Υπεύθυνοι του Giro d’Italia επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι η φετινή έκδοση θα ξεκινήσει στη Σικελία μετά την αναγκαστική ακύρωση της προγραμματισμένης έναρξης με 3 εταπ στην Ουγγαρία.

Αρχικά σχεδιάστηκε να ανοίξει στη Βουδαπέστη, όμως οι περιορισμοί λόγω καραντίνας, ανάγκασαν την ιταλική μεγάλη περιοδεία να αναδιαμορφώσει το ημερολόγιο και τη διαδρομή της.

Τα επαναπρογραμματισμένα εταπ θα εξαπλωθούν κατά μήκος μιας νέας διαδρομής, που θα διατρέχει την Ιταλία, με κάποιες μικρές τροποποιήσεις.

Μιλώντας στην Ιταλική RaiSport, ο διευθυντής του Giro, Mauro Vegni, επιβεβαίωσε τη Σικελία ως grande partenza, λέγοντας ότι είναι «..το πιο λογικό ξεκίνημα στη διατήρηση της αρχικής διαδρομής. Τα 3 εταπ θα τοποθετηθούν στη διαδρομή, ένα στη Σικελία, ένα άλλο πιθανότατα στη Basilicata που δεν απέχει πολύ από τη Matera, και ένα τρίτο θα είναι ένα ανηφορικό φινάλε, πιθανώς τη δεύτερη εβδομάδα».

Οι δηλώσεις έγιναν μετά από συνάντηση μεταξύ της RCS Sport και των ιταλικών κυβερνητικών αρχών. Αξιωματούχοι αγώνων περιέγραψαν τα μέτρα μετριασμού που σκοπεύουν να εφαρμοστούν, σε συνδυασμό με την επιστροφή των αγώνων. Η Ιταλία ήταν μια από τις πιο χτυπημένες περιοχές στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό, αλλά οι συνθήκες βελτιώθηκαν δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Το ημερολόγιο WorldTour εκκινεί την 1η Αυγούστου με το Strade Bianche στην περιοχή της Τοσκάνης της Ιταλίας ως το πρώτο γεγονός από το κλείσιμο των αγώνων WorldTour τον Μάρτιο.

Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν επίσης ότι το Giro θα πραγματοποιηθεί στο σύνολο του και δεν θα γίνει «πίσω από κλειστές πόρτες». Οι θεατές και ο Τύπος θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν, ωστόσο, οι λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμόρφωση με την υγεία και την ασφάλεια δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Νωρίτερα τον Ιούνιο, ο ιταλικός ιστότοπος Tuttobiciweb ανέφερε πιθανό ξεκίνημα στην πρωτεύουσα της Σικελίας στο Παλέρμο, με πιθανή ατομική χρονομέτρηση στην πρώτη φάση.

Το Giro 2020 είναι στο ημερολόγιο για τις 3-25 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων των δύο προγραμματισμένων ημερών ανάπαυσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Νέο ρεκόρ Everesting – O Alberto Contador χάνει

Το ρεκόρ Everesting που έθεσε πρόσφατα ο Alberto Contador ανατράπηκε από τον Ιρλανδό ποδηλ…