Περιληπτικά:

Με μια εκπληκτική ατομική χρονομέτρηση, ο Primoz Roglič (Jumbo-Visma) πήρε προβάδισμα στην ΓΚ, μπροστά από τον Richard Carapaz (INEOS Grenadiers). Ο Hugh Carthy (EF Pro Cycling) πλησίασε τη 2η θέση και τώρα βρίσκεται 8΄΄ πίσω από τον Carapaz. Ο Roglič κέρδισε τη σκηνή με μόλις 1΄διαφορά από τον Will Barta (CCC).

Muros > Mirador de Ézaro. Dumbría (ITT) – 33.7 km

Η δράση ξεκίνησε με τον χρονομετρίστα Harry Tanfield, ο οποίος πήγε καλά στην επίπεδη διαδρομή, αλλά έχασε χρόνο στην τελική ανάβαση, τερματίζοντας κοντά στα 49΄.

Όμως ο χρόνος του δεν κράτησε αρκετά. Ο Βρετανός Alexander Edmondson πήγε καλά στο Mirador de Ézaro, τερματίζοντας με χρόνο 48:24΄.

Επόμενος ήταν ο Remi Cavagna, ένα από τα φαβορί για τη νίκη, ο οποίος άλλαξε ποδήλατα λίγο πριν από την τελική ανάβαση. Ο Cavagna είχε καλό ρυθμό στις πιο απότομες ράμπες του Mirador de Ézaro και ήταν 47΄΄ πιο γρήγορος από τον Edmondson, με χρόνο 47:37΄΄.

Στη συνέχεια ήταν 2 ακόμη φαβορί για τη νίκη: Ο Jasha Sütterlin και ο Nelson Oliveira. Ο Γερμανός έκανε μια καλή διαδρομή αλλά στο τέλος ήταν 9΄΄ πιο αργός από τον Γάλλο.

Ο Oliveira ξεκίνησε δυνατά και ήταν 18΄΄ πιο γρήγορος στο 1ο ενδιάμεσο σημείο. Συνέχισε στην ανάβαση και στο 2ο ενδιάμεσο σημείο αύξησε τη διαφορά στα 25΄΄. Στο τέλος έγραψε χρόνο κάτω από τα 47΄, πιο γρήγορος κατά 48΄΄ από τον Cavagna, παίρνοντας τη θέση του στο «καυτό» κάθισμα.

13ο εταπ – Ο Roglič πάλι στα κόκκινα!

Ο Oliveira μπορούσε να ονειρευτεί τη νίκη στο εταπ, αλλά είχε πρόβλημα από τον  Will Barta. Ο Αμερικάνος της CCC, ο οποίος αναζητά συμβόλαιο για το 2021, κατάφερε ίδιους χρόνους με τον Oliveira αλλά ανέβηκε πιο γρήγορα στο Mirador de Ézaro. Η διαφορά στη γραμμή ήταν 9΄΄(46:40΄΄ από 46:49΄΄) υπέρ του Barta.

Ξεκινώντας ο Roglič στο 1ο ενδιάμεσο σημείο έγραψε τον 5ο γρηγορότερο χρόνο, αλλά ο  Hugh Carthy ήταν καλύτερος του για 2΄΄ μετά από 12 χλμ.

13ο εταπ – Ο Roglič πάλι στα κόκκινα!

Ο Roglič, στο 2ο ενδιάμεσο σημείο μετά από 25 χλμ, αποδείχτηκε 1΄΄ πιο γρήγορος από τον Carthy, ο οποίος έκανε το χρονόμετρο της ζωής του. Ο Carapaz κατάφερε επίσης να περιορίσει τη ζημιά, αλλά αποδείχθηκε 19΄΄ πιο αργός από τον Σλοβένο ​​και έτσι ο Roglič ήταν στο δρόμο για την κόκκινη φανέλα.

Νικητής του εταπ και κόκκινη φανέλα, Primoz Roglic (Jumbo-Visma): «Είναι μια ωραία νίκη γιατί έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κέρδισα τελευταία φορά σε μια ατομική χρονομέτρηση. Είναι μια υπέροχη μέρα! Παραδόξως ένιωσα δυνατός. Περίμενα να υποφέρω πολύ περισσότερο… Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Τα παιδιά είναι πραγματικά δυνατά. Θα αγωνιστούμε για τη τελική νίκη».

Αποτελέσματα 13ου εταπ:

1. Primož Roglič (Slov) Jumbo-Visma in 46:39
2. Will Barta (USA) CCC at 0:01
3. Nelson Oliveira (Por) Movistar at 0:10
4. Hugh Carthy (GB) EF Pro Cycling at 0:25
5. Bruno Armirail (Fra) Groupama-FDJ at 0:41
6. Mattia Cattaneo (Ita) Deceuninck – Quick Step at 0:46
7. Richard Carapaz (Ecu) INEOS Grenadiers at 0:49
8. Rémi Cavagna (Fra) Deceuninck – Quick-Step at 0:58
9. David de la Cruz (Spa) UAE Team Emirates at 0:59
10. Jasha Sütterlin (Sunweb at 1:07.

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Primož Roglič (Slov) Jumbo-Visma at 49:16:16
2. Richard Carapaz (Ecu) INEOS Grenadiers at 0:39
3. Hugh Carthy (GB) EF Pro Cycling at 0:47
4. Dan Martin (Irl) Israel Start-Up Nation at 1:42
5. Enric Mas (Spa) Movistar at 3:23
6. Wout Poels (Ned) Bahrain-McLaren at 6:15
7. Felix Großschartner (Aut) BORA-hansgrohe at 7:14
8. Alejandro Valverde (Spa) Movistar at 8:39
9. Aleksandr Vlasov (Rus) Astana at 8:48
10. David de la Cruz (Spa) UAE-Team Emirates at 9:23.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

WD-40 ΒΙΚΕ νέα σειρά προϊόντων

Η νέα σειρά προϊόντων BIKE της WD-40 έφτασε στην Ελλάδα! Η νέα αυτή σειρά από την WD-40 πε…