Ο Mark Cavendish υπέγραψε ξανά με την Deceuninck – Quick-Step, την ομάδα με την οποία είχε προηγουμένως αγωνιστεί για 3 σεζόν, για να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα έως το 2021.

Υπήρχαν αμφιβολίες ότι θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την Bahrain-McLaren.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω πόσο χαρούμενος είμαι, που συμμετέχω στην Deceuninck – Quick-Step. Ποτέ δεν έκρυψα την αγάπη μου για το χρόνο μου με την ομάδα και για μένα αυτό μοιάζει πραγματικά ότι επιστρέφω σπίτι. Εκτός από την απίστευτη ομάδα αθλητών, δεν μπορώ να περιμένω να αρχίσω να δουλεύω ξανά με το προσωπικό, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν εδώ κατά την πρώτη μου περίοδο και ήταν μέρος μιας από τις πιο επιτυχημένες περιόδους της καριέρας μου, μια εποχή που είμαι είναι πολύ περήφανος», δήλωσε ο Cavendish μετά την ανακοίνωση.

«Ακόμα και με μια εξαιρετικά δύσκολη και διακεκομμένη σεζόν φέτος, έχουν δείξει πόσο δυνατοί και ενοποιημένοι είναι και ελπίζω να προσθέσω ακόμη περισσότερα. Ανυπομονώ να επιστρέψω στο Wolfpack».

Κατά τη διάρκεια του χρόνου του με τη βελγική ομάδα, ο Cavendish πήρε 44 νίκες, συμπεριλαμβανομένων 8 νικών Grand Tour, και συμμετέχει για το 2021 σε μια ομάδα, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για τους Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel και Sam Bennett.

«Εμείς και ο Μαρκ μοιραζόμαστε πολλές όμορφες αναμνήσεις και έχουμε μια ιστορία που πηγαίνει πολύ πίσω», πρόσθεσε ο υπέυθυνος της ομάδας Patrick Lefevere.

«Κατά τη διάρκεια της [προηγούμενης] τριετούς περιόδου με την ομάδα, δεν διεκδίκησε μόνο δεκάδες νίκες για την ομάδα, έδειξε εκπληκτικό σθένος και πόσο απίστευτα αφοσιωμένος ομαδικός παίκτης είναι. Είμαστε ευχαριστημένοι που επιστρέφει στην οικογένειά μας, καθώς είναι ηγέτης και φέρνει μια πλούσια εμπειρία που μπορεί να μοιραστεί με τους νεαρούς μας αθλητές, αλλά ταυτόχρονα είμαστε σίγουροι ότι έχει ακόμα κάτι να δώσει στην ομάδα».

Με τη σειρά του, ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Tom Steels δήλωσε για τον Βρετανό:

«Ο Cavendish παραμένει Cavendish: αυτός ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας είναι ακόμα εκεί και θα τα βρει επίσης μαζί μας. Μπορεί να ακολουθήσει τις φιλοδοξίες της ομάδας. Το γεγονός ότι υπάρχει ένας αγώνας σε κάθε διοργάνωση θα τον ευχαριστήσει, θα είναι πάντα ένας μέρος αυτού».

«Δεν περιμένουμε από τον Mark να κερδίσει 6 εταπ στο Tour», δήλωσε ο Steels. «Υπάρχουν πολλοί άλλοι αγώνες για να φτάσουμε σε ταχύτητα και μετά έχουμε ένα επιπλέον σπρίντερ, το οποίο μας δίνει περισσότερες ευκαιρίες. Φέρνει επίσης πολλή εμπειρία. Η συγκεκριμένη του άποψη για το σπριντ μπορεί να είναι μια βοήθεια για παιδιά όπως ο Bennett ή ο Hodeg Όταν ο Jakobsen επιστρέψει, θα το απολαύσει επίσης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Η τελευταία αγωνιστική σεζόν του Alejandro Valverde

Ο Alejandro Valverde ανακοίνωσε ότι θέλει να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν του 2021, ώστε …