Ήταν μόνο μια ατομική χρονομέτρηση στη Γαλλία, που μπορούσε να χωρίσει τους Primož Roglič και Tadej Pogačar. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Σλοβενίας αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα με το διαχωρισμό των δύο αστέρων του Tour de France, και έτσι έδωσε και στους δύο τον τίτλο του Σλοβένου Ποδηλάτη της Χρονιάς στα ετήσια βραβεία του.

Η Eugenia Bujak κέρδισε το βραβείο για τη γυναίκα Ποδηλάτη της Χρονιάς, με τους Luka Mezgec και Jan Tratnik να αναγνωρίζονται επίσης για επιτυχημένες σεζόν.

Ο Roglič και ο Pogačar έκλεισαν τη σεζόν 1-2 στην κατάταξη του WorldTour. Ο Roglič κέρδισε τη μεγαλύτερη βαθμολογία με ποδηλατήσει από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο, συλλέγοντας έναν τίτλο Vuelta a España και νίκη στη Liège-Bastogne-Liège.

Ο πρωταθλητής του Tour, Pogačar, έφτασε στη θέση του, με βάση τους πόντους που κέρδισε για τις κορυφαίες θέσεις του αγώνα – για να πάρει τη 2η  θέση. «Στο Tour και οι δύο αγωνιστήκαμε άριστα σε μια αξέχαστη σεζόν», δήλωσε ο Pogačar σε μια διαδικτυακή τελετή απονομής βραβείων. «Είναι πραγματικά τιμή μου, που μαζί με τον Primož λαμβάνουμε αυτό το βραβείο».

Η επιτυχία των Pogačar και Roglic φέτο, έφερε τη Σλοβενία ​​στη 2η θέση πίσω από τη Γαλλία στην κατάταξη WorldTour – όχι τόσο άσχημα για ένα έθνος με μόλις 2 εκατομμύρια πληθυσμό.

«Ήταν μια καταπληκτική σεζόν», δήλωσε ο Roglič, ο οποίος κερδίζει τον τίτλο κάθε χρόνο από το 2016. «Καταπληκτικό το πώς έπαιξαν όλοι οι Σλοβένοι σε όλους τους αγώνες. Μπορούμε να είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτό που έχουμε επιτύχει».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι το επίκεντρο της σεζόν και για τους 2 αθλητές για το 2021, με τον Pogačar να προτίθεται επίσης να υπερασπιστεί την κίτρινη φανέλα του στη Γαλλία τις εβδομάδες πριν από τους αγώνες του Τόκιο.

«Όλα θα περιστρέφονται γύρω από το Tour de France», είπε ο Pogačar. «Έχουμε 4 αθλητές για τους Ολυμπιακούς, ελπίζω να είμαι ανάμεσά τους, μάλλον θα το κάνω. Αν ποδηλατήσω καλά στο Tour, μπορώ επίσης να είμαι σταθερός στους Ολυμπιακούς».

Βραβεία Σλοβενίας Ποδηλασίας 2020

Βραβείο για ειδικά επιτεύγματα: Luka Mezgec (Mitchelton-Scott): 2 φορές 2ος στο Tour de France και 2ος  στο Bretagne Classic – Ouest-France, Jan Tratnik (Bahrain-McLaren) για τη νίκη εταπ στο Giro d’Italia

Καλύτερος γυναίκα ποδηλάτης δρόμου: Eugenia Bujak (Alé-BTC Λιουμπλιάνα)

Καλύτεροι άντρες ποδηλάτες δρόμου: Tadej Pogačar (UAE Team-Emirates), Primož Roglič (Jumbo-Visma).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Τι κάνουμε όταν χάνουμε προπονήσεις;

Το να χάσουμε μια προπόνηση, σίγουρα δεν μας κάνει να νιώσουμε ευχάριστα, ειδικά όταν ακολ…