Το αφεντικό της Deceuninck – Quick-Step, Patrick Lefevere και ο Jasper De Buyst της Lotto-Soudal, έχουν μιλήσει για τη νευρικότητά τους πριν από την επιστροφή στους αγώνες, τον επόμενο μήνα.

Το WorldTour επιστρέφει την 1η Αυγούστου με το Strade Bianche, ενώ ο  Βεγλικός μονοήμερος αγώνας, Grote Prijs Vermac, πραγματοποιείται στις 5 Ιουλίου. Στην γραμμή εκκίνησης θα βρίσκονται οι Deceuninck – Quick-Step, Lotto-Soudal και Alpecin-Fenix.

Ο Lefevere δήλωσε ότι ανησυχεί ότι η ποδηλασία επιστρέφει πολύ νωρίς, λέγοντας ότι ανησυχεί για μια κατάσταση παρόμοια με το τουρνουά του Novak Djokovic την περασμένη εβδομάδα, που υποτίθεται ότι θα διευκόλυνε το τένις εκτός καραντίνας, αλλά οδήγησε σε μια σειρά θετικών κρουσμάτων κορωναϊού.

«Ο χειρότερος εφιάλτης μου είναι ότι οι αγώνες τον Ιούλιο – όπως στο τένις – θα οδηγήσουν σε κρούσματα», έγραψε ο Lefevere στη στήλη του Het Nieuwsblad.

«Ας είναι ένα μάθημα για όλους τους αγώνες ποδηλασίας που θα ξεκινήσουν ξανά τον Ιούλιο. Οι περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού εκτοξεύονται τώρα σαν μανιτάρια, αλλά ελπίζω να δοθεί αρκετή προσοχή στην πρόληψη. Οι αθλητές μας είναι επίσης νέοι που δεν έχουν δει ο ένας τον άλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά το βράδυ μετά το δείπνο όλοι πήγαν κατευθείαν στα δωμάτιά τους», δήλωσε.

«Το έχω πει προηγουμένως, στους αγώνες η προσοχή στην υγιεινή και ο κίνδυνος μόλυνσης είναι ένα είδος δεύτερης φύσης. Στο τένις – με τους πλουσιότερους χορηγούς στον κόσμο – μπορεί να πιστεύουν ότι είναι άθικτοι».

Η Deceuninck – Quick-Step πραγματοποίησε αυτήν την εβδομάδα ένα προπονητικό camp για ολόκληρη την ομάδα τους, με τον Lefevere να κρίνει ότι η διατήρηση μαζί όλων των αθλητών και του προσωπικού είναι η πιο ασφαλής και λογική επιλογή, ενώ άλλες ομάδες επιλέγουν να χωρίσουν την ομάδα σε μικρές ομάδες.

Η Lotto-Soudal είναι μία από αυτές τις ομάδες, που έχουν βρεθεί στις Αρδέννες για ένα προπονητικό camp, με τον Jasper De Buyst να ομολογεί στη Sporza ότι το πελοτόν θα είναι πολύ νευρικό και πρόθυμο σε κάθε αγώνα όταν ξαναρχίσει η σεζόν.

«Ως κορυφαίος αθλητής, φοβάσαι πάντα να αρρωστήσεις. Αλλά παρατηρώ ότι τώρα έχω λίγο περισσότερο φόβο για ατυχίες από το συνηθισμένο», δήλωσε ο De Buyst. «Θα είναι επίσης λίγο περίεργο στο πελοτόν. Αλλά ακούω ότι οι αγώνες ποδοσφαίρου ήταν περίεργοι στην αρχή και είναι ήδη λίγο πιο φυσιολογικοί».

Ο Βέλγος λέει ότι τα κρούσματα κορωναϊού στο πελοτόν μπορεί να είναι αναπόφευκτα και ότι για τους αθλητές που ανησυχούν σοβαρά για τη μόλυνση, η καλύτερη επιλογή μπορεί να είναι να μείνουν στο σπίτι.

«Στον αγώνα, θα σκεφτείτε όλη την κατάσταση στην αρχή. Αλλά σε ένα πελοτόν 150 αθλητών, είναι αδύνατο να μην ποδηλατείς ο ένας πίσω από τα χνώτα του άλλου. Εάν το σκέφτεστε και θέλετε να το αποφύγετε, απλά δεν πρέπει να ξεκινήσετε».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Προκήρυξη – 43ος Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας»

Ο Π.Ο. Πατρών με την έγκριση της Ε.Ο.Π. συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, …