Περιληπτικά:

Το 16ο εταπ ήταν ένα σκληρό εταπ για όλους. Το γκρουπ των αποσπασμένων πιάστηκε και ο Remi Cavagna (Deceuninck – Quick-Step) έκανε μια σόλο επίθεση για τη νίκη.

Δυστυχώς πιάστηκε μόλις στα τελευταία 2 χλμ, και το ομαδικό σπριντ ανέδειξε νικητή τον Magnus Cort Nielsen (EF Pro Cyclings).

Salamanca > Ciudad Rodrigo – 162 km

Μετά από 20 χλμ αγώνα, 2 αθλητές της Burgos-BH αποσπάστηκαν – Juan Felipe Osorio και Ángel Madrazo. Λίγο μετά, οι Rémi Cavagna (Deceuninck – Quick-Step), Robert Stannard (Mitchelton-Scott), Kobe Goossens (Lotto Soudal) και Jésus Ezquerra (Burgos-BH) ενώθηκαν μαζί τους.

Το γκρουπ των 6 πήρε μια διαφορά πάνω από 5΄. Πίσω τους κυνηγούσαν οι UAE Emirates, Caja Rural-Seguros RGA και BORA-hansgrohe.

Στην 1η ανάβαση της ημέρας, το Puerto El Portillo, ο Osorio έχασε επαφή και οι υπόλοιποι 5 συνέχισαν με διαφορά 4΄. Στην κατάβαση, η INEOS ανέβασε την πίεση, με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στα 2΄.

16ο εταπ – Μπόνους για Roglič, νίκη για Nielsen

Το γκρουπ των 5 έφτανε στη 2η ανάβαση της μέρας, στο Puerto El Robledo, με διαφορά 1:30΄΄. Πίσω η ΙΝΕΟΣ συνέχιζε την καταδίωξη και μέχρι την κορυφή άρχισαν να πιάνουν το γκρουπ. Μπροστά έμειναν μόνο οι Cavagna και ο Stannard, που πέρασαν την κορυφή με διαφορά 20΄΄. Έμεναν ακόμα 35 χλμ αγώνα.

Η Movistar ανέλαβε πίσω, αλλά η ισπανική ομάδα δεν μπόρεσε να πιάσει τους αποσπασμένους. Ο Cavagna χρησιμοποίησε ένα μικρό λόφο για να ξεφύγει από τον Αυστραλό συναθλητή του, καθώς έμπαινε στα τελευταία, κατηφορικά χλμ.

Οι Movistar και Mitchelton-Scott έκαναν τα πάντα στα τελευταία χιλιόμετρα για να τραβήξουν πίσω τον Cavagna, που πάλευε ηρωικά για τη νίκη. Τελικά τον έπιασαν μόλις στα τελευταία 2 χλμ.

Ο Alejandro Valverde άνοιξε πρώτα το σπριντ, αλλά είχε ξεκινήσει νωρίς. Στα τελευταία 100 μ, ήταν ο Magnus Cort Nielsen που είχε τα πόδια για να διεκδικήσει τη νίκη. Ο Roglič, κέρδισε 6΄΄ μπόνους για να επεκτείνει το προβάδισμα του στα 45΄΄ Carapaz.

16ο εταπ – Μπόνους για Roglič, νίκη για Nielsen

Νικητής του εταπ, Magnus Cort Nielsen (EF Pro Cycling): «Νομίζω ότι έχω χρονομετρήσει πολύ γρήγορα το σπριντ μου. Ήρθα στην τελευταία στροφή, όχι πολύ μακριά προς τα εμπρός. Έψαχνα για ένα άνοιγμα και το βρήκα με περίπου 200 μέτρα να φύγω, ίσως λίγο λιγότερο. Από εκεί, έδωσα ό,τι είχα…  Νομίζω ότι ήταν δύσκολο για όλους φέτος. Αλλά σημαίνει πολλά ότι επιστρέφω και κερδίζω».

Η κόκκινη φανέλα, Primoz Roglič (Jumbo-Visma): «Πάντα θέλω να είμαι ο πιο ολοκληρωμένος αθλητής. Είπα από την αρχή της La Vuelta ότι θα προσπαθούσα το καλύτερο κάθε μέρα… Ήταν πιο εύκολο να κερδίσεις 6΄΄ σήμερα από ό, τι στο l’Angliru. Ακόμα, είναι μια μεγάλη μέρα αύριο. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και βλέπουμε τι θα γίνει».

Αποτελέσματα 16ου εταπ:

1. Magnus Cort Nielsen (Den) EF Pro Cycling in 4:04:35
2. Primož Roglič (Slov) Jumbo-Visma
3. Dion Smith (NZ) Mitchelton-Scott
4. Alejandro Valverde (Spa) Movistar
5. Richard Carapaz (Ecu) INEOS Grenadiers
6. Felix Großschartner (Aut) BORA-hansgrohe
7. Dorian Godon (Fra) AG2R-La Mondiale
8. Michael Valgren (Den) NTT Pro Cycling
9. Jasha Sütterlin (Ger) Sunweb
10. Aleksandr Vlasov (Rus) Astana

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Primož Roglič (Slov) Jumbo-Visma in 64:20:31
2. Richard Carapaz (Ecu) INEOS Grenadiers at 0:45
3. Hugh Carthy (GB) EF Pro Cycling at 0:53
4. Dan Martin (Irl) Israel Start-Up Nation at 1:48
5. Enric Mas (Spa) Movistar at 3:29
6. Wout Poels (Ned) Bahrain-McLaren at 6:21
7. Felix Großschartner (Aut) BORA-hansgrohe at 7:20
8. Alejandro Valverde (Spa) Movistar at 8:45
9. Aleksandr Vlasov (Rus) Astana at 8:54
10. David de la Cruz (Spa) UAE Team Emirates at 9:29

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πρόγραμμα επιθεώρησης Shimano και στην Ευρώπη

Το πρόγραμμα επιθεώρησης και αντικατάστασης για δισκοβραχίονες Hollowtech II 11 ταχυτήτων …