Ζούμε πλέον την εποχή της αναγέννησης της τσάντας τιμονιού. Αυτό οφείλεται αφενός στην ανάπτυξη των ταξιδιών τύπου bikepacking (πολυήμερες βόλτες χωρίς υποστήριξη) και αφετέρου στην εξάπλωση, τα τελευταία χρόνια, των gravel bikes.

Υπάρχει όμως γενικώς ένα πρόβλημα: Όταν θέλουμε να προσθέσουμε μια τσάντα τιμονιού στο τιμόνι μας, τα καλώδια των ταχυτήτων στριμώχνονται, δυσκολευόμαστε να βάλουμε το κοντεράκι, δεν έχουμε καλή ορατότητα για τα φώτα μας κ.ο.κ.

Τσάντα τιμονιού Route Werks - Παρουσίαση

Σίγουρα έχουμε επιπλέον χώρο για να βάλουμε τα πράγματα μας, χωρίς να έχουμε παραφορτωμένες τσέπες στο ζέρσεϊ, αλλά δεν μοιάζει να είναι λειτουργικό τελικά.

Η Route Werks, μια μικρή εταιρεία που εδρεύει στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ έχει περάσει τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθώντας να βρει την ιδανική τσάντα τιμονιού – μια που θα ξεπεράσει τους συμβιβασμούς των περισσότερων επιλογών στην αγορά. Μόλις έκαναν εκκίνηση στο Kickstarter, το απαραίτητο ποσό καλύφθηκε μέσα σε 6 ώρες. Τη στιγμή που γράφουμε το άρθρο, πάνω από 1500 άνθρωποι έχουν δεσμευτεί να την αγοράσουν.

Η τσάντα τιμονιού Route Werks βασίζεται σε σχήμα τετραγώνου που είναι λιγότερο κοινό από τη συνηθισμένη στρογγυλή διαμόρφωση. Με αυτόν τον σχεδιασμό, η τσάντα αποκτά ένα επίπεδο σκληρό καπάκι στην κορυφή, που μπορεί να ανοίξει για πρόσβαση εν κινήσει.

Στην κορυφή υπάρχει μια ειδική βάση, που έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζονται αντάπτορες 4 στροφών. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι μπορούμε να στερεώσουμε με ασφάλεια μια κάμερα GoPro, ένα smartphone ή το αγαπημένο μας garmin,wahoo κ.ο.κ. Αυτό το σετ απ, διασφαλίζει ότι δεν πρόκειται να το χάσουμε, όταν ανοίξουμε το καπάκι για να πάρουμε π.χ. μια μπάρα ή το αντιανεμικό μας.

Ωστόσο, παρόμοιες τσάντες δημιουργούν έλλειψη χώρου για τα υπόλοιπα αξεσουάρ. Έτσι ο σχεδιασμός Route Werks ενσωματώνει βάσεις M5 με σπείρωμα για μικρά αξεσουάρ και στις δύο πλευρές της τσάντας.

Τσάντα τιμονιού Route Werks - Παρουσίαση

Αντί για ιμάντες velcro, η τσάντα στερεώνεται σε ένα πλαστικό βραχίονα που πιάνει ελάχιστο χώρο στο τιμόνι μας. Υπάρχει ένα βραχίονας γρήγορης απελευθέρωσης για εγκατάσταση και απόσπαση, ενώ περιλαμβάνεται ένα λουρί ώμου για να έχουμε μαζί την τσάντα όταν κάνουμε μια στάση για καφέ.

Όλα τα επιμέρους στοιχεία που αποτελούν την τσάντα, μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν σε περίπτωση πτώσης ή φθοράς.

Το μόνο αρνητικό με τη λογική του kickstarter είναι ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, π.χ. η συγκεκριμένη τσάντα θα είναι διαθέσιμη τον Ιανουάριο 2021.

Για αυτούς που θέλουν να την κατοχυρώσουν νωρίς, θα χρειαστούν 127 US $  με διάφορα αξεσουάρ, με μπόνους ένα δωρεάν τσαντάκι σέλας.

Καλές αγορές!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Χορτοφαγική διατροφή – Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Η χορτοφαγική διατροφή έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ το…