Περιληπτικά:

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ατομικής χρονομέτρησης Philippo Ganna (INEOS Grenadiers) κέρδισε μια ακόμη νίκη στο Giro d’Italia 2020. Σε μια εκπληκτική λοφώδη διαδρομή των 34 χλμ, ο Ιταλός τερμάτισε 26΄΄ μπροστά από τον συναθλητή του, Rohan Dennis.

Η ροζ φανέλα, João Almeida (Deceuninck – Quick-Step) πήρε χρόνο από τα υπόλοιπα φαβορί.

Conegliano-Valdobbiadene – 34km

Πρώτος ήταν ο Jonathan Dibben (Lotto Soudal) που δεν μπόρεσε να θέσει ένα σοβαρό χρόνο-στόχο, σε αντίθεση με τον Matthias Brändle. Ο αυστριακός χρονομετρίστας της Israel Start-Up Nation ήταν ο γρηγορότερος με 45:23΄΄.

Ο χρόνος κατέβηκε γρήγορα από τους Kamil Gradek (45:14΄΄) και ο Victor Campenaerts (44:46΄΄) και μετά ήταν η σειρά του Rohan Dennis.

14ο εταπ – Η επικράτηση του Philippo Ganna
 

Ο Dennis ξεκίνησε δυνατά και στο 1ο ενδιάμεσο σημείο ήταν μπροστά από τους Gradek και Campenaerts. Η πρόκληση ήρθε από τον συναθλητή του Filippo Ganna, ο οποιός στο 1ο ενδιάμεσο σημείο ήταν πιο γρήγορος από τον Dennis κατά 1΄΄.

Στο δύσκολο σημειο της διαδρομής, στο Muro di Cà del Poggio (1.1 χλμ στο 12,3%), ο Ganna κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμα του από τον Dennis. Μέχρι τη γραμμή τερματισμού, είχε καταφέρει να αυξήσει τη διαφορά του κατά 26΄΄.

14ο εταπ – Η επικράτηση του Philippo Ganna
 

Μετά τον Ganna, το ενδιαφέρον εστίασε στη μάχη των φαβορί της ΓΚ. Οι χρόνοι τους λίγο πολύ ήταν κοντά στο 1ο ενδιάμεσο σημείο (7.4 χλμ) με τον Almeida να πηγαίνει καλά. Ο Πορτογάλος αθλητής έθεσε τον 4ο καλύτερο χρόνο (11:14΄΄) και ήταν 14΄΄ μπροστά από τον Kelderman. Ήταν επίσης πιο γρήγορος από τους Domenico Pozzovivo (21΄΄) Jakob Fuglsang (22΄΄), Rafal Majka (25΄΄), Pello Bilbao (26΄΄) και Vincenzo Nibali (28΄΄).

Σύντομα έγινε ξεκάθαρο ότι οι Almeida και Kelderman, 1ος & 2ος  στη ΓΚ, ήταν σε καλό δρόμο τους για να κερδίσουν χρόνο από τους υπόλοιπους. Ο Kelderman κατάφερε να πλησιάσει λίγο τον Almeida στο 2ο ενδιάμεσο σημείο. Οι Nibali, Pozzovivo, Majka και Fuglsang συνέχισαν να χάνουν χρόνο.

Ο Kelderman φάνηκε να είναι ο μεγάλος νικητής μεταξύ των φαβορί, αλλά ο Almeida ανέβασε την απόδοση του στο 3ο τμήμα της διαδρομής.

Στη γραμμή τερματισμού αποδείχθηκε ότι ήταν 16΄΄ γρηγορότερος από τον Kelderman, οπότε η διαφορά στην κατάταξη είναι πλέον 56΄΄ μεταξύ τους. Τα άλλα φαβορί για τη γενική νίκη θα αναρωτιούνται τώρα τι να κάνουν.

Νικητής του εταπ, Filippo Ganna (ΙΝΕΟΣ): «Αυτή είναι η τρίτη νίκη μου στο Giro, είμαι πολύ περήφανος γι ‘αυτό! Φέτος, βελτιώθηκα πολύ χάρη στη βοήθεια της ομάδας μου. Κάθε μικρή βελτίωση είναι σημαντική και συμβάλλει σε επιδόσεις όπως αυτή σήμερα».

Η ροζ φανέλα, João Almeida (Deceuninck – Quick-Step): «Ήταν μια καλή μέρα, έκανα ένα καλό ITT και τώρα έχω μερικά δευτερόλεπτα περισσότερο για τον Wilco Kelderman στη γενική κατάταξη. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι, νιώθω καλά».

Αποτελέσματα 14ου εταπ:

1. Filippo Ganna (Ita) INEOS Grenadiers in 42:40
2. Rohan Dennis INEOS (Aus) Grenadiers at 0:26
3. Brandon McNulty (USA) UAE Team Emirates at 1:09
4. Thomas De Gendt (Bel) Lotto Soudal at 1:11
5. Josef Černý (Cze) CCC at 1:16
6. João Almeida (Por) Deceuninck – Quick-Step at 1:31
7. Tanel Kangert (Est) EF Pro Cycling at 1:33
8. Jonathan Castroviejo (Spa) INEOS Grenadiers at 1:44
9. Wilco Kelderman (Ned) Sunweb at 1:47
10. Jan Tratnik (Slo) Bahrain-McLaren at 2:00

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. João Almeida (Por) Deceuninck – Quick-Step in 54:28:09
2. Wilco Kelderman (Ned) Sunweb at 0:56
3. Pello Bilbao (Spa) Bahrain-McLaren at 2:11
4. Brandon McNulty (USA) UAE Team Emirates at 2:23
5. Vincenzo Nibali (Ita) Trek-Segafredo 2:30
6. Rafał Majka (Pol) BORA-hansgrohe at 2:33
7. Domenico Pozzovivo (Ita) NTT Pro Cycling
8. Fausto Masnada (Ita) Deceuninck – Quick-Step at 3:11
9. Patrick Konrad (Aut) BORA-hansgrohe at 3:17
10. Jai Hindley (Aus) Sunweb at 3:33

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…