Περιληπτικά:

Ο Dan Martin (Israel Star-Up Nation) κέρδισε το 3ο εταπ της Vuelta a España 2020. Ο Ιρλανδός πέρασε τη γραμμή τερματισμού πρώτος, μετά από μια ορεινό εταπ 166 χιλιομέτρων με τερματισμό στο La Laguna Negra.

Ήταν ο πιο δυνατός στο τελικό σπριντ, από το γκρουπ των φαβορί. Ο Primoz Roglič (Jumbo-Visma) τερμάτισε 2ος , μπροστά από τον Richard Carapaz (INEOS) που τερμάτισε 3ος.

Lodosa – La Laguna Negra-Vinuesa 166,1 Kilometres

Σε ένα εταπ με πολύ άνεμο και βροχή, δημιουργήθηκε ένα γκρουπ 5 αποσπασμένων, λίγο μετά την έναρξη: Niki Terpstra (Total Direct Energie), Mark Donovan (Sunweb), Tosh Van der Sande (Lotto Soudal), Aritz Bagües (Caja Rural-Seguros RGA) και Willie Smit (Burgos-BH) και σύντομα είχαν προβάδισμα 3:40΄΄. Η Jumbo-Visma πίστευε ότι ήταν αρκετό και κράτησε τη διαφορά κοντά στα 4΄.

3ο εταπ – Ο Dan Martin φέρνει τη νίκη
 

Ο Van der Sande ήταν ο 1ος στην κορυφή του Puerto de Oncala. Στην κοιλάδα προς την τελική ανάβαση, οι Astana και Movistar ανέλαβαν πίσω το έργο, πράγμα που σήμαινε ότι το προβάδισμα του γκρουπ σταδιακά μειωνόταν. ‘Έτσι, στα 110 χλμ αγώνα, πιάστηκαν καθώς έμπαιναν στη Soria. Έμεναν ακόμα 60 χλμ αγώνα.

3ο εταπ – Ο Dan Martin φέρνει τη νίκη

Μια και ακόμα υπήρχε πολύς δρόμος, ένα νέο γκρουπ 5 αθλητών δημιουργήθηκε: Valentin Ferron και Paul Ourselin (Total Direct Energie), Hector Saez (Caja Rural-Seguros RGA), Angel Madrazo και Jesus Ezquerra (Burgos-BH) κατάφεραν να κερδίσουν μια δοαφορά 1:30΄΄.

Στην ομιχλώδη τελική ανάβαση, το γκρουπ πιάστηκε στα τελευταία 7 χλμ. Αυτό ήταν το σήμα για να αναλάβει η INEOS από την Movistar. Ο Chris Froome μπήκε μπροστά στο πελοτόν, για να βοηθήσει τον Carapaz. Ο Soler και ο Chaves είχαν και οι 2 μηχανικά προβλήματα.

3ο εταπ – Ο Dan Martin φέρνει τη νίκη
 

Ο Kenny Elissonde προσπάθησε να επιτεθεί στα τελευταία 3 χλμ, αλλά η προσπάθειά του ήταν σύντομη. Λίγο πριν την έναρξη του τελευταίου ανηφορικού χιλιομέτρου, ο Clément Champoussin επιτέθηκε. Ο Felix Großschartner έκλεισε το κενό, ακολουθούμενος από τον Sepp Kuss που τράβηξε μαζί του το γκρουπ. Ο ίδιος μπήκε μπροστά για να βοηθήσει τον Roglič.

Στα τελευταία 200 μέτρα, ο Dan Martin άνοιξε το σπριντ και παρέμεινε εκεί, με τον Carapaz στη ρόδα του. Ο Ιρλανδός κατάφερε να γιορτάσει μια νίκη για 1η φορά από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Νικητής του εταπ, Dan Martin (Israel Start Up Nation): «Έφτασα τόσο κοντά στη νίκη φέτος και ήθελα πραγματικά να κερδίσω ένα εταπ για αυτήν την ομάδα γιατί ήταν τόσο καλοί για μένα. Προφανώς δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε με τον τραυματισμό στο Tour, αλλά ήμασταν αποφασισμένοι να κερδίσουμε σήμερα και η ομάδα ήταν καταπληκτική…. [Ένα] μέρος [είναι] για αυτούς και [ένα μέρος για] τη γυναίκα μου, γιατί είναι η πρώτη φορά που κερδίζω από τότε που γεννήθηκαν τα παιδιά μου».

Η κόκκινη φανέλα, Primoz Roglic (Jumbo-Visma): «Δεν ήταν μια εύκολη μέρα, με αρκετό αέρα πάλι, βροχή και μια σκληρή ανάβαση. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά και χαίρομαι που ήμουν κοντά. Είναι μια ωραία μέρα για εμάς. Ήταν ένας γρήγορος τερματισμός με πολλές επιθέσεις στο τέλος. Ο Dan [Martin] ήταν ο ισχυρότερος και του άξιζε η νίκη».

Αποτελέσματα 3ου εταπ:

1. Dan Martin (Irl) Israel Start-Up Nation in 4:27:49
2. Primož Roglič (Slov) Jumbo-Visma
3. Richard Carapaz (Ecu) INEOS Grenadiers
4. Wout Poels (Ned) Bahrain-McLaren at 0:04
5. Aleksandr Vlasov (Rus) Astana at 0:07
6. Enric Mas (Spa) Movistar at 0:09
7. Felix Großschartner (Aut) BORA-hansgrohe at 0:12
8. Hugh Carthy (GB) EF Pro Cycling
9. Sepp Kuss (USA) Jumbo-Visma
10. Clément Champoussin (Fra) AG2R-La Mondiale at 0:24

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Primož Roglič (Slov) Jumbo-Visma at 12:37:24
2. Dan Martin (Irl) Israel Start-Up Nation at 0:05
3. Richard Carapaz (Ecu) INEOS Grenadiers at 0:13
4. Enric Mas (Spa) Movistar at 0:32
5. Hugh Carthy (GB) EF Pro Cycling at 0:38
6. Sepp Kuss (USA) Jumbo-Visma at 0:44
7. Felix Großschartner (Aut) BORA-hansgrohe at 1:17
8. Esteban Chaves (Col) Mitchelton-Scott at 1:29
9. Marc Soler (Spa) Movistar at 1:55
10. George Bennett (NZ) Jumbo-Visma at 1:57

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πως κάνουμε το δικό μας bike fitting

Μετά από πολλά χρόνια πάνω στη σέλα, κάνω μόνος μου όλες τις ρυθμίσεις για τη θέση που ποδ…