Περιληπτικά:

Μετά το τρελό, μουσκεμένο 1ο εταπ, ο καιρός έφτιαξε στη Νίκαια για το 2ο εταπ.

Δεν υπήρχε κάτι για τους σπρίντερ, μόνο αρκετές αναβάσεις. Ως αποτέλεσμα,  ο Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step) επιτέθηκε στην τελική ανάβαση, παρόμοια με την κίνηση του στο Σαν Ρέμο, και ενώθηκε με τους Marc Hirschi (Sunweb) και Adam Yates (Mitchelton-Scott). Στο τέλος, κέρδισε το σπριντ για τη νίκη του εταπ και την κίτρινη φανέλα.

Nice → Nice, 187 km

2ο εταπ – Νίκη και κίτρινη φανέλα για τον Alaphilippe

Μετά από αρκετές απόπειρες επίθεσης, 8 αθλητές κατάφεραν να φύγουν: Peter Sagan, Lukas Pöstlberger (και οι δύο BORA-hansgrohe), Benoît Cosnefroy (AG2R-La Mondiale), Kasper Asgreen (Deceuninck – Quick-Step), Toms Skujins (Trek-Segafredo) , Anthony Perez (Cofidis), Michael Gogl (NTT Pro Cycling) και Matteo Trentin (CCC). Σύντομα έφτιαξαν 30΄΄ διαφορά.

Στην Col de la Colmiane, την πρώτη ανάβαση 1ης κατηγορίας αυτού του αγώνα, το πελοτόν είχε σταθερό τέμπο. Στο γκρουπ, ο Cosnefroy επιτέθηκε λίγο πριν από την κορυφή. Ο Γάλλος κατάφερε να πάρει 10 πόντους από το σπριντ, μπροστά από τους Perez και Asgreen. Το πελοτόν ακολουθούσε στα 2΄, με επικεφαλής την Jumbo-Visma.

2ο εταπ – Νίκη και κίτρινη φανέλα για τον Alaphilippe

Με διαφορά 3:10΄΄, το γκρουπ ξεκίνησε το Col de Turini (14,9 χλμ., στο 7,4%).
Πέντε χιλιόμετρα πριν από την κορυφή του Turini, η κίτρινη φανέλα, ο Kristoff, έχασε επαφή, οπότε και η UAE Team Emirates εξαφανίστηκε από το μπροστινό μέρος του πελοτόν. Το έργο αναλήφθηκε από τις Jumbo-Visma και Movistar.

Το πελοτόν ξεκίνησε την επικίνδυνη κατάβαση του Turini, με διαφορά μόλις κάτω από τα 2΄. Λόγω της δουλειάς των Jumbo-Visma και EF Pro Cycling, η διαφορά μειώθηκε γρήγορα.

2ο εταπ – Νίκη και κίτρινη φανέλα για τον Alaphilippe

Η κάθοδος από το Col d’Èze προκάλεσε ορισμένα προβλήματα. Ο νικητής του Dauphiné, Daniel Felipe Martínez, έπεσε δυνατά σε μια στροφή. Ο Κολομβιανός κατάφερε να συνεχίσει, αν και ήταν 1΄ πίσω. Ο Alejandro Valverde με τη σειρά του είχε σκασμένο ελαστικό και έπρεπε να συνεχίσει για λίγο το ποδήλατο του Nelson Oliveira.

Στην τελευταία ανάβαση του Col des Quatre Chemins, ο Julian Alaphilippe επιτέθηκε. Ο Γάλλος πήρε μαζί τον Marc Hirschi, φτιάχνοντας μια διαφορά 10΄΄. Ο Tom Dumoulin είχε πτώση, στα 12 χλμ από τον τερματισμό, αλλά επανήλθε γρήγορα.

Ο Adam Yates επιτέθηκε από το πελοτόν και έπιασε τους Alaphilippe και Hirschi. Η διαφορά για τους 3 είχε αυξηθεί στα 20΄΄.

Οι 3 ξεκίνησαν την κατάβαση με την ίδια διαφορά και την κράτησαν γιατί το πελοτόν δεν τους κυνηγούσε.

2ο εταπ – Νίκη και κίτρινη φανέλα για τον Alaphilippe

Στο τελευταίο χλμ, οι Alaphilippe, Yates και Hirschi άρχισαν να κοιτάζουν ο ένας τον άλλον. Ο Yates σπρίνταρε πρώτος, αλλά δεν είχε τα πόδια να αντισταθεί στο σπριντ του Γάλλου, ο οποίος πέρασε πρώτος τη γραμμή, αφιερώνοντας την νίκη στη μνήμη του πατέρα του.

Νικητής του εταπ και επικεφαλής της ΓΚ, Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step): «Δεν είχα κερδίσει ούτε έναν αγώνα φέτος ακόμη. Αλλά παρέμεινα πάντα αφοσιωμένος στην προπόνησή μου παρά τις δύσκολες στιγμές που πέρασα. Αφιερώνω αυτήν τη νίκη στον πατέρα μου [που πέθανε στις 27 Ιουνίου]. Ζήτησα από την ομάδα μου να κάνει τον αγώνα σκληρό. Δεν υπήρχαν πολλοί αναβάτες στην τελευταία ανάβαση. Τα έδωσα όλα. Δεν είχα τίποτα να χάσω… Η κίτρινη φανέλα είναι το κερασάκι στο κέικ».

Αποτελέσματα 2ου εταπ:

1. Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck – Quick-Step in 4:55:27
2. Marc Hirschi (Swi) Sunweb
3. Adam Yates (GB) Mitchelton-Scott
4. Greg Van Avermaet (Bel) CCC at 0:02
5. Sergio Andres Higuita Garcia (Col) EF Pro Cycling
6. Bauke Mollema (Ned) Trek-Segafredo
7. Alexey Lutsenko (Kaz) Astana
8. Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates
9. Maximilian Schachmann (Ger) BORA-hansgrohe
10. Alberto Bettiol (Ita) EF Pro Cycling

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck – Quick-Step in8:41:35
2. Adam Yates (GB) Mitchelton-Scott at 0:04
3. Marc Hirschi (Swi) Sunweb at 0:07
4. Sergio Andres Higuita Garcia (Col) EF Pro Cycling at 0:17
5. Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates
6. Esteban Chaves (Col) Mitchelton-Scott
7. Egan Arley Bernal Gomez (Col) Ineos Grenadiers
8. Greg Van Avermaet (Bel) CCC
9. Nairo Quintana (Col) Arkea-Samsic
10. Guillaume Martin (Fra) Cofidis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Brevet 600 χλμ100+9 Ορθοπεταλιές – Βίντεο

Τι χρειάζεται για να ποδηλατήσεις για 600 συναπτά χλμ; Ψύχραιμο μυαλό, καλά πόδια και μπόλ…