Στο εξωτερικό, στην Ευρώπη δηλαδή και όχι στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλά καφέ που απευθύνονται σε ποδηλάτες. Εδώ στην Ελλάδα, έχουμε μερικά που ίσως μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού (!)

Ένα τέτοιο καφέ λειτουργεί στη Νίκαια φέτος, εκεί που πραγματοποιήθηκε φέτος το Tour de France. Τι κάνει λοιπόν το Café du Cycliste ένα ξεχωριστό μέρος;

Βρίσκεται στην προκυμαία του παλιού λιμανιού της Νίκαιας, και είναι εύκολα προσβάσιμο με ποδήλατο αν κάποιος ποδηλατεί δίπλα στον όμορφο παραλιακό δρόμο.

Το Café du Cycliste δεν είναι μόνο ένα μέρος όπου μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο παγωμένο καφέ στην πόλη, αλλά και ένα κατάστημα ποδηλάτων που προωθεί τη δική του μάρκα ρούχων. Μπορείτε να δανειστείτε ποδηλατικά περιοδικά ή βιβλία από τα ράφια του καφέ και να καθίσετε σε ένα από τα τραπέζια που είναι διάσπαρτα γύρω από το κατάστημα. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι με ράφια με ποδηλατικά ζέρσεϊ, σορτσάκια και πολλά αξεσουάρ.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους Rémi Clermont και André Stewart πριν από 11 χρόνια στο Côte d´Azur, σε ένα τυπικό καφέ που βρισκόταν στην καρδιά των βουνών της ενδοχώρας. Το πάθος για ποδηλασία έκανε τους ιδρυτές να το ονομάσουν Café du Cycliste. Το καφέ μετακόμισε στη Νίκαια το 2015, αφού απέκτησε ένα ευρύχωρο μέρος στην καρδιά του παλιού λιμανιού.

Café du Cycliste – Ένα παράδειγμα ποδηλατικού καφέ

Ο χώρος που φιλοξενεί τώρα το καφέ, είναι μια πρώην γκαλερί τέχνης. Σύμφωνα με τον διευθυντή της καφετέριας, υπήρχε απαίτηση να δημιουργηθεί ένας χώρος συγκέντρωσης για ποδηλάτες. Γι’ αυτό το λόγο, οι ιδρυτές αποφάσισαν να τους δώσουν ένα τέτοιο σημείο συνάντησης όπου μπορούν να ξεκινήσουν ή να τερματίσουν τις βόλτες τους, και να απολαύσουν ένα φλιτζάνι καφέ, το οποίο πραγματικά ψήνεται κοντά στην παλιά Νίκαια.

Οι ποδηλάτες που επισκέπτονται την πόλη, ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε  ποδηλατοβόλτες το σαββατοκύριακο, που πραγματοποιούνται από το κατάστημα.

Τα Σάββατα οι διαδρομές είναι μέχρι και 50 χλμ, ενώ την Κυριακή, γίνονται μεγαλύτερες βόλτες, από 70-80 χλμ.

Επιπλέον, το καφέ φιλοξενεί διάφορες επίσημες εκδηλώσεις, όπως η παρουσίαση του Explore Corsica. Όταν οι μεγάλοι αγώνες μεταδίδονται στην τηλεόραση, όπως το Tour de France, το Strade Bianche ή το Milan San Remo, πολλοί οπαδοί έρχονται για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μαζί στην οθόνη.

Café du Cycliste – Ένα παράδειγμα ποδηλατικού καφέ

«Η ποδηλασία δεν αφορά μόνο το πεταλάρισμα, αλλά υπάρχει η γαλλική φιλοσοφία της ποδηλασίας γύρω από αυτό», δηλώνει ο διευθυντής. Ποδηλάτης ή όχι, ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος να πιει καφέ, να εκμεταλλευτεί τις υπηρεσίες ή να νοικιάσει ένα ποδήλατο.

Είναι απλά ένα μέρος που δεν πρέπει να χάσετε όταν βρεθείτε στη Νίκαια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Παγκόσμιο 2021 – Ατομική χρονομέτρηση ανδρών

Η πρώτη φανέλα του ουράνιου τόξου της εβδομάδας πήγε στον περσινό πρωταθλητή Filippo Ganna…