Περιγραφή:

Ο Marc Soler κέρδισε το 2ο εταπ της Vuelta 2020. Ο 26χρονος Ισπανός της Movistar πέρασε τη γραμμή τερματισμού πρώτος, έχοντας κάνει μια σόλο επίθεση, λίγο πριν την τελευταία κορυφή του εταπ και στην συνέχει στην τελική κατάβαση.

Ο επικεφαλής, Primož Roglič (Jumbo-Visma) τερμάτισε 2ος  για να κρατήσει την κόκκινη φανέλα.

Pamplona – Lekunberri 152 Km

Το πελοτόν, με τους 173 αθλητές, ξεκίνησε στους γραφικούς δρόμους της Παμπλόνα. Μετά από λίγο δημιουργήθηκε το γκρουπ των αποσπασμένων, με 6 αθλητές, που γρήγορα απορροφήθηκε.

Στη συνέχεια, ο Felipe Osorio (Burgos-BH) επιτέθηκε σόλο και ενώθηκε με τους Julen Amezqueta (Caja Rural-Seguros RGA), τον Tim Wellens (Lotto Soudal) και τον Julius van den Berg (EF Pro Cycling).

Το γκρουπ των 4 έφτασε στην 1η ανάβαση της ημέρας με διαφορά 1΄. Ο Tim Wellens πέρασε 1ος την κορυφή στο Alto de Guirguillano και μαζί του ενώθηκαν στην κατάβαση οιAlex Aranburu (Astana), Bruno Armirail και Jonathan Hivert (Total-Direct Energie). Ο Gonzalo Serrano (Caja Rural-Seguros RGA) κατάφερε επίσης να ενωθεί μαζί τους, με τη διαφορά στα 5΄από το πελοτόν, το οποίο οδηγούσε η Jumbo-Visma.

Κατά την ανάβαση του Puerto de Urbasa, ο Wellens επιτέθηκε, περνώντας 1ος την κορυφή με προβάδισμα 1:30΄΄. Στην κατάβαση, η Movistar πήρε τον έλεγχο του πελοτόν και το προβάδισμα του γκρουπ μειώθηκε.

Στο δρόμο του για την τελική ανάβαση, ο Wellens ενώθηκε με τους υπόλοιπους. Η διαφορά τους ήταν πλέον στα 2΄, ενώ το μπλε τρένο της Movistar τους κυνηγούσε ανελέητα.

Στα τελευταία 32 χλμ, ο Richard Carapaz και ο Andrey Amador επιτέθηκαν από το πελοτόν. Ο Aranburu που πιάστηκε κατάφερε να μείνει μαζί τους και οι 3 συνέχισαν προς τον Armirail, ο οποίος ήταν ο μόνος αποσπασμένος που είχε επιβιώσει. Οι 4 ξεκίνησαν το Alto de San Miguel de Aralar με ένα μικρό προβάδισμα. Όταν πλέον το πελοτόν τους έφτανε, ο Karapaz επιτέθηκε ξανά, αλλά τελικά το τραίνο της Movistar τον έπιασε.

2ο εταπ – Μια άξια νίκη για τον Soler

Στα τελευταία 6 χλμ από την κορυφή, ήταν σειρά του Luis León Sánchez να επιτεθεί. Ο 36χρονος πήρε 20΄΄, αλλά δεν είχε τα πόδια να ξεφύγει από το πελοτόν. Τελευταίες επιθέσεις πριν την κορυφή ήταν του Sepp Kuss που προσπάθησε σκληρά, και του Carapaz. Μετά την κορυφή, μια ομάδα 8 αθλητών ξεκίνησε την κατάβαση.

Ο Soler (Movistar) επιτέθηκε από το γκρουπ και αμέσως πήρε μια διαφορά 20΄΄. Ο Καταλανός κατάφερε τελικά να μην πιαστεί και γιόρτασε τη νίκη του στο Lekunberri.  Ο Roglič τερμάτισε 2ος, παίρνοντας και μπόνους δευτερόλεπτα, με τον Dan Martin 3ο, μπροστά από τους Carapaz και Valverde.

2ο εταπ – Μια άξια νίκη για τον Soler

Νικητής του εταπ, Marc Soler (Movistar): «…Είμαι πολύ χαρούμενος με την πρώτη μου νίκη [σε ένα Grand Tour] και αξίζαμε μια ανταμοιβή μετά από μια τόσο περίπλοκη χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και τους ανθρώπους που μας υποστηρίζουν… Είχαμε αποφασίσει από την αρχή ότι θα τραβήξαμε από το Alto de Urbasa και όλα πήγαν καλά… Όταν έχασα την επαφή πάνω από την κορυφή… ήθελαν να επιστρέψω για να βοηθήσω τον Valverde και τον Mas, αλλά ήμουν δύο φορές πιο γρήγορος και δεν σταμάτησα μέχρι τη γραμμή».

Η κόκκινη φανέλα, Primoz Roglič (Jumbo-Visma): «Είναι και πάλι ένα καλό αποτέλεσμα… Η ομάδα μας έκανε καλή δουλειά για να ελέγξει όλη την ημέρα. Με έβαλαν στη σωστή θέση για την τελευταία ανάβαση. Ήταν πολύ δύσκολος ρυθμός και στο τέλος ο Soler ξέφυγε. Άξιζε να κερδίσει».

Αποτελέσματα 2ου εταπ:

1. Marc Soler (Spa) Movistar in 3:47:04
2. Primož Roglič (Slov) Jumbo-Visma at 0:19
3. Dan Martin (Irl) Israel Start-Up Nation
4. Richard Carapaz (Ecu) INEOS Grenadiers
5. Alejandro Valverde (Spa) Movistar
6. Enric Mas (Spa) Movistar
7. Esteban Chaves (Col) Mitchelton-Scott
8. Hugh Carthy (GB) EF Pro Cycling
9. Sepp Kuss (USA) Jumbo-Visma
10. George Bennett (NZ) Jumbo-Visma

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Primož Roglič (Slov) Jumbo-Visma in 8:09:41
2. Dan Martin (Irl) Israel Start-Up Nation at 0:09
3. Richard Carapaz (Ecu) INEOS Grenadiers at 0:11
4. Esteban Chaves (Col) Mitchelton-Scott at 0:17
5. Enric Mas (Spa) Movistar
6. Hugh Carthy (GB) EF Pro Cycling at 0:20
7. Sepp Kuss (USA) Jumbo-Visma at 0:26
8. George Bennett (NZ) Jumbo-Visma at 0:56
9. Felix Großschartner (Aut) BORA-hansgrohe at 0:59
10. Marc Soler (Spa) Movistar at 1:04

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…