Πριν περίπου 2 χρόνια, η Goodyear έκανε την είσοδο της στην αγορά ελαστικών ποδηλάτων και πολλοί αναρωτιόνταν, εάν η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία θα παραμείνει στην ποδηλασία.

Όμως η Goodyear παραμένει, και μόλις ανακοίνωσε την επέκταση της γκάμας ποδηλασίας δρόμου με 4 νέα μοντέλα.

Eagle F1

Το πιο τεχνολογικά εξελιγμένο ελαστικό είναι η έκδοση tubeless του Eagle F1 ένα «…εξαιρετικά υψηλής απόδοσης για όλες τις συνθήκες ελαστικό», που διαθέτει πέλμα από συνθετικό και φυσικό καουτσούκ ενισχυμένο με silica και γραφίτη.

Goodyear – Καινούργιες εκδόσεις ελαστικών

Διαθέτει επίσης ένα νάιλον περίβλημα 120 TIP (νημάτων ανά ίντσα), ενώ η έκδοση tubeless προσθέτει ένα λεπτό στρώμα από καουτσούκ «Multi Compound» στο εσωτερικό, που υπόσχεται καλύτερη συγκράτηση αέρα με ελάχιστο στεγανωτικό.

Υπάρχει επίσης το σύστημα Dual Angle Bead που η Goodyear ισχυρίζεται ότι παρέχει ασφαλή και συμπαγή σφράγιση για στεφάνια που δέχονται tubeless ή συμβατικά.

Το βάρος για ελαστικό tubeless μέγεθος 700 × 25 mm είναι 275 gr.

Eagle F1 Supersport

Για τους αναβάτες που εστιάζουν περισσότερο στην απόλυτη απόδοση, υπάρχει επίσης μια νέα έκδοση tubeless του ελαφρύτερου και ταχύτερου Goodyear Eagle F1 Supersport, η οποία προσφέρει παρόμοια κατασκευή με το κανονικό Eagle F1, αλλά με ένα λεπτότερο, ταχύτερο και πιο ελαφρύ πέλμα.

Goodyear – Καινούργιες εκδόσεις ελαστικών
Goodyear – Καινούργιες εκδόσεις ελαστικών
Το βάρος για ελαστικό tubeless με μέγεθος 700 × 25 mm είναι 255 gr.

Vector 4Seasons

Στην άλλη πλευρά, έχουμε το νέο Vector 4Seasons που επεκτείνει την προστασία του περιβλήματος και κάτω από το πέλμα για βελτιωμένη αντοχή στα σκασίματα. Διαθέτει ένα παχύτερο και φαρδύτερο πέλμα για μεγαλύτερη φθορά και ένα διαφορετική στρώση από silica που ενισχύει την πρόσφυση σε υγρό καιρό, όταν ποδηλατούμε σε δύσκολες συνθήκες.

Όπως το Eagle F1 και το Eagle F1 Supersport, το Vector 4Seasons θα προσφέρεται και σε εκδόσεις με σαμπρέλα και χωρίς σαμπρέλα (tubeless), με το πρώτο να προσθέτει ζώνη προστασίας για σκασίματα πλάτους 30 mm κάτω από το πέλμα και το δεύτερο το σύστημα Dual Angle bead και στρώμα εσωτερικού περιβλήματος Multi Compound.

Το βάρος για κανονικό ελαστικό με μέγεθος 700 × 25 mm είναι 250 gr, ενώ η έκδοση Tubeless Complete στο ίδιο μέγεθος είναι 290 gr.

Η λιανική τιμολόγηση για όλα τα νέα ελαστικά κυμαίνεται από 50-60 €, με παραλλαγές ανάλογα με το μοντέλο και το μέγεθος.

Eagle Sport

Για περισσότερους αναβάτες με γνώμονα τον προϋπολογισμό τους, υπάρχουν επίσης τα νέα clincher ελαστικά Eagle Sport, κατασκευασμένα με πέλμα από silica, που εστιάζει περισσότερο στην ανθεκτικότητα και την αντοχή στα σκασίματα και ένα περίβλημα νάιλον 60 TPI.

Το βάρος για μέγεθος 700 × 25 mm είναι 250 γραμμάρια και η τιμή λιανικής είναι μόλις 25 €.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Milan – San Remo 2024- Ο Philipsen νικητής

Μετά από 288 χιλιόμετρα και περισσότερες από έξι ώρες αγώνα ήταν ο Jasper Philipsen που πή…