Ο Simon Yates αποσύρθηκε από το Giro d’Italia, αφού βρέθηκε θετικός σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο αθλητής της Mitchelton-Scott λέγεται ότι ανέπτυξε «πολύ ήπια» συμπτώματα μετά το 7ο εταπ και έτσι έκανε ένα τεστ, το οποίο ήταν θετικό. Ένα δεύτερο τεστ επιβεβαίωσε εκ νέου ότι ο Yates είχε προσβληθεί από τον ιό.

Ο Βρετανός απομονώθηκε στο μονόκλινο δωμάτιό του κατά τη διάρκεια των τεστ και θα μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε μέρος για να μπει σε καραντίνα, τα συμπτώματά του όμως παραμένουν πολύ ήπια.

Οι άλλοι αθλητές της Mitchelton-Scott, καθώς και όλο το προσωπικό υποστήριξης, πέρασαν από τεστ στη συνέχεια και όλοι είχαν αρνητικά αποτελέσματα. Θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται τις επόμενες ημέρες.

«Ο Simon παρουσίασε πολύ ήπια θερμοκρασία την Παρασκευή το απόγευμα κατά τη διάρκεια των συνήθων ελέγχων θερμοκρασίας, οι οποίοι ολοκληρώνονται 3 φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια του Giro d’Italia», δήλωσε ο γιατρός της ομάδας, Matteo Beltemacchi.

«Ακολουθώντας την πολιτική της ομάδας RACESAFE COVID-19, ήταν απομονωμένος στο δωμάτιό του και ζητήσαμε αμέσως ένα γρήγορο τεστ χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες που προσφέρει η RCS, το οποίο ήταν θετικό».

«Η υγεία του Simon παραμένει το κύριο μέλημά μας και, ευτυχώς, τα συμπτώματά του παραμένουν πολύ ήπια και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το RCS για την υποστήριξή τους στην οργάνωση των γρήγορων δοκιμών και της μεταφοράς του».

«Όλοι οι άλλοι αθλητές και το προσωπικό είχαν αρνητικά αποτελέσματα και έχουν αποδεχτεί να συνεχίσουν τον αγώνα, αλλά ως προληπτικό μέτρο θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα υποβληθούμε σε περαιτέρω τεστ τις επόμενες μέρες».

Τη στιγμή της εγκατάλειψής του, ο Yates βρισκόταν 21ος στην ΓΚ, 3:52΄΄ πίσω από τη ροζ φανέλα, João Almeida και 2:51΄΄ πίσω από τον Vincenzo Nibal (Trek-Segafredo), έχοντας χάσει χρόνο στο 3ο εταπ στην Αίτνα.

Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Προκήρυξη – 2η ανάβαση Λάλα «Σπύρος Σταθόπουλος»

Ο «ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ» διοργανώνει ποδηλατικό διασυλλογικό αγώνα στο Λάλα  Ηλείας …