Η έναρξη των αγώνων είναι πολύ κοντά, αλλά υπάρχουν ακόμη συνεχείς συζητήσεις σχετικά με το πώς να διατηρηθούν οι αθλητές ασφαλείς.

Ενώ ορισμένοι έχουν προτείνει ότι τα καθημερινά τεστ για κορωνοϊό στο πελοτόν θα μπορούσαν να είναι η απάντηση, αυτό αμφισβητήθηκε από τους γιατρούς της ομάδας.

Ο καθηγητής Bert Blocken, εμπειρογνώμονας αεροδυναμικής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν, δήλωσε ότι τακτικά τετ θα ήταν μια μικρή προσπάθεια για ομάδες και διοργανωτές, ώστε να διατηρήσουν τους αγώνες καθαρούς από θετικά δείγματα, σε σύγκριση με το να μην πραγματοποιηθούν αγώνες.

Ωστόσο, γιατροί από τις ομάδες Lotto-Soudal και Circus-Wanty Gobert αμφισβήτησαν την πρακτικότητα των καθημερινών εξετάσεων.

Ο Joost De Maeseneer, γιατρός στην Circus-Wanty είπε: «Για αυτές τις δοκιμές χρειάζεστε κινητά εργαστήρια, με αθλητές να περνούν καθημερινά. Σε μια μεγάλη κούρσα που είναι πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, [με το να μετακινείς τα εργαστήρια] ανάμεσα σε ξενοδοχεία, εκκινήσεις και τερματισμούς».

«Προς το παρόν δεν υπάρχει χώρα, ούτε εταιρεία και σίγουρα δεν υπάρχει ομάδα ποδηλασίας για να το κάνει άψογα».

Υπάρχει επίσης το οικονομικό κόστος των εκτεταμένων δοκιμών, με μια εξέταση Covid-19 να κοστίζει 59 €, σύμφωνα με τις εκθέσεις.

Οι αγώνες WorldTour έχουν προγραμματιστεί να επιστρέψουν την 1η Αυγούστου με το Strade Bianche, αφού το UCI ανέστειλε όλους τους αγώνες τον Μάρτιο λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ωστόσο, παρά το νέο πρόγραμμα αγώνων, δεν είναι σαφές ποιοι περιορισμοί θα επιβάλουν η UCI και οι εθνικές κυβερνήσεις για να διατηρήσουν τα γεγονότα ασφαλή.

Έχουν γίνει συζητήσεις για τον περιορισμό του αριθμού των οπαδών στο πλάι του δρόμου στο Tour de France, ενώ στο Giro d’Italia, η ιταλική κυβέρνηση θέλει αθλητές και το προσωπικό των ομάδων σε καραντίνα για 2 εβδομάδες, εάν υπάρχει θετικό τεστ.

Το Tour de France έχει καθυστερήσει μέχρι τις 29 Αυγούστου, αλλά θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή 21 σταδίων που ξεκινά στη Νίκαια.

Εν τω μεταξύ, το Giro έχει επίσης αναβληθεί από τη συνηθισμένη ημερομηνία του Μαΐου και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3 Οκτωβρίου.

Το ιταλικό Grand Tour είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει από την Ουγγαρία πριν κατευθυνθεί νότια, αλλά ο αγώνας θα ξεκινήσει τώρα από την Ιταλία, με την πλήρη διαδρομή να μην έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Προπονητήριο Elite Direto XR – Παρουσίαση

Το Elite Direto XR μοιάζει λίγο σαν το Wahoo KICKR. ‘Έχει μεταλλικό σκελετό με δύο πόδια π…