Ο Primož Roglič εγκατέλειψε το Critérium du Dauphiné, χάνοντας το προβάδισμα του αγώνα, λίγο πριν το τελευταίο 5ο εταπ.

Ο Σλοβένος είχε πτώση κατά τη διάρκεια του 4ου εταπ. Αρχικά ήταν ζαλισμένος και έτοιμος να εγκαταλείψει τον αγώνα, μπαίνοντας στο αυτοκίνητο της ομάδας του.

Ωστόσο, σύντομα ένιωσε αρκετά καλά για να συνεχίσει και ο συναθλητής του Wout van Aert τον έβαλε πίσω στο πελοτόν και ο Roglič τερμάτισε στο γκρουπ των φαβορί.

Όμως η Jumbo-Visma πιθανότατα δεν ήθελε να διακινδυνεύσει έναν από τους αρχηγούς της, 2 εβδομάδες πριν από το Tour και επέλεξε προληπτικά να  αποσύρει τον αθλητή της. Το ίδιο έγινε με την Ineos και τον Egan Bernal πριν από το 4ο εταπ.

Ο επικεφαλής της Jumbo-Visma, Richard Plugge, δήλωσε τώρα ότι ελπίζει ότι ο τραυματισμός του Roglič  στο ισχίο δεν θα εκτροχιάσει την προετοιμασία του για το Tour de France και ελπίζει ότι θα ανακάμψει πλήρως και θα είναι έτοιμος για τη Νίκαια σε δύο εβδομάδες.

«Έπεσε σκληρά στο γοφό του και απλώς θέλουμε να δούμε πώς ανταποκρίνεται σε αυτό», δήλωσε ο Richard Plugge για την κατάσταση του Roglič πριν από την έναρξη του 5ου εταπ.

«Καλύτερα να είσαι ασφαλής, παρά να το μετανιώσεις. Ήταν ζαλισμένος, αλλά αυτό ήταν περισσότερο το αποτέλεσμα της δυνατής πτώσης και ήταν περισσότερο σαν, «τι συνέβη;» Αλλά μετά από λίγα λεπτά ήταν πνευματικά εντάξει. Δεν υπάρχουν ανησυχίες για διάσειση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Epic Rides #2 – Οι αλλαγές

Πέρασαν 5 χρόνια από την πρώτη μας εκδήλωση. Επομένως, για το Epic Rides #2, κάποιες αλλαγ…