Ο Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick-Step) κέρδισε τον περσινό πρωταθλητή Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) σε ένα δραματικό διπλό σπριντ στο Oudenaarde. Ο Greg Van Avermaet (AG2R Citroën) ξεπέρασε τον Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) για να κερδίσει την 3η θέση στο βάθρο.

Ο Van der Poel και ο Asgreen αποτέλεσαν μέρος ενός γκρουπ, που ξεκίνησε την απόσπαση στο Kruisberg, στα τελευταία 27 χιλιόμετρα, αφήνοντας πίσω τον Wout van Aert (Jumbo-Visma).

Antwerp to Oudenaarde (254.3km)

Η 105η περιοδεία της Φλάνδρας ξεκίνησε κάτω από δροσερές συνθήκες στην Αμβέρσα και η πρώιμη απόσπαση σχηματίστηκε γρήγορα. Οι Stefan Bissegger (EF Education-Nippo), Mathias Norsgaard (Movistar), Jelle Wallays (Cofidis), Fabio Van Den Bossche (Sport Vlaanderen Baloise) και Mathijs Paaschens (Bingoal Wallonnie Bruxelles) ξέφυγαν και στη συνέχεια προστέθηκαν οι Hugo Houle (Astana-Premier Tech) και Nico Denz (DSM), φτιάχνοντας ένα γκρουπ 7 αθλητών.

Tour of Flanders 2021- Ο Kasper Asgreen κερδίζει τον Mathieu van der Poel

Το πλεονέκτημα του γκρουπ ξεπέρασε τα 12΄, πριν το πελοτόν αρχίσει να μαζεύει τη διαφορά.

Ενώ έμεναν 115 χλμ αγώνα, ο Michael Schär (AG2R Citroën) πέταξε ένα παγούρι στην άκρη του δρόμου,  ενώ είχε μείνει πίσω από μηχανική βλάβη. Έπιασε το πελοτόν, μόνο για να πληροφορηθεί ότι είχε αποκλειστεί από τον αγώνα για απόρριψη του μπουκαλιού εκτός μιας καθορισμένης ζώνης, σύμφωνα με νέους κανόνες UCI που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο.

Με αρκετές πτώσεις, λόγω της διαμόρφωσης της διαδρομής και ενώ έμεναν 55 χλμ αγώνα, με τη διαφορά από το γκρουπ κάτω από 2΄, ο Bissegger επιτέθηκε στην 2η φορά από τις 3 που περνούσαν το Oude Kwaremont. Καθώς οι αποσπασμένοι σύντροφοί του πιάνονταν πίσω, ο Bissegger πίεσε, ενώ οι επιθέσεις άρχισαν από το πελοτόν.

Στο Paterberg, ο Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) επιτέθηκε, πιάνοντας τον Bissegger στο Koppenberg.

Ένα επιλεγμένο γκρουπ, που περιελάμβανε τους Van der Poel, Van Aert και Tom Pidcock (Ineos Grenadiers), σχηματίστηκε πίσω και έπιασαν τους Bissegger και Alaphilippe, ενώ έμεναν 42 χλμ αγώνα.

Ακριβώς πίσω, ο Van Avermaet και άλλοι κυνηγούσαν σκληρά. Ο Marco Haller (Bahrain Victorious), επιτέθηκε στον λιθόστρωτο τομέα Mariaborrestraat. Ο Haller πίεσε εμπρός, καθώς το γκρουπ του Van Avermaet έφτασε στο γκρουπ του Van der Poel.

Tour of Flanders 2021- Ο Kasper Asgreen κερδίζει τον Mathieu van der Poel

Λίγα λεπτά αργότερα, το γκρουπ έφτανε στο Taaienberg. Ο Sep Vanmarcke (Ιsrael Start-Up Nation) οδήγησε στην ανάβαση, αλλά ο Kasper Asgreen επιτέθηκε δυνατά, παίρνοντας μια καλή διαφορά. Ήταν η σειρά του Van der Poel να απαντήσει και επιτέθηκε μαζί με τους Alaphilippe, Van Aert και Dylan Teuns (Victorious Bahrain). Έφτασαν τον Haller, σχηματίζοντας ένα νέο γκρουπ 6 αθλητών. Πίσω, οι Van Avermaet, Pidcock, Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) και πολλοί άλλοι σχημάτισαν ένα μεγάλο γκρουπ, που κράτησε μια διαφορά 20΄΄ για τα επόμενα 10 χλμ.

Στα τελευταία 27 χλμ, ο Anthony Turgis (Total Direct Energe) ενώθηκε μαζί τους, φτιάχνοντας ένα γκρουπ 7 αθλητών. Τότε, ο Asgreen έκανε μια μεγάλη επίθεση, που ακολούθησαν μόνο οι Van der Poel και Van Aert.

Αυτό το τρίο έφυγε και γρήγορα έφτιαξε μια διαφορά από τους Haller, Teuns, Turgis και Alaphilippe. Με περίπου 19 χλμ να απομένουν, οι 4 πίσω ενώθηκαν με το γκρουπ που περιλάμβανε τον Van Avermaet. Η διαφορά τους ήταν 25΄΄.

Το τρίο έμεινε μαζί στην ανάβαση του Kwaremont,  προτού ο Van der Poel κάνει μια ισχυρή επίθεση στα τελευταία 17 χλμ. Ο Van Aert έχασε επαφή σχεδόν αμέσως, ενώ ο Asgreen κρατήθηκε με τον Van der Poel.

Με 15 χλμ αγώνα, ο Van Aert ήταν 15΄΄πίσω από το δίδυμο, με το μεγαλύτερο γκρουπ να τον ακολουθεί στα 15΄΄. Στα επόμενα χλμ, το δίδυμο συνεργάστηκε καλά και στα τελευταία 5 χλμ, ήταν σαφές ότι η νίκη θα ερχόταν από 1 από τους 2 αθλητές.

Ο Van der Poel οδήγησε στα τελευταία 500 μέτρα με τον Asgreen στη ρόδα του και στα 250 μέτρα, ο Van der Poel ξεκίνησε το σπριντ. Ο Asgreen ανταποκρίθηκε γρήγορα, αλλά μετά από λίγο ο Van der Poel έμεινε από δυνάμεις με τον Asgreen να κατακτά ίσως τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Αποτελέσματα Tour of Flanders 2021

1. Kasper Asgreen (Den) Elegant – Quick-Step
2. Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix
3. Greg Van Avermaet (Bel) Ag2r Citroën
4. Jasper Stuyven (Bel) Trek-Segafredo
5. Sep Vanmarcke (Bel) Israel Start-Up Nation
6. Wout van Aert (Bel) Jumbo-Visma
7. Gianni Vermeersch (Bel) Alpecin-Fenix
8. Florian Sénéchal (Fra) Elegant – Quick-Step
9. Anthony Turgis (Fra) Total Direct Energie
10. Dylan van Baarle (Ned) Ineos Grenadiers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Τα καλύτερα «έξυπνα» προπονητήρια για το 2022

Ποια είναι τα καλύτερα «έξυπνα» προπονητήρια που πρέπει να λάβουμε υπόψη για την προπόνηση…