Το 19ο εταπ του Giro d’Italia 2020 μειώθηκε κατά 100 χιλιόμετρα, όταν οι αθλητές αρνήθηκαν να ποδηλατήσουν ολόκληρη τη διαδρομή των 258 χλμ.

Αντί να εκκινήσουν έξω από το Morbegno σήμερα, οι αναβάτες θα μεταφερθούν με τα λεωφορεία των ομάδων στα πρώτα 100 χιλιόμετρα του εταπ, πριν ολοκληρώσουν τα τελικά 150 χιλιόμετρα στο αναμενόμενο ομαδικό σπριντ στο Asti.

Το αίτημα υποβλήθηκε από την ένωση αθλητών της CPA, με τον πρόεδρο του οργανισμού Gianni Bugno να δηλώνει ότι ο λόγος είναι ότι το εταπ είναι πολύ μεγάλο για να ποδηλατήσουν μέσα σε βροχή, γεγονός που θα εμπόδιζε το ανοσοποιητικό σύστημα των αθλητών και θα αύξανε τις πιθανότητες να μολυνθούν με Covid-19 .

Η ιταλική τηλεόραση ανέφερε ότι οι αθλητές διαμαρτυρήθηκαν επίσης στον Vegni 10 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη εκκίνηση και ότι οι Lotto-Soudal και Ag2r La Mondiale ήταν οι κύριες ομάδες που υποκινούσαν την απόφαση.

Επίσης αναφέρθηκε ότι μετά την έναρξη του Morbegno, οι αθλητές σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου για να περιμένουν τα λεωφορεία της ομάδας τους, τα οποία είχαν ήδη ξεκινήσει για τον τερματισμό.

«Ευχαριστούμε την επιτροπή και τους διοργανωτές του Giro που άκουσαν το αίτημα του CPA. Η υγεία είναι προτεραιότητα, ειδικά σε αυτήν την περίοδο του Covid-19 », ανέφερε μια δήλωση από το CPA. «Η μείωση της σημερινής σκηνής δεν θα μειώσει το σόου, αλλά θα επιτρέψει να μην τεθεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο η ανοσολογική άμυνα των αθλητών».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πανελλαδική ποδηλατοπορεία 2022

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 Θέλετε να κυκλοφορείτε με το ποδήλατο, το ηλεκτρικό ποδήλατο ή το…