Οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και μέρες – η Ineos θα κρατήσει τον Chris Froome εκτός του Tour de France;

Ο Matt White, αγωνιστικός διευθυντής στην Mitchelton-Scott, δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να σοκαριστεί αν αυτό συμβαίνει.

«Δεν θα εκπλαγώ αν τον αφήσουν έξω», είπε ο White κατά τη διάρκεια ενός podcast SBS. «Θα είναι δύσκολο να το καταφέρεις, γιατί έχεις τους τρεις τελευταίους νικητές του Tour de France, όλους στην ίδια ομάδα: Ο Froome προσπαθεί να πάρει αυτόν τον απατηλό 5ο τίτλο, ο Geraint Thomas κέρδισε πριν από δύο χρόνια και ήταν σταθερός πέρσι…, και ο Egan Bernal είναι το επόμενο αστέρι στο σπορ μας».

Η Ineos φυσικά αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες ότι ο Froome ενδέχεται να μείνει εκτός της ομάδας, λέγοντας μόνο ότι η επιλογή για το Tour θα πραγματοποιηθεί γύρω από το Critérium du Dauphiné, στα μέσα Αυγούστου.

Όπως επεσήμανε ο White, έχοντας τους Froome, Bernal και Thomas ως πιθανούς αρχηγούς, θα γίνουν ηγετικοί, θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στην ενότητα της ομάδας και να δημιουργήσουν έτσι ανοίγματα για τους αντιπάλους. Ένα ακόμα στοιχείο που προσθέτει αβεβαιότητα είναι η επιστροφή του Froome σε συνδυασμό με την μεταγραφή του στην Israel Start-Up Nation για το 2021.

Αυτή την εβδομάδα, ο Froome ξεκίνησε ένα προπονητικό στρατόπεδο μεγάλου υψομέτρου στην Τενερίφη, πριν από την επιστροφή στους αγώνες τον επόμενο μήνα. Ο Froome αναμένεται να αγωνιστεί το Tour de l’Ain και το Critérium du Dauphiné πριν από το Tour.

Ο White δήλωσε ότι βλέπει δύο επιπλοκές: πρώτον, την κατάσταση του Froome. Παρόλο που φαίνεται ότι έχει αναρρώσει καλά από το τρομερό του ατύχημα στο Dauphiné του περασμένου έτους, ο Froome έχει αγωνιστεί μόνο στο  UAE Tour πριν σταματήσει λόγω της πανδημίας. Έτσι τα πόδια του παραμένουν μη δοκιμασμένα σε συνθήκες αγώνα.

«Όλη η Ineos ενδιαφέρεται να κερδίσει το Tour de France», δήλωσε ο White. «Είναι σίγουρα αρκετά καλοί στο να αφαιρέσουν το συναίσθημα από τις αποφάσεις τους και νομίζω ότι θα εξαρτηθεί από το πώς επιστρέφει ο Chris Froome στους αγώνες».

Το άλλο ζήτημα είναι η αρχηγία. Και με τους 3 ικανούς να κερδίσουν, και με μόνο 8 αθλητές ανά ομάδα, υπάρχει ο κίνδυνος η ομάδα να είναι ανεπαρκής σε βασικές στιγμές, εάν οι 3 αρχηγοί της εξακολουθούν να αγωνίζονται για τον εαυτό τους, αντί να εργάζονται για τους ισχυρότερους στην ομάδα.

«Δύο αρχηγοί είναι κάτι δυνατό. Νομίζω ότι 3 αρχηγοί περιπλέκουν τα πράγματα», είπε ο White. «Κάποιος πρέπει να δουλέψει και όταν έχεις 3 αρχηγούς, θα είναι δύσκολο να το διαχειριστείς».

Οι ομάδες είναι γνωστό ότι απομακρύνουν αθλητές από τα Grand Tours όταν ακούγεται ότι κάποιος μεταγράφεται σε μια νέα ομάδα για την επόμενη σεζόν. Σε αυτό το πλαίσιο, μερικές φορές οι ομάδες δεν θέλουν να δώσουν εύσημα σε αθλητές που φεύγουν ή  να αφαιρέσουν ευκαιρίες από τους αθλητές που μένουν.

Η κατάσταση του Froome είναι εξαιρετικά μοναδική. Αναζητά την περίοπτη 5η κίτρινη φανέλα, κάτι που θα αντανακλούσε επίσης την κληρονομιά της Team Ineos, ακόμη κι αν ο Froome θα αγωνιστεί σε μια νέα ομάδα το 2021. Ωστόσο, οι φιλοδοξίες του Froome μπορεί να μην συμβαδίζουν με εκείνες του αφεντικού της ομάδας, Dave Brailsford.

Εάν ο Froome είναι υγιής και ικανός να αγωνιστεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, τότε θα επιλεχθεί για το Tour. Η τελική απόφαση ανήκει στον Brailsford και Ineos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Kuurne-Brussels-Kuurne 2021 – Λίστα εκκίνησης

Η σεζόν των κλασσικών αγώνων 2021 είναι σχεδόν έτοιμη, με το Kuurne-Brussels-Kuurne να είν…