Ο Geraint Thomas επιβεβαίωσε το πρόγραμμά του καθώς επιστρέφει στους αγώνες τον επόμενο μήνα.

Ο Ουαλός έχει μόλις πέντε ημέρες αγώνων στα πόδια του φέτος πριν από την πανδημία, αλλά εξακολουθεί να ετοιμάζεται για το Tour de France.

Ο νικητής του Tour de France 2018 θα αγωνιστεί σε δύο ακόμη γύρους της Team Ineos e-racing στο Zwift, και οι δύο θα μεταδοθούν στο Ουαλικό κανάλι S4C αυτόν τον μήνα.

Ο 34χρονος είπε ότι θα ξεκινήσει τη σεζόν του με έναν τριήμερο αγώνα στη Γαλλία [πιθανότατα στο La Route d’Occitanie από την 1η Αυγούστου, παράλληλα με τον Egan Bernal] πριν ξεκινήσει στο μικρότερο Critérium du Dauphiné των 5 εταπ, στις 12 Αυγούστου.

Στη συνέχεια, ο Thomas θα ξεκινήσει για το Tour, στις 29 Αυγούστου από τη Νίκαια, ψάχνοντας τη 2η κίτρινη φανέλα.

Σε συνέντευξή του στο S4C, ο Thomas είπε: «Η απώλεια των αγώνων ήταν απογοητευτική, αλλά υπήρχαν πολύ μεγαλύτερα πράγματα, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε γιατί».

«Ο τρόπος ζωής όλων μας άλλαξε δραστικά, αλλά ευτυχώς για εμάς, επέστρεψα στο Κάρντιφ για 50 μέρες στο τέλος και ήμουν ακόμα σε θέση να βγω στο δρόμο και να προπονηθώ και να περάσω λίγο χρόνο με την οικογένεια , κάτι που δεν θα έκανα κανονικά. Και ειδικά έχοντας ένα νεαρό αγόρι στο σπίτι, τον Macsen, αυτό ήταν ένα καλό θετικό από αυτό».

Πρόσθεσε: «Ξεκινώ στο ρυθμό μου τώρα, έχουν απομείνει τρία, τέσσερα, πέντε χρόνια, οπότε θέλω απλώς να αξιοποιήσω στο έπακρο αυτά τα χρόνια και να τρέξω το ποδήλατό μου και να το απολαύσω. Ήταν δύσκολο μέχρι τώρα, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε χειρότερες θέσεις από εμάς».

Ο Thomas και η Team Ineos θα μεταβούν για άλλη μια φορά στους εικονικούς δρόμους του Zwift για διαδικτυακούς αγώνες, με το S4C να μεταδίδει τις εκδηλώσεις την Παρασκευή, 17 Ιουλίου στις 9 μ.μ. και την Παρασκευή, 24 Ιουλίου ταυτόχρονα, με αγγλικούς υπότιτλους.

Για τους εικονικούς αγώνες, ο Thomas δήλωσε: «Δεν είναι το πραγματικό, αλλά είναι πολύ ρεαλιστικό. Οι αγώνες Zwift με βοήθησαν σίγουρα να εκμεταλλευτώ περισσότερο τον εαυτό μου, γιατί συναγωνίζεστε τους συναθλητές σας στο διαδίκτυο. Ακόμα κι αν δεν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, μόλις ξεκινήσετε, η ανταγωνιστικότητα βγαίνει ούτως ή άλλως και όλοι καταλήγετε να αγωνίζεστε σκληρά, οπότε είναι σίγουρα μια καλή προπόνηση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Η τελευταία αγωνιστική σεζόν του Alejandro Valverde

Ο Alejandro Valverde ανακοίνωσε ότι θέλει να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν του 2021, ώστε …