Ο κόσμος της ποδηλασίας μπορεί να έχει χάσει ένα μεγάλο όνομα το 2020, αλλά αυτό σημαίνει ότι το τρίαθλο καλωσορίζει ένα νέο αστέρι, τον Adam Hansen.

Μετά από 17 χρόνια επαγγελματικής ποδηλασίας, ο Αυστραλός αποσύρθηκε μετά το Giro d’Italia 2020 και έστρεψε την εστίασή του στο τρίαθλο. Και παίρνει πολύ σοβαρά το νέο άθλημα, ακόμη και χτίζοντας τη δική του πισίνα για προπόνηση. Ο Hansen τερμάτισε τον πρώτο του αγώνα πλήρους απόστασης στο Ironman Florida το 2019 στις 9:05:54 ώρες (58: 20/4: 15: 23 / 3:37) και ελπίζει να συμμετέχει στο Ironman Taiwan τον Μάρτιο.

Ο πρώην επαγγελματίας ζει στην Τσεχική Δημοκρατία και βρίσκει πάντα δημιουργικούς τρόπους για να διατηρήσει τον εαυτό του απασχολημένο, είτε εκτυπώνει τρισδιάστατες μάσκες προσώπου, χύτευση ποδηλάτων ή προπόνηση για τρίαθλα μεγάλων αποστάσεων. «Παίρνω λίγο χρόνο και χτίζω αργά ένα καλό περιβάλλον για να προχωρήσω γρηγορότερα μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Hansen.

«Κάνω πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή. Φτιάχνω το δικό μου ποδήλατο για τρίαθλο, κάτι που απαιτεί λίγο χρόνο. Αυτό είναι πολύ συναρπαστικό για μένα αυτή τη στιγμή».

Χτίζοντας μια πισίνα

Ο Hansen διατηρείται επίσης απασχολημένος με ένα άλλο ενδιαφέρον έργο: την κατασκευή της δικής του πισίνας. «Δουλεύω σε μια πισίνα που λειτουργεί σαν διάδρομος, αλλά πραγματικά μικρή – αρκετά για freestyle». Απολαμβάνει την ευκαιρία να εργαστεί σε αυτά τα έργα από τότε που έχει αποσυρθεί από το ποδήλατο.

«Το να μην έχω κάποιον πάνω από τον ώμο μου να μου πει τι να μην κάνω ή τι δεν μπορώ να κάνω ήταν μια μεγάλη αλλαγή από τη συνταξιοδότηση».

 «Λατρεύω το τρέξιμο»

Μετά από τόσα πολλά χρόνια με το ποδήλατο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Hansen περνά όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο πάνω στο ποδήλατο. «Η ποδηλασία είναι στην πραγματικότητα το λιγότερο αγαπημένο μου άθλημα αυτή τη στιγμή», λέει. «Μου αρέσει το τρέξιμο και χρησιμοποιώ ένα LEOMO (τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης που χρησιμοποιείται επίσης για bike fitting) για να τελειοποιήσω πραγματικά το τρέξιμο μου, και πραγματικά απολαμβάνω την επιστήμη. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον».

Μετά το περσινό Giro d’Italia, τον αγαπημένο του αγώνα, ο Hansen αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό και δεν αισθάνεται καμία λύπη. «Το Giro ήταν ο τέλειος τρόπος να αποσυρθείς. Δεν ήθελα να το έκαναν με κανένα άλλο τρόπο».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αεροδυναμικοί;

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ξοδέψουμε χρήματα για να γίνουμε πιο «αεροδυναμικοί»,…