Ο Remco Evenpoel μοιράστηκε βίντεο από τα πρώτα του βήματα μετά το συγκλονιστικό του ατύχημα στο Il Lombardia.

Ο 20χρονος Βέλγος είναι εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν 2020, όταν έχασε την έξοδο μιας στροφής και χτυπώντας στα τοιχώματα μιας γέφυρας, έπεσε κάτω στην κοίτη του ποταμού.

Ο Evenepoel υπέστη πολλαπλούς τραυματισμούς από την πτώση, συμπεριλαμβανομένου ενός κατάγματος της λεκάνης και σοβαρό τραυματισμό στον δεξιό του πνεύμονα.

Όμως ο αθλητής της Deceuninck – Quick-Step σημειώνει εκπληκτική πρόοδο στην ανάρρωσή του, όπως φαίνεται από το βίντεο, λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την πτώση.

Ο ίδιος δήλωσε: «Έκανα μια διαφορετική ατομική χρονομέτρηση σήμερα… κάνοντας μικρά βήματα μπροστά».

Ο Evenepoel, ο Ευρωπαίος πρωταθλητής ατομικής χρονομέτρησης, κανονικά θα αγωνιζόταν στο Βελγικό Εθνικό Πρωτάθλημα TT σήμερα Πέμπτη (21 Αυγούστου), έχοντας τερματίσει 2ος  πέρυσι.

Δημοσιεύοντας το βίντεο, η Deceuninck – Quick-Step δήλωσε: «Θα έπρεπε να αγωνίζεται για τη δόξα στο Βελγικό Εθνικό Πρωτάθλημα σήμερα το απόγευμα, αλλά ο Remco Evenepoel έχει τη δική του ατομική χρονομέτρηση – και γνωρίζοντας την εκπληκτική του αποφασιστικότητα και θέληση – έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι θα το κερδίσει».

Ο Evenepoel είχε προγραμματίσει τη σεζόν του γύρω από το Giro d’Italia τον Οκτώβριο, όπου είχε προγραμματίσει να κάνει το ντεμπούτο του στο Grand Tour, αλλά οι οπαδοί θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2021 για να τον δουν στο πρώτο του αγώνα 3 εβδομάδων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αεροδυναμικοί;

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ξοδέψουμε χρήματα για να γίνουμε πιο «αεροδυναμικοί»,…