Ο Γύρος της Φλάνδρας μας άφησε την απροσδόκητη νίκη του Kasper Asgreen έως την αναβίωση της Annemiek van Vleuten στον αγώνα.

Αλλά ένα από τα πιο καυτά θέματα που προέκυψαν από το Βελγικό Μνημείο συνέβη στο πίσω άκρο του πελοτόν, καθώς ο Michael Schär αποκλείστηκε από τον αγώνα, επειδή σκόπιμα προκάλεσε σκουπίδια!

Η απόφαση της κριτικής επιτροπής να διώξει τον Schär από τον αγώνα αποδείχθηκε αμφιλεγόμενη, καθώς ο αθλητής της Ag2r-Citroën πέταξε το παγούρι του στην άκρη του δρόμου, προς ορισμένους οπαδούς.

Ο Schär αποκλείστηκε από τον αγώνα σύμφωνα με νέους κανόνες απορριμμάτων που εισήχθησαν την 1η Απριλίου, με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ποδηλασίας, αλλά η απόφαση πυροδότησε μια συζήτηση μεταξύ των οπαδών ποδηλασίας και των επαγγελματιών, καθώς πολλοί φοβούνται ότι η παραδοσιακή ρήξη παγουριών προς τους οπαδούς, ίσως εξαφανιστεί.

Ο Chris Froome συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς που ζύγισαν το θέμα, καθώς ο τέσσερις φορές νικητής του Tour de France έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «Τι πρόκειται να γίνει με το άθλημά μας;»

Σε απάντηση του ότι αποκλείστηκε από τη Φλάνδρα, ο Schär μοιράστηκε μια ιστορία στον λογαριασμό του στο Instagram για το πώς επισκέφτηκε το Tour de France 1997 ως παιδί, εξηγώντας πώς παίρνοντας ένα παγούρι από έναν αθλητή, ενώ ήταν στο πλάι του δρόμου, τον έμπνευσε να γίνει επαγγελματίας.

Ο Schär δήλωσε: «Αυτές είναι στιγμές που λατρεύω το άθλημά μας. Κανείς δεν μπορεί να το πάρει μακριά από εμάς. Είμαστε το πιο προσιτό άθλημα που δίνει μπουκάλια στο δρόμο. Τόσο απλό. Το απλό είναι ποδηλασία».

Η ανάρτηση του Schär έχει λάβει πολλή προσοχή από επαγγελματίες αθλητές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή ατομικής χρονομέτρησης, Rohan Dennis.

Ο αθλητής της Ineos Grenadiers δήλωσε: «Δεν μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο φίλε! Ευχαρίστως να αποκλειστώ επειδή έδωσα ένα παγούρι σε έναν νεαρό οπαδό στο πλάι του δρόμου. Δείχνει πόσο αστείος είναι ο κανονισμός της UCI. Η προσπάθεια απεμπλοκής των θεατών από το άθλημα θα τελειώσει μόνο με έναν τρόπο».

Μιλώντας μετά το τέλος του Tour of Flanders, ο συναθλητής του Schär, Greg Van Avermaet, δήλωσε: «Είμαστε όλοι υπέρ για το περιβάλλον. Και πολλά έχουν ήδη αλλάξει. Αλλά νομίζω ότι τιμωρούμε την προσφορά ενός παγουριού – πήγαινα στο Tour, ειδικά για να μαζέψω παγούρια. Αυτά ήταν τρόπαια. Είμαι βέβαιος ότι μια μέρα όπως σήμερα, όλα τα παγούρια θα μαζευτούν [από τους οπαδούς].»

«Το να κρατάμε τα περιτυλίγματα [από τις τροφές] μας στις τσέπες μας, έχει νόημα για μένα και το κάνουμε αυτό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

BCAA και ποδηλασία IV – Συμπληρώματα

Μελέτες δείχνουν ότι τα BCAA μπορούν να προσφέρουν οφέλη στους αθλητές. Το ερώτημα είναι α…