Περιληπτικά:

Το τελικό σπριντ στο 10ο εταπ ήταν ανηφορικό και στα τελευταία μέτρα ο Primoz Roglič (Jumbo-Visma) σπρίνταρε παίρνοντας πολλά μέτρα διαφορά, για μια άλλη νίκη.

Ο Σλοβένος ήταν μακράν ο πιο δυνατός αθλητής της μέρας, και αφού πήρε τα 10΄΄ μπόνους, πήρε και την κόκκινη φανέλα από την πλάτη του Richard Carapaz (INEOS).

Castro Urdiales > Suances – 185km

Μετά από μια μάχη για την απόσπαση της ημέρας, ένα γκρουπ 4 αθλητών δημιουργήθηκε: Pim Ligthart (Total Direct Energie), Alex Molenaar (Burgos-BH), Brent Van Moer (Lotto Soudal) και Jonathan Lastra (Caja Rural- Seguros RGA). Καμία ομάδα δεν ήθελε να κυνηγήσει, οπότε το γκρουπ πήρε μια μεγάλη διαφορά των 12΄.

Στα τελευταία 120 χλμ, οι Deceuninck – Οι Quick-Step, Mitchelton-Scott και Movistar άρχισαν το κυνήγι των αποσπασμένων και η διαφορά έπεσε πολύ γρήγορα.

Στη μοναδική ανάβαση της ημέρας, στο Alto de San Cipriano, 60 χλμ από τον τερματισμό, η διαφορά ήταν λιγότερο από 4΄.

Μετά την ανάβαση, το γκρουπ ανέβασε τέμπο προσπαθώντας να κερδίσει διαφορά από το πελοτόν, αλλά δεν είχε νόημα πλέον. Στα τελευταία 16 χλμ, ήρθε η στιγμή που απορροφήθηκε από το πελοτόν, στο Suances.

Ο Willie Smit έκανε μια μεγάλη προσπάθεια στα τελευταία 10 χλμ, αλλά η επίθεσή του δεν κράτησε πολύ. Όταν πιάστηκε, ήταν η σειρά των Rémi Cavagna και Ivo Oliveira να φανούν τολμηροί.

10ο εταπ – Ο Roglič πάλι στα κόκκινα!

Αρχικά έκαναν μια διαφορά, και σε μερικά χλμ ο ρυθμός του Cavagna ήταν υπερβολικός για τον Πορτογάλο σύντροφό του. Σε έναν από τους μικρούς λόφους προς το Suances, άφησε πίσω τον αθλητή της UAE Team Emirates και έτσι ο Γάλλος συνέχισε σόλο. Δυστυχώς, στα τελευταία 3 χλμ πιάστηκε και όλο το πελοτόν μαζί συνέχισε προς τον τερματισμό.

Μετά το τελευταίο χλμ, ξεκίνησε ο μικρός λόφος προς τη γραμμή τερματισμού. Η μόνη σόλο επίθεση ήρθε από την φανέλα των βουνών, Guillaume Martin, που ήθελε διακαώς μια νίκη σε εταπ.

Για μια στιγμή φάνηκε ο Carapaz να πιάνει και να περνά τον Martin, αλλά ο Roglič πετάχτηκε με δύναμη και κέρδισε το εταπ με ένα εκπληκτικό σπριντ.

Μετά τον τερματισμό, το γκρουπ στο οποίο ήταν ο Carapaz δόθηκε ο ίδιος χρόνος τερματισμού με τον Roglič, κάτι που έδινε προβάδισμα στον Carapaz κατά 3΄΄.

Μετά από περισσότερη συζήτηση από τους κριτές, δόθηκε μια διαφορά 3΄΄ μετά την 8η θέση, που σημαίνει ότι ο Carapaz και ο Roglič βρέθηκαν να έχουν ίδιο χρόνο. Έτσι, ο Carapaz έχασε την κόκκινη φανέλα του από τον Roglič, μια και τερμάτισε πίσω του.

10ο εταπ – Ο Roglič πάλι στα κόκκινα!
 

Νικητής του εταπ και κόκκινη φανέλα, Primoz Roglič (Jumbo-Visma): «Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά είχα τα πόδια και αυτό είναι πολύ ωραίο… Επέστρεψα με το κόκκινο [χρώμα]. Δεν αλλάζει κάτι πραγματικά για την ομάδα μου. Πρέπει να συνεχίσουμε την δυναμική. Έχουμε ένα Σαββατοκύριακο στα βουνά. Θα είναι διασκεδαστικό και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Αποτελέσματα 10ου εταπ:

1. Primož Roglič (Slov) Jumbo-Visma in 4:14:11
2. Felix Großschartner (Aut) BORA-hansgrohe
3. Andrea Bagioli (Ita) Deceuninck – Quick-Step
4. Alex Aranburu (Spa) Astana
5. Robert Stannard (Aus) Mitchelton-Scott
6. Julien Simon (Fra) Total Direct Energie
7. Dan Martin (Irl) Israel Start-Up Nation
8. Guillaume Martin (Fra) Cofidis
9. Jasper Philipsen (Bel) UAE Team Emirates at 0:03
10. Magnus Cort (Den) EF Pro Cycling.

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Primož Roglič (Slov) Jumbo-Visma in 40:25:15
2. Richard Carapaz (Ecu) INEOS Grenadiers
3. Dan Martin (Irl) Israel Start-Up Nation at 0:25
4. Hugh Carthy (GB) EF Pro Cycling at 0:51
5. Enric Mas (Spa) Movistar at 1:54
6. Felix Großschartner (Aut) BORA-hansgrohe at 3:19
7. Esteban Chaves (Col) Mitchelton-Scott at 3:28
8. Alejandro Valverde (Spa) Movistar at 3:35
9. Wout Poels (Ned) Bahrain-McLaren at 3:47
10. Marc Soler (Spa) Movistar at 3:52.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πως κάνουμε το δικό μας bike fitting

Μετά από πολλά χρόνια πάνω στη σέλα, κάνω μόνος μου όλες τις ρυθμίσεις για τη θέση που ποδ…