Η Αυστραλιανή ομάδα WorldTour επέλεξε να αποχωρήσει από το Ιταλικό Grand Tour, αφού 4 από τα μέλη του προσωπικού τους βρέθηκαν θετικοί για  Covid-19, χτες την 1η ημέρα ανάπαυσης.

Η Mitchelton-Scott είχε ήδη αναγκαστεί να απομακρύνει τον αρχηγό της, Simon Yates από τον αγώνα, αφού βρέθηκε επίσης θετικός, πριν μερικές ημέρες.

Όλοι οι αθλητές και το προσωπικό του Giro d’Italia πέρασαν από τεστ, κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας ανάπαυσης τη Δευτέρα (12 Οκτωβρίου), με 2 αθλητές και 6 μέλη του προσωπικού στον αγώνα να επιστρέφουν με θετικά αποτελέσματα.

Οι Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) και Michael Matthews (Sunweb) ήταν οι 2 αθλητές που βρέθηκαν θετικοί, και οι δύο αποσύρθηκαν από τον αγώνα.

Ο γενικός διευθυντής του Mitchelton-Scott, Brent Copeland, δήλωσε: «Δυστυχώς λάβαμε την είδηση ​​τη Δευτέρα το απόγευμα ότι έχουμε ορισμένα θετικά αποτελέσματα Covid-19 στα μέλη του προσωπικού μας μετά τον 3ο γύρο των δοκιμών μας σε 3 ημέρες».

«Ως κοινωνική ευθύνη για τους αθλητές και το προσωπικό μας, το πελοτόν και την οργάνωση του αγώνα, έχουμε λάβει τη σαφή απόφαση να αποχωρήσουμε από το Giro d’Italia».

«Ευτυχώς, αυτοί που επηρεάστηκαν παραμένουν ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα, αλλά η υγεία όλων των αθλητών και του προσωπικού μας είναι η κύρια προτεραιότητά μας και τώρα επικεντρωνόμαστε στην ασφαλή μεταφορά τους σε περιοχές όπου είναι πιο άνετα να διεξάγουν μια περίοδο καραντίνας» .

«Ευχόμαστε το RCS και το υπόλοιπο πελοτόν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη φετινή έκδοση του Giro d’Italia και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε το 2021».

Σε μια κοινή δήλωση που κυκλοφόρησε την Τρίτη, η UCI και ο οργανωτής του Giro, RCS, επιβεβαίωσε ότι 2 αθλητές και 6 μέλη του προσωπικού είχαν βρεθεί θετικοί.

Η Jumbo-Visma επιβεβαίωσε ότι ο αρχηγός της, Kruijswijk, βρέθηκε θετικός, ενώ η Sunweb ανακοίνωσε ότι ο Michael Matthews θα αποχωρήσει από τον αγώνα, αφού βρέθηκε επίσης θετικός.

Η Mitchelton-Scott είχε 4 μέλη του προσωπικού να θετικά, ενώ η AG2R La Mondiale είχε 1 και η Ineos Grenadiers είχε άλλο 1 εργαζόμενο που βρέθηκαν θετικοί.

Όλα τα μέλη του προσωπικού έχουν την φροντίδα των γιατρών της ομάδας τους και θα υποβληθούν σε διαδικασίες απομόνωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…