Ο Alberto Contador, αν και επίσημα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση,  εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους ανηφορίστες στον κόσμο.

Ο 37χρονος Ισπανός, του οποίου το βιογραφικό περιλαμβάνει νίκες στο Tour de France, το Giro d’Italia και τη Vuelta a España, έκανε ένα νέο ρεκόρ Everesting με χρόνο 7:27:20, κερδίζοντας το προηγούμενο από τον Lachlan Morton, στα 7:29:57, στις 21 Ιουνίου.

Ο Contador κατέγραψε την προσπάθεια των 148 χιλιομέτρων στο Strava, καλύπτοντας ένα τμήμα ανάβασης 950 μέτρων που ονομάζεται «Silla del Rey» με μέση κλίση 13%, 78 φορές. Η προσπάθειά του επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από το Hells 500, το γκρουπ που επιβλέπει την πρόκληση του Everesting.

Η ανάβαση του Silla del Rey που επέλεξε ο Contador για την πρόκληση είναι δίπλα στο Navacerrada Pass, ένα τμήμα του δρόμου πλάτους μόλις 3 μέτρα, αλλά με καλή άσφαλτο. Αυτό το τμήμα ξεπερνά σε κλίση, σχεδόν το 20%.

Για να δημιουργήσει το ρεκόρ Everesting, η προσπάθεια του Contador περιελάμβανε την κατάβαση του ίδιου δρόμου με ταχύτητες που πλησίαζαν τα 96 χ.α.ω.

Ο Contador είπε σε μια δήλωση ότι αυτή η προσπάθεια ήταν μέρος ενός πρωτοκόλλου δοκιμών ποδηλάτων. Ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη δική του μάρκα ποδηλάτων, Abikes, και ήθελε να τα δοκιμάσει. Οι οπαδοί του τον προκάλεσαν  να αναλάβει την πρόκληση του Everesting, στο πλαίσιο των δοκιμών πριν από την κυκλοφορία.

«Αυτές είναι μέρες σκληρής δουλειάς, προετοιμάζοντας το λανσάρισμα του ποδηλάτου, που είναι πολύ κοντά. Θέλαμε να δοκιμάσουμε κάποια υλικά και επίσης να ελέγξουμε τη συμπεριφορά τους σε πολύ συγκεκριμένα περιβάλλοντα, εξ ου και το όριο. Τις προάλλες αστειευόμαστε για την επίτευξη της πρόκλησης και πολλά σχόλια μας ενθάρρυναν να το κάνουμε. Όταν κατεβάσαμε και συγκρίναμε τα δεδομένα, από τον ιστότοπο του Everesting, επιβεβαιώσαμε ότι η πρόκληση είχε ξεπεραστεί», έγραψε ο Contador.

Σε ένα tweet μετά την απόπειρα δημιουργίας ρεκόρ, ο Contador εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ενθάρρυνση των οπαδών, καθώς και χαρούμενος που η τρέλα τελείωσε, αφού ποδηλάτησε για περισσότερες από 7 ώρες για να ολοκληρώσει τα 8.848 μέτρα ανάβασης.

Σε αντίθεση με άλλους επαγγελματίες που έκαναν πρόσφατα ρεκόρ Everesting, ο El Pistolero σχολίασε πόσο ωραία ήταν αυτή η εμπειρία για αυτόν, και κάλεσε τους οπαδούς του να συμμετάσχουν στην επόμενη προσπάθεια για αυτή την ανάβαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Αντανακλαστικό γιλέκο Apidura – Παρουσίαση

Οι αντανακλαστικές λεπτομέρειες στα ποδηλατικά τζέρσεϊ τείνουν να είναι ένα χαρακτηριστικό…