Είναι πλέον κοινή γνώση, ότι όλοι όσοι ποδηλατούν, δεν έχουν απαραίτητα τους σωστούς τρόπους. Διαλέγουμε μερικούς τύπους, που δεν θα θέλαμε να τους συναντήσουμε στο δρόμο μας – αλλά που τελικά καταλήγουμε να τους συναντούμε:

1. Επιθετικοί pro(!) ποδηλάτες, που μας προσπερνούν με ταχύτητα μέσα στους ποδηλατόδρομους, αδιαφορώντας αν θα προκαλέσουν κάποιο ατύχημα σε παιδιά, ή άτομα τρίτης ηλικίας.

2. Ιδιοκτήτες ηλεκτρικών ποδηλάτων, που μανιωδώς θέλουν να μας προσπεράσουν, παρόλο που κάθονται πολύ χαμηλά για να μπορέσουν να πεταλάρουν σωστά.

3. Αυτοί οι ποδηλάτες, που νομίζουν ότι ο δρόμος τους ανήκει και θα έρθουν σε σύγκρουση με οποιονδήποτε άλλο χρήστη του δρόμου, είτε οδηγούς είτε πεζούς, ώστε να διεκδικήσουν το «δίκιο» τους.

4. Οι τουρίστες που νοικιάζουν ποδήλατα και συνήθως οδηγούν χωρίς φόβο (και συναίσθηση) στη μέση ενός ποδηλατοδρόμου (ή ακόμα χειρότερα δρόμου), οπότε όλοι πρέπει να τους αποφύγουν για να αποτρέψουν τη σύγκρουση.

5. Ποδηλάτες που μόλις προστέθηκαν στο γκρουπ, και συνεχώς μένουν πίσω από ρόδες για να προστατεύονται από τον αέρα, χωρίς ποτέ να θέλουν να μπουν μπροστά (!)

6. Οι «πέρα βρέχει» ποδηλάτες, που όταν συνήθως παθαίνουν λάστιχο, δεν έχουν ποτέ πάνω τους σαμπρέλα και τρόμπα, και φυσικά περιμένουν από εμάς να τους βοηθήσουμε.

7. Οι φανατικοί της κάμερας, που εμφανίζονται να κινηματογραφούν τα πάντα με την GoPro, και που συνήθως είναι οι πιο αργοί της παρέας.

8. Όλοι αυτοί οι αστικοί ποδηλάτες, που ποδηλατούν μιλώντας μονίμως στο κινητό τους, ανεβαίνουν πάνω στα πεζοδρόμια, παραβιάζουν –χωρίς να βιάζονται- τον κόκκινο σηματοδότη και γενικά τρομοκρατούν τους υπόλοιπους με τη συμπεριφορά τους.

9. Οι «ξερόλες», που σε βομβαρδίζουν με γνώσεις κλεμμένες από τα αμέτρητα βίντεο που έχουν παρακολουθήσει, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει ποτέ μια μεγάλη διαδρομή με το ποδήλατο τους.

10.Οι κομπλεξικοί των απανταχού ΚΟΜ, που μόλις δουν ότι κερδίσαμε ένα ΚΟΜ στο Strava, τρέχουν να το πάρουν πίσω.

Προσθέστε ελεύθερα την επόμενη κατηγορία…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…