Ο Chris Froome πλέον επίσημα μεταφέρεται στην ομάδα Israel Start-Up Nation την επόμενη σεζόν.

Η ανακοίνωση ήρθε μόλις μία ώρα μετά την ανακοίνωση της Team Ineos ότι δεν θα ανανεώνει το συμβόλαιό της με τον τετραπλό νικητή του Tour de France.

Μετά από 11 σεζόν με τη βρετανική ομάδα, ο Froome θα ενταχθεί στη νέα ομάδα του από το 2021 και θα παραμείνει στην ομάδα «μέχρι το τέλος της καριέρας του».

Η Israel Start-Up Nation δήλωσε ότι ο Froome θα υπογράψει επίσημα τη σύμβασή του την 1η Αυγούστου, την ημερομηνία που ανοίγει το παράθυρο των μεταγραφών.

Η ομάδα δεν έχει αποκαλύψει πόσο καιρό θα διαρκέσει το συμβόλαιο, αλλά το χαρακτήρισε «μακροπρόθεσμο» και είπε ότι ο Froome θα συμμετέχει στην ομάδα «μέχρι το τέλος της καριέρας του».

Ο συν-ιδιοκτήτης της ομάδας, ο δισεκατομμυριούχος Sylvan Adams δήλωσε: «Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για την ISN, το Ισραήλ, τα ισραηλινά αθλήματα, τους πολλούς οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο και, φυσικά, για μένα προσωπικά – μια στιγμή τεράστιας υπερηφάνειας».

«Ο Chris είναι ο καλύτερος αθλητής της γενιάς του και θα ηγηθεί της ομάδας Tour de France και Grand Tour. Ελπίζουμε να κάνουμε ιστορία μαζί, καθώς ο Chris επιδιώκει περαιτέρω νίκες Tour de France και Grand Tour, επιτεύγματα που θα έκαναν τον Chris να θεωρηθεί ο μεγαλύτερος ποδηλάτης όλων των εποχών».

Η ομάδα Ineos ανακοίνωσε την Πέμπτη το πρωί (9 Ιουλίου) ότι μετά από περισσότερο από μια δεκαετία, ο Froome θα έφευγε.

Ο επταπλός νικητής των Grand Tour θέλει να διατηρήσει την μοναδική αρχηγία του σε μια ομάδα, μια εγγύηση που η Team Ineos δεν είναι διατεθειμένη να κάνει, καθώς προετοιμάζουν μελλοντικές νίκες στο πρόσωπο του Egan Bernal.

Ο Froome δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που συμμετέχω στην οικογένεια ISN. Ανυπομονώ να προκαλέσω και να προκληθώ από το ταλέντο τους και συνεχίζω να αγωνίζομαι για την επιτυχία που έχω απολαύσει μέχρι τώρα. Ο αντίκτυπος της ISN στο άθλημα επεκτείνεται γρήγορα και είμαι ενθουσιασμένος να βρίσκομαι μαζί τους. Νομίζω ότι μπορούμε να επιτύχουμε υπέροχα πράγματα μαζί».

Η ομάδα προσχώρησε μόνο στις τάξεις του WorldTour το 2020, καθώς οι ιδιοκτήτες της Pro Continental ομάδας, Israel Cycling Academy, ανέλαβε την Pro Tour ομάδα Katusha-Alpecin.

Το ρόστερ της ομάδας περιλαμβάνει επί του παρόντος τον άκρως επιθετικό Dan Martin, τον σπρίντερ André Greipel και τον Βρετανό αθλητή της ατομικής χρονομέτρησης, Alex Dowsett.

Ο διευθυντής της ομάδας, Kjell Carlstrom δήλωσε: «Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ομάδα για το 2021 με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων και να γίνουμε διεκδικητές των Grand Tour. Με τον εντυπωσιακό βιογραφικό του, ο Chris Froome είναι ο τέλειος ηγέτης που σηματοδοτεί την άφιξή μας ως σοβαρό υποψήφιο για αυτούς τους αγώνες, ειδικά για το Tour de France».

«Η καριέρα του Chris ήταν εξαιρετική, και πιστεύουμε ότι έχει τόσο τη νοοτροπία όσο και το φυσικό ταλέντο για να κερδίσει περισσότερα Grand Tours μαζί μας, ενώ ενεργεί επίσης ως μέντορας των νέων ταλέντων μας, βοηθώντας τους να πετύχουν».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αεροδυναμικοί;

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ξοδέψουμε χρήματα για να γίνουμε πιο «αεροδυναμικοί»,…