Η εικονική προπόνηση μάς επιτρέπει να συναναστρεφόμαστε με άλλους, ενώ προπονούμαστε σπίτι. Επίσης, μπορεί να μετατρέψει σε παιχνίδι τις προπονήσεις μας και να εξερευνήσουμε διαδρομές που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ποδηλατήσουμε στην πραγματική ζωή.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε δημοφιλείς πλατφόρμες εικονικής προπόνησης:

Zwift

Το Zwift είναι πιθανώς το πιο δημοφιλή εικονικό προπονητήριο για ποδηλάτες. Είναι λόγω του εικονικού κόσμου που δημιούργησε.

Το Zwift έχει πραγματικά ωραία γραφικά, εύκολη ρύθμιση και μετατρέπει την προπόνηση μας σε μια εκδήλωση κοινότητας. Εκτός από τα πραγματικά κομμάτια, ο φανταστικός κόσμος του Zwift’s Watopia προσφέρει αμέτρητα κομμάτια σχεδιασμένα με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Προπονητήριο – Διαλέγοντας τον εικονικό μας αντίπαλο

Το Zwift προσφέρει ομαδικές προπονήσεις και αγώνες, όπου ποδηλατούμε με άλλους σε πραγματικό χρόνο, ενώ χωριζόμαστε σε διαφορετικές κατηγορίες με βάση τα βατ ανά κιλό.

Το Zwift προσφέρει επίσης δομημένες προπονήσεις, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας ή να τις εισαγάγουμε, αλλά το Zwift δεν ειδικεύεται σε αυτήν τη λειτουργία.

Τιμή: Το Zwift κοστίζει 14,99 € το μήνα, το οποίο βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των εικονικών προπονητηρίων, αλλά έχουμε δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών.

Rouvy

Το Rouvy είναι πιθανώς η καλύτερη εφαρμογή προπονητηρίου και κερδίζει δημοτικότητα χάρη στις διαδρομές επαυξημένης πραγματικότητας. Εκεί όπου το Zwift δημιουργεί τις διαδρομές ψηφιακά όπως σε ένα βιντεοπαιχνίδι, στο Rouvy υπάρχει βίντεο από μια πραγματική διαδρομή και πάνω εκεί προβάλλεται ο εικονικός εαυτός μας.

Προπονητήριο – Διαλέγοντας τον εικονικό μας αντίπαλο

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να περιηγηθούμε σε πάνω από 2.500 βίντεο και διαδρομές GPS από όλο τον κόσμο. Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε τις δικές μας διαδρομές και υπάρχουν πολλές επιλογές για δομημένη προπόνηση.

Το Rouvy προσφέρει επίσης ανάλυση οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης πεταλαρίσματος με συμβατά βατόμετρα και έχει επίσης ένα ζωντανό κοινωνικό στοιχείο με πολλά γεγονότα, προκλήσεις, ομαδικές βόλτες και αγώνες. Δεν λείπει τίποτα.

Τιμή: Το Rouvy κοστίζει 10 € το μήνα. Σε αυτήν την τιμή, είναι η καλύτερη αξία για τα χρήματά μας στην αγορά. Κάθε συνδρομή περιλαμβάνει επίσης την «Οικογενειακή χρήση», η οποία μας δίνει δύο ακόμη συνδρομές που συνδέονται με την κύρια, δωρεάν. Υπάρχει δωρεάν δοκιμή 14 ημερών.

Trainer Road

Είναι η καλύτερη εφαρμογή προπονητηρίου, αν μας ενδιαφέρει η δομημένη προπόνηση. Προσφέρει μια τεράστια βιβλιοθήκη με προπονήσεις ποδηλασίας με βάση δύναμη και προπονήσεις τριάθλου.

Προπονητήριο – Διαλέγοντας τον εικονικό μας αντίπαλο

Μπορούμε να περιηγηθούμε σε εκατοντάδες προπονήσεις ή να δημιουργήσουμε τη δική μας μέσω του TrainerRoad Workout Creator. Έχουν ένα καλά σχεδιασμένο δομημένο προπονητικό πρόγραμμα για τριαθλητές, ποδηλάτες βουνού, ποδηλάτες δρόμου κ.ο.κ.

Το TrainerRoad προσφέρει επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο ανάλυσης για κάθε διαδρομή και καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν. Επίσης έχει μια ζωντανή κοινότητα στο φόρουμ και το Facebook, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο.

Τιμή: Το Trainer Road κοστίζει 15,75 $ το μήνα, εάν αγοράσουμε ένα ολόκληρο έτος ή 19,95 $ για έναν μόνο μήνα.

The Sufferfest

Τhe Sufferfest είναι μια εφαρμογή για προπονητήρια που έχει μακρά ιστορία. Προσφέρει μια τεράστια βιβλιοθήκη δομημένης ποδηλασίας, τριάθλου και ασκήσεων με τρέξιμο με βίντεο από επαγγελματίες αγώνες, soundtrack και διασκεδαστικές ιστορίες.

Προσφέρει επίσης ένα πιο «προπονητικό» περιβάλλον χάρη στις εξατομικευμένες προπονήσεις 4DP. Ένας άλλος τρόπος διαφοροποίησης είναι η συνεχή αθλητική τους προσέγγιση. Με τη συμμετοχή στο Sufferfest, αποκτάμε πρόσβαση στη Γιόγκα, στην εκπαίδευση ψυχικής αντοχής και στην προπόνηση δύναμης. Επίσης, δεν απαιτεί μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο, όπως το Zwift, για παράδειγμα, επειδή απλώς κατεβάζουμε ένα βίντεο για μια συγκεκριμένη διαδρομή μία φορά και στη συνέχεια μπορούμε να ποδηλατήσουμε εκτός σύνδεσης.

Τιμή: Το Sufferfest κοστίζει 10,75 $ ανά μήνα εάν αγοράσουμε ένα ολόκληρο έτος ή 14,99 $ για έναν μόνο μήνα. Προσφέρει δωρεάν δοκιμή 14 ημερών.

Επίλογος

Υπάρχουν άλλες επιλογές όπως BKool, FulGaz, Road Grand Tours, Kinomap, Tacx – η λίστα συνεχίζεται.

Έτσι, εάν καμία από τις τέσσερις προαναφερθείσες εφαρμογές εικονικής προπόνησης δεν φαίνεται ελκυστική, μπορούμε να διαλέξουμε μία από τις υπόλοιπες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

17ο εταπ – Πρώτη νίκη για Santiago Buitrago

Ο Santiago Buitrago (Bahrain-Victorious) εξασφάλισε την πρώτη του νίκη σε Grand Tour, στο …