Ο Primož Roglič δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί στο Tour de France, παρόλο που είχε μια πτώση, πριν από δύο εβδομάδες στο Critérium du Dauphiné, η οποία τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Ο σλοβένος πρωταθλητής έμοιαζε άθικτος στο Dauphiné, κερδίζοντας ένα εταπ και «κλέβοντας» χρόνο από τα άλλα φαβορί όποτε μπορούσε, καθώς η ομάδα του Jumbo-Visma ήταν επικεφαλής, μπροστά από την Ineos.

Σε συνέντευξη τύπου, ο Roglič επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει το Tour στη Νίκαια το Σάββατο.

«Είμαι έτοιμος όπως και οι άλλοι εδώ», δήλωσε. «Θα κάνω το καλύτερο δυνατό και θα δούμε πώς θα πάει».

Ο πρωταθλητής της Vuelta a España 2019 κατευθύνεται στο Tour με ένα λιγότερο βοηθό, μια και ο Stevan Kruijswijk, είχε επίσης πτώση στο Dauphiné. Ο Ολλανδός υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον ώμο του.

Ο Kruijswijk, ο οποίος θα ήταν βασικός βοηθός για τον Roglič, αντικαταστάθηκε από τον πρώην Νορβηγό πρωταθλητή, Amund Grøndahl Jansen με τον Kruijswijk να συμμετέχει στο Giro d’Italia τον Οκτώβριο.

Αφού εγκατέλειψε το Dauphiné, ο Roglič κατευθύνθηκε για ένα προπονητικό μπλοκ σε υψόμετρο, αλλά επέστρεψε στην πλήρη προπόνηση σχετικά πρόσφατα.

«Όλα φαίνονται καλά. Προπονήθηκε καλά σε υψόμετρο και είναι τώρα εδώ», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Grischa Niermann.

Ο Roglič θέλει να γίνει ο 1ος αθλητής που θα νικήσει την κυριαρχία της Ineos/Sky  από το 2014. Ο υπερασπιστής του τίτλου, Egan Bernal (Team Ineos) εγκατέλειψε επίσης το Dauphiné, λόγω προβλημάτων στην πλάτη, αλλά και οι 2 αθλητές είναι έτοιμοι να πολεμήσουν.

Ο Roglič έχει ακόμα μερικούς πολύ δυνατούς αθλητές γύρω του, συμπεριλαμβανομένου του πρώην νικητή του Giro d’Italia, Tom Dumoulin που μπήκε στη10 στο Dauphiné, μετά την εγκατάλειψη του Roglič.

Ο Dumoulin, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, είπε: «Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ. Είμαι χαρούμενος για το πώς πήγε το Dauphiné».

«Βελτιώνομαι καθημερινά. Είναι καλό να βρίσκεσαι στο Le Tour de France».

Η περιοδεία ξεκινά στη Νίκαια το Σάββατο 29 Αυγούστου και θα είναι ένας από τους πιο απρόβλεπτους αγώνες εδώ και χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Επηρεάζει ο χυμός παντζαριών την απόδοση μας;

Τα τεύτλα γενικά και ο χυμός παντζαριών ειδικά, γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι ενισχύουν την…