Όταν η βρετανική ομάδα επιβεβαίωσε την είδηση ​​ότι στο τέλος της σεζόν, ο Chris Froome θα αποχωρήσει, ο υπεύθυνος της ομάδας David Brailsford δήλωσε ότι σκοπεύει να «τερματίσει τις πρόσφατες εικασίες και να επιτρέψει στην ομάδα να επικεντρωθεί για την επόμενη σεζόν».

Servais Knaven

Μιλώντας την Παρασκευή, ο αγωνιστικός διευθυντής της Ineos, Servais Knaven, δήλωσε ότι η επιλογή και η στρατηγική της ομάδας παραμένουν αμετάβλητες: ο Froome θα μοιραστεί την αρχηγία με τον πρωταθλητή του Tour, Egan Bernal και τον νικητή του 2018, Geraint Thomas, στη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι.

«Κατά τη διάρκεια του Tour, θα υπάρξουν όλες οι ερωτήσεις εάν το γεγονός ότι ο Chris φεύγει επηρεάζει την κατάστασή του στην ομάδα, αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί η θέση του θα ήταν διαφορετική τώρα», δήλωσε ο Knaven. «Θέλουμε να κερδίσουμε το Tour. Και αν ο Chris είναι ο καλύτερος, κερδίζει. To ότι θα μας αφήσει μετά από αυτό το έτος, δεν κάνει καμία διαφορά».

Christian Prudhomme

Με το Tour να μπαίνει στα βουνά από το 2ο εταπ και με ένα τερματισμό κορυφής 7 χλμ στο Orcières-Merlette στο 4ο εταπ, η πρώτη εβδομάδα των αγώνων θα είναι διαφορετική.

Η προσέγγιση της Ineos, «Αφήστε το δρόμο να αποφασίσει» στην ηγεσία θα υποβληθεί σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, όπως δηλώνει το αφεντικό του Tour, Christian Prudhomme.

«Η ανακοίνωση για το Froome, προσθέτει ένα επιπλέον στοιχείο», δήλωσε ο Prudhomme στο Cyclism’Actu. «Είμαι περίεργος να δω τι θα δώσει στο Tour, ειδικά επειδή με το Grand Départ της Νίκαιας, έχουμε μια διαδρομή που οδηγεί γρήγορα στα βουνά».

«Μήπως λοιπόν συμβεί κάτι από αυτά που έγιναν μεταξύ των Bernard Hinault και Greg LeMond [που είχαν έναν σκληρό ανταγωνισμό στην ίδια ομάδα το 1986], με έναν Chris Froome που θα προσπαθεί να ξεφύγει; Εάν αυτό συμβεί, τότε θα έχουμε γρήγορα μια στρατηγική Ineos».

Ο  Brailsford θέλει πάνω απ ‘όλα να εξασφαλίσει μια ακόμη νίκη για να προσθέσει στα επτά τρόπαια Tour ήδη στο βιογραφικό του, ανεξάρτητα από το ποιος αναβάτης το επιτυγχάνει. Ωστόσο, η διαχείριση των μακροπρόθεσμων σχέσεων με τους μελλοντικούς αρχηγούς του, ιδιαίτερα του 23χρονος Μπερναλ, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το 2023, θα μπορούσε να βαρύνει πολύ το μυαλό του.

Εάν ο δρόμος δεν αποφασίσει ποιος είναι ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός της Ineos στα πρώτα ορεινά εταπ, η διοίκηση μπορεί να χρειαστεί να σταθμίσει το να υποστηρίξει έναν αθλητή με 4 κίτρινες φανέλες από τη μία, με το νεαρό σουπερ σταρ Bernal, έναν αθλητή που έχει μακροπρόθεσμη σχέση από την άλλη.

Mathew Hayman

Ο Mathew Hayman, πρώην αθλητής της Team Sky και τώρα υπεύθυνος της Mitchelton-Scott, πιστεύει ότι εάν ο Brailsford πρέπει να καθορίσει την ατζέντα για τους 3 αρχηγούς, η απόφαση θα βασίζεται στον απλό στόχο της νίκης, ανεξάρτητα από το μέλλον του Froome στην ομάδα του.

«Ο Dave θα πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Είναι πολύ καλός στη διαχείριση όλων αυτών των παιδιών σε αυτό το υψηλό επίπεδο και έχει αποτέλεσμα », δήλωσε ο Hayman πρόσφατα .

«Θέλω να πω, το έκανε σε πολλές περιπτώσεις με διαφορετικούς ανθρώπους, είτε ήταν ο Brad [Wiggins] και ο Chris, είτε ο G [Thomas] και ο Chris, ή ο G και ο Bernal. Τελικά στον Dave αρέσει να κερδίζει και νομίζω ότι αυτό θα υπαγορεύσει τα πράγματα πάνω απ ‘όλα».

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τις εντολές του αυτοκινήτου συνοδείας, είναι οι Bernal, Froome και Thomas που θα γυρίζουν τα πεντάλ και ο τρόπος που θα επιλέξουν να το κάνουν, θα βασιστεί στην ισορροπία μεταξύ προσωπικής φιλοδοξίας και πίστης στην ομάδα.

«Όλες οι ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του Chris έχουν πλέον απαντηθεί, οπότε δεν χρειάζεται πλέον να μιλάμε για αυτό και δεν θα αποσπάσουμε πλέον την προσοχή μας, πριν και κατά τη διάρκεια τοθ Tour», δήλωσε ο Knaven.

Δεν νομίζουμε όμως ότι οι ερωτήσεις θα σταματήσουν….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…