Το ρεκόρ Everesting που έθεσε πρόσφατα ο Alberto Contador ανατράπηκε από τον Ιρλανδό ποδηλάτη Ronan McLaughlin. Ο χρόνος του McLaughlin 7:04:41 – ο οποίος επιβεβαιώθηκε από το Hells 500 – είναι ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός, σπάζοντας το χρόνο του Contador για περισσότερα από 20΄.

Ο 33χρονος εκπροσώπησε την Ιρλανδία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου 2012 μαζί με τους Dan Martin και Nicolas Roche, καθώς και σε αγώνες U23 Worlds το 2008.

Εργάζεται ως προπονητής στο Panache Coaching και είναι τακτικά στους πρώτους στα αποτέλεσμα των ιρλανδικών εγχώριων αγώνων.

Επίσης, δεν ήταν η πρώτη του προσπάθεια στο Everesting. Πριν από το τωρινό ρεκόρ, ο McLaughlin κρατούσε τον 5ο καλύτερο χρόνο, ο οποίος ήταν το ιρλανδικό ρεκόρ, με χρόνο 8:13΄.

Για αυτό το τελευταίο ρεκόρ, ο McLaughlin χρησιμοποίησε την ανάβαση του Mamore Gap στην κομητεία Donegal, στη βορειοδυτική Ιρλανδία, αλλά οδήγησε σε μια πιο κοντή, πιο απότομη και σχεδόν εντελώς ευθεία ενότητα. Αυτό σήμαινε ότι ποδηλατούσε ένα τμήμα, με εντυπωσιακή μέση κλίση 14%, κόβοντας 35 χλμ από τη συνολική απόσταση και προσθέτοντας μια μεγάλη ταχύτητα καθόδου στα 86.5 χ.α.ω.

Νέο ρεκόρ Everesting – O Alberto Contador χάνει το «θρόνο» του

«Κοίταξα το τμήμα και συνειδητοποίησα αν αφαιρέσω την πιο επίπεδη ενότητα – την οποία συμπεριέλαβα την πρώτη φορά για να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να ανακάμψει λίγο περισσότερο – θα μπορούσα να αυξήσω την κλίση, να μειώσω την απόσταση και η ανάβαση να είναι τόσο απότομη που πρέπει να πας σκληρά για να ανέβεις», δήλωσε ο McLaughlin.

Νέο ρεκόρ Everesting – O Alberto Contador χάνει το «θρόνο» του

Για να καταφέρει το ρεκόρ του, ο McLaughlin ποδηλατούσε με ομαλοποιημένη ισχύ 299 watts για 7.5 ώρες φτάνοντας συνολικά υψομετρικά 9.429 μέτρα. Το ποδήλατο του McLaughlin – ένα S-Works Tarmac SL6 – ήταν βελτιστοποιημένο για το ρεκόρ του, έχοντας μόνο 3 σχέσεις, χωρίς παγουροθήκες και με το τιμόνι του κομμένο. Η χαμηλότερη σχέση του McLaughlin ήταν 39x32T.

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τον εαυτό μου στο ίδιο επίπεδο με τον Contador», δήλωσε ο McLaughlin. «Κάποτε άκουσα τον Chris Boardman να λέει ότι όταν προσπαθούσε να σπάσει το Hour Record, ότι όλοι μπορούν να είναι [ποδηλάτες] παγκόσμιας κλάσης όταν έχουν καλή μέρα και πειθαρχία».

«Αυτός ήταν ο στόχος μου εδώ – να αποδείξω ότι ανεξάρτητα από το εάν έχετε κερδίσει δύο Tours de France ή όχι, αν εφαρμόσετε τον εαυτό σας και χρησιμοποιήσετε όλα τα πιθανά κέρδη ή την επιστήμη ή οτιδήποτε θέλετε να το ονομάσετε και προπονηθείτε σωστά, τότε ο καθένας μπορεί να είναι παγκόσμιας κλάσης… Τουλάχιστον μόνο για μία μέρα», πρόσθεσε γελώντας.

Η διαδρομή του McLaughlin αποτέλεσε έρανο για την Κοινοτική Υπηρεσία Διάσωσης της Ιρλανδίας, μια εθελοντική φιλανθρωπική υπηρεσία αναζήτησης και διάσωσης που λειτουργεί σε όλη τη Βόρεια Ιρλανδία. «Είχα αυτήν την τρελή ιδέα να προσπαθώ να κάνω τον έρανο να φτάσω στα 8.848 £», δήλωσε ο McLaughlin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

WD-40 ΒΙΚΕ νέα σειρά προϊόντων

Η νέα σειρά προϊόντων BIKE της WD-40 έφτασε στην Ελλάδα! Η νέα αυτή σειρά από την WD-40 πε…