Οι αθλητές θα πρέπει να περάσουν 2 τεστ για COVID-19, προτού τους επιτραπεί η συμμετοχή τους στους αγώνες WorldTour και Pro Series. Όποιος έχει θετικό αποτέλεσμα για κορωνοϊό, δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί.

Αυτό σύμφωνα με τους ενημερωμένους κανόνες και τα πρωτόκολλα UCI που κυκλοφόρησαν αυτήν την εβδομάδα, πριν από την επιστροφή στους αγώνες για πρώτη φορά από τον Μάρτιο.

Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν αρνητικά αποτελέσματα – το 1ο στις 6 ημέρες πριν από έναν αγώνα και το 2ο  στις 3 ημέρες πριν – πριν τους επιτραπεί να αγωνιστούν. Πρόσθετες δοκιμές θα απαιτηθούν μετά από 10 ημέρες, εάν δεν συμμετέχουν σε μεγαλύτερο αγώνα και θα απαιτηθεί μια νέα σειρά δοκιμών προτού να επιτραπεί σε κάποιον να αγωνιστεί, εάν δεν είχε αγωνιστεί περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Η UCI περιέγραψε επίσης περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο παρακολούθησης και μέτρησης των πιθανών παραγόντων κινδύνου για όλους τους εμπλεκόμενους. Κάθε αγώνας θα έχει ένα καθορισμένο «COVID czar», το οποίο θα διασφαλίσει την τήρηση των κανόνων και θα λειτουργεί ως μέτρο αναφοράς για τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας.

Λοιπόν, τι θα συμβεί εάν υπάρχει θετική περίπτωση σε έναν αγώνα; Σύμφωνα με τα τελευταία έγγραφα, η UCI θα συμβουλευτεί τους διοργανωτές των αγώνων και τις εθνικές υγειονομικές αρχές για να λάβει «την απόφαση κατάλληλη για την κατάσταση», όπως αναφέρει ένα έγγραφο.

Με το WorldTour να εκκινεί την 1η Αυγούστου με τον αγώνα Strade Bianche και με το γυναικείο πελοτόν να επιστρέφει αυτήν την εβδομάδα στην Ισπανία, πολλοί αθλητές ήδη υποβάλλονται σε μια σειρά δοκιμών που αποτελούν τώρα μέρος της νέας πραγματικότητας των αγώνων στην εποχή COVID-19.

Οι ομάδες έχουν ήδη βελτιώσει το πρωτόκολλο δοκιμών τους πριν από τα στρατόπεδα προπόνησης εν αναμονή της επιστροφής στους αγώνες. Πολλά από τα κορυφαία αστέρια της Ευρώπης από την πλευρά των ανδρών θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στη Vuelta a Burgos (29 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου) στη βόρεια Ισπανία.

Πολλές ομάδες έχουν ήδη δημιουργήσει «φυσαλίδες» σε προπονητικά στρατόπεδα με αθλητές και προσωπικό που θα ταξιδέψουν μαζί σε αγώνες. Είναι όλα μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για τον περιορισμό της έκθεσης και τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης με αγώνες για άλλη μια φορά στον ορίζοντα.

Αφού ορισμένες ομάδες επεσήμαναν το υψηλό κόστος για την εφαρμογή πρωτοκόλλων και μέτρων ασφαλείας, η UCI έχει κανονίσει ότι τα δείγματα μπορούν να σταλούν σε εργαστήρια στη Δανία και αργότερα στο Βέλγιο με μικρότερο κόστος, με κάθε δοκιμή να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 25 ευρώ.

Αυτό θα βοηθήσει στην ανακούφιση κάποιου οικονομικού φόρτου για τις ομάδες, πολλές που έχουν δει τους προϋπολογισμούς τους να καταστρέφονται κατά τη διακοπή των αγώνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Καταρρίπτοντας μύθους σχετικά με τον ύπνο

Ο ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος, εάν θέλουμε μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Οι λανθασμέ…