Το Giro d’Italia 2020 (Σάββατο 3 Οκτωβρίου – Κυριακή 25 Οκτωβρίου) θα εκκινήσει στο νησί της Σικελίας, μετά την αναβολή του αρχικού αγώνα τον Μάιο.

Το Giro είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει με 3 εταπ στην Ουγγαρία πριν επιστρέψει στην Ιταλία για τα υπόλοιπα 18 εταπ. Ο διοργανωτής RCS επιβεβαίωσε επίσημα ότι τα 4 πρώτα εταπ θα πραγματοποιηθούν στη Σικελία, πριν ο αγώνας μετακινηθεί στην ηπειρωτική χώρα και τελικά τερματίσει στο Μιλάνο αργότερα τον Οκτώβριο.

Το 5ο και 6ο εταπ, τα πρώτα στην ηπειρωτική χώρα, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί από τον διοργανωτή του αγώνα.

Παρά το γεγονός ότι έχει μετατοπιστεί στον Οκτώβριο, η φετινή έκδοση θα περιλαμβάνει ένα συναρπαστικό μείγμα αθλητών, με μερικούς ακόμα αρχάριους να αγωνίζονται στην Ιταλία.

Ο Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στο Giro για πρώτη φορά και θα παραιτηθεί από τους Κλασσικούς, καθώς θέλει να ολοκληρώσει το σετ των Grand Tour. Ο Remco Evenepoel (Deceuninck – Quick-Step) θα κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα, ενώ ο πρωταθλητής Richard Carapaz (Team Ineos) θα επιστρέψει για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Vincenzo Nibali, τώρα με την Trek-Segafredo, αναμένεται επίσης να ποδηλατήσει στον «δικό» του αγώνα, μετά από μια άλλη λαμπερή απόδοση την περασμένη σεζόν.

Για όλους τους οπαδούς των ατομικών χρονομετρήσεων, θα υπάρχουν 3 εταπ: Στο 1ο εταπ, υπάρχει η ατομική χρονομέτρηση 16 χλμ από το Monreale στο Palermo, στο 14ο εταπ μια μεγαλύτερη διαδρομή 33.7 χλμ, και μια ατομική προσπάθεια 16.5 χλμ, στον τερματισμό του αγώνα στο Μιλάνο.

Οι υποψήφιοι της ΓΚ είναι πιθανό να «κρατήσουν την ανάσα τους» έως την τελευταία εβδομάδα – τα εταπ 17, 18 και 20 περιέχουν όλα πάνω από 5.000 μέτρα, με αναβάσεις συμπεριλαμβανομένου του Stelvio (από τη σκληρότερη πλευρά) και του Col d’Izoard .

Σε συνδυασμό με το ΤΤ των 16.5 χλμ την επόμενη μέρα, ο διοργανωτής RCS θέλει η μάχη για τη maglia rosa, να κρατήσει μέχρι τις τελευταίες στιγμές της 103ης  έκδοσης του αγώνα.

Giro d’ Italia 2020 – Οι αλλαγές στη διαδρομή

Αυτή τη χρονιά, η Αίτνα έχει την τιμητική της, εκεί όπου τερματίζει το 3ο εταπ, 150 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση.

Οι διάσημοι λόφοι της Emilia Romagna που φιλοξενούν το Nove Colli Gran Fondo κάθε χρόνο θα υποδεχτούν το Giro στο 12ο  εταπ, με τους αθλητές να ξεκινούν και να τερματίζουν στο Cesenatico.

Giro d’ Italia 2020 – Οι αλλαγές στη διαδρομή

Οι αναβάσεις συνεχίζονται στα εταπ 17, 18 και 20 που μαζί προσθέτουν πάνω από 15.000 μ., υψομετρικών και θα είναι βέβαιο ότι θα δοκιμάσουν ακόμη και τους ισχυρότερους ανταγωνιστές της ΓΚ.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον εταπ είναι το 19ο εταπ από το Morbegno έως το Asti. Μπορεί  να είναι επίπεδο, αλλά θα μπορούσε να αποδειχθεί μια δοκιμή αντοχής, με τα 251 χλμ του.

Το προτελευταίο εταπ, από την Alba εως το Sestriere υπόσχεται πυροτεχνήματα, με πάνω από 5000 μ., πριν από το ΤΤ του Μιλάνου – η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι είναι η αποφασιστική απόφαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

H σχέση μεταξύ προπόνησης και αθλητικής απόδοσης

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προπόνηση είναι απαραίτητη και σημαντική μεταβλητή στην αθλητι…