Ο Geraint Thomas φαίνεται να βγαίνει εκτός διεκδίκησης, για το φετινό Giro.

Ο Ουαλός έχοντας κάνει ένα εντυπωσιακό χρονόμετρο στο 1ο εταπ, συνέχισε χωρίς προβλήματα στο χτεσινό 2ο εταπ.

Στην αρχή του 3ου εταπ, ήρθε η καταστροφή, όταν είχε πτώση λίγο μετά την ουδέτερη ζώνη. Ήταν άτυχος, γιατί πάτησε ένα παγούρι με αρκετά χιλιόμετρα, με τον πίσω τροχό και έπεσε. Φάνηκε ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό, γιατί επέστρεψε στο πελοτόν, αφού έμεινε λίγο πίσω για να βρει το αυτοκίνητο της ομάδας.

Συνέχισε κανονικά με το πελοτόν προς την ανάβαση της Αίτνας. Όμως στα τελευταία 30 χλμ, ο Thomas εντοπίστηκε στο πίσω μέρος του πελοτόν, με τους συναθλητές του Ben Swift & Fillip Ganna να μένουν μαζί του για να τον βοηθήσουν.

Στη συνέχεια, έγινε γνωστό ότι όταν η Trek-Segafredo ανέλαβε να οδηγήσει το πελοτόν, ο Thomas είχε ξανά πτώση.

Η Trek-Segafredo μείωσε το ρυθμό για να δώσει την ευκαιρία στον Ουαλό να επιστρέψει, κάτι που φαινόταν ότι έκανε μαζί με τους συναθλητές του.

Στη συνέχεια, στην ανάβαση στα τελευταία 13 χλμ, ο Thomas επέστρεψε στo αυτοκίνητο της ομάδας, προφανώς για πει ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει σε κανονικό ρυθμό, ήδη χάνοντας 2΄.

Τερμάτισε τελικά τον αγώνα σε ρυθμό βόλτας, με διαφορά 12:19΄΄από τον νικητή του εταπ, Jonathan Caicedo (EF Pro Cycling) και διαφορά πάνω από 11΄από τους Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) και ο Jakob Fuglsang (Astana).

Μ’ αυτήν την εξέλιξη, ο Thomas πέφτει στην 53η θέση της ΓΚ, 11:17΄΄ πίσω από τη ροζ φανέλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αεροδυναμικοί;

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ξοδέψουμε χρήματα για να γίνουμε πιο «αεροδυναμικοί»,…