη τη χώρα προσπαθούν να ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να κάνουν ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Βασικοί κανόνες για διαλλειματική προπόνηση

Η διαλειμματική προπόνηση παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη κάθε αθλητή, είτε είναι χομπίστ…