Περιληπτικά:

Ο Ion Izagirre (Astana) κέρδισε το ορεινό εταπ στο Aramón Formigal την Κυριακή. Ο αθλητής της Astana ξέφυγε από το 1ο γκρουπ στην τελική ανάβαση.

Ο Primoz Roglic (Jumbo-Visma) έχασε χρόνο, λόγω των άσχημων συνθηκών που επικρατούσαν και έτσι η κόκκινη φανέλα πήγε στον Richard Carapaz (INEOS).

Biescas > Sallent de Gállego – Aramón Formigal – 146.4km

Στο 1ο μέρος του εταπ, στην περιοχή Aragón, ένα μεγάλο γκρουπ 23 αθλητών  σχηματίστηκε γρήγορα λίγο τη σόλο επίθεση του Rémi Cavagna (Deceuninck – Quick-Step): Από την UAE Team Emirates (Rui Costa, Sergio Henao, Alexandr Riabushenko) και από Sunweb (Robert Power, Michael Storer και Jasha Sütterlin).

5 ομάδες είχαν 2 αθλητές. Η Astana (Ion Izagirre, Gorka Izagirre), η Deceuninck – Quick-Step (Cavagna και Mattia Cattaneo), η EF Pro Cycling (Magnus Cort Nielsen και Michael Woods), Cofidis (Victor Lafay, Pierre Luc Perichon), και η Movistar (Jorge Arcas και Carlos Verona).

6ο εταπ – Ο Izagirre νικητής, ο Roglič χάνει τη φανέλα
 

Οι μοναχικοί ήταν οι Dylan van Baarle (INEOS), Quentin Jauregui (AG2R-La Mondiale), Michael Valgren (NTT Pro Cycling), Jonathan Hivert (Total Direct Energie), Julen Amezqueta (Caja Rural-Seguros RGA) και Oscar Cabedo (Burgos- Η BH).

6ο εταπ – Ο Izagirre νικητής, ο Roglič χάνει τη φανέλα

Η Jumbo-Visma βρισκόταν μπροστά στο πελοτόν για να διατηρήσει τη διαφορά εντός ορίων. Κατά την 1η ανάβαση της ημέρας, το Alto de Peralba, ο Guillaume Martin ήταν 1ος στην κορυφή. Το πελοτόν ακολούθησε στα 3:45΄΄. Συνεχίζοντας προς το Alto de Cotefablo, η Jumbo-Visma βοηθήθηκε από την Israel Start-Up Nation.

Στην κορυφή της 2ης  ανάβασης της ημέρας, ο Martin ήταν πάλι 1ος. Στην κατάβαση, ο Gorka Izagirre θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του, και μπόρεσε να πάρει μια διαφορά 30΄΄.

Στην 3η και τελευταία ανάβαση, ο Primoz Roglič έχασε την επαφή με τα άλλα φαβορί, αλλά με πολύ κόπο κατάφερε να κλείσει τη διαφορά.

Το προβάδισμα του Izagirre παρέμεινε περίπου 15΄΄, αλλά στα τελευταία 6 χλμ από την κορυφή, πιάστηκε. Πίσω στο πελοτόν, η μάχη μεταξύ των φαβορί είχε ανάψει, με τon Carapaz να απομακρύνεται από τον Roglič.

Στα τελευταία 3 χλμ, ήταν η σειρά του έτερου Βάσκου, Ion Izagirre, που έκανε την επίθεση του και απομακρύνθηκε. Ο Βάσκος κρατήθηκε μπροστά και τερμάτισε 1ος. Ήταν η 1η του νίκη στη Vuelta, έχοντας νίκες στο Giro (2012) και στο Tour (2016).

Ο Roglič τελικά έχασε 43΄΄ από τον Carapaz, ο οποίος φόρεσε την κόκκινη φανέλα, με τον Σλοβένο να πέφτει 4ος ΓΚ.

Νικητής του εταπ, Ion Izagirre (Astana): «…Σήμερα ήταν μια δύσκολη μέρα λόγω των καιρικών συνθηκών. Το ξέραμε, αλλά ξέραμε επίσης ότι το αύριο είναι μέρα ξεκούρασης, οπότε ξεκινήσαμε με την ιδέα να τα δώσουμε όλα… Ήμουν λίγο πολύ μακριά σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά είχα την ενέργεια να το κάνω με τη βοήθεια του Gorka… Ήταν το πιο δύσκολο τμήμα, το εταπ ήταν πολύ σκληρό λόγω του καιρού και νομίζω ότι ήμασταν όλοι στο όριο. Είδα λίγο δισταγμό και αποφάσισα να τα δώσω όλα μέχρι τη γραμμή».

Η κόκκινη φανέλα, Richard Carapaz (Movistar): «Πρώτα απ ‘όλα είναι μια μεγάλη ικανοποίηση. Εργαζόμασταν πολύ καλά για όλη την εβδομάδα, είχαμε ένα δυνατό σχέδιο και το κάναμε. Δούλεψε υπέροχα και αυτό είναι μια ανταμοιβή για την ομάδα… Διαχειριζόμαστε τα πράγματα πολύ καλά σε υγρές συνθήκες, η ιδέα ήταν να πάμε αρκετά γρήγορα στην κατηφόρα και να δούμε πώς ήταν τα πράγματα για το φινάλε…»

« Ήξερα πολύ καλά την τελική ανάβαση και αποφάσισα να αφήσω τους άλλους να δουλέψουν, αν τους ενδιέφερε… Επέλεξα τη στιγμή μου και επιτέθηκα τον κατάλληλο χρόνο. Η Vuelta είναι ακόμα μεγάλη και θα υπερασπιστούμε τη φανέλα. Είναι προνόμιο να την υπερασπιστούμε».

Αποτελέσματα 6ου εταπ:

1. Ion Izagirre (Spa) Astana in 3:41:00
2. Michael Woods (Can) EF Pro Cycling at 0:25
3. Rui Costa (Por) UAE Team Emirates
4. Robert Power (Aus) Sunweb at 0:27
5. Michael Valgren (Den) NTT Pro Cycling
6. Guillaume Martin (Fra) Cofidis
7. Mattia Cattaneo (Ita) Deceuninck – Quick-Step at 0:38
8. Hugh Carthy (GB) EF Pro Cycling at 0:48
9. Gorka Izagirre (Spa) Astana at 0:53
10. Sergio Henao (Col) UAE Team Emirates at 0:55

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Richard Carapaz (Ecu) INEOS Grenadiers in 24:34:39
2. Hugh Carthy (GB) EF Pro Cycling at 0:18
3. Dan Martin (Irl) Israel Start-Up Nation at 0:20
4. Primož Roglič (Slov) Jumbo-Visma at 0:30
5. Enric Mas (Spa) Movistar at 1:07
6. Felix Großschartner (Aut) BORA-hansgrohe at 1:30
7. Marc Soler (Spa) Movistar at 1:42
8. Esteban Chaves (Col) Mitchelton-Scott at 2:02
9. David de la Cruz (Spa) UAE Team Emirates at 2:46
10. Alejandro Valverde (Spa) Movistar at 3:00

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Brevet Καστοριάς 2022 – Χωριά της Λήθης Βίντεο

Το βίντεο στα εγκαταλελειμμένα χωριά που διασχίζει η διαδρομή του φετινού Brevet Καστοριάς…