Ο Wout van Aert (Jumbo-Visma) ξεπέρασε τον Thomas Pidcock (Ineos Grenadiers), κερδίζοντας τον αγώνα στο Amstel Gold Race την Κυριακή. Οι δύο ήταν μέρος ενός γκρουπ 3 αθλητών, μαζί με τον Maximillian Schachmann (Bora-Hansgrohe), που ξέφυγαν στον τελευταίο γύρο του αγώνα.

Ο Michael Matthews τερμάτισε 4ος, σχεδόν πιάνοντας τον Schachmann στη γραμμή.

«Λένε ότι κέρδισα, αλλά στην πραγματικότητα δεν το πιστεύω. Προφανώς ήταν πολύ κοντά, αλλά πριν από λίγα λεπτά η κριτική επιτροπή ήρθε για να μου πει ότι κέρδισα, οπότε ναι», είπε ο Van Aert στο τέλος.

«Συνήθως ένα μεγάλο σπριντ είναι υπέρ μου, σκέφτηκα. Λοιπόν, είχα ίσως τη χειρότερη θέση να ξεκινήσω το σπριντ, σκέφτηκα ότι ήταν καλύτερο να ξεκινήσω νωρίς και προφανώς ήταν αρκετό».

Ο αγώνας

Ένα γκρουπ 10 αθλητών αποσπάστηκαν και ήταν μπροστά για το πρώτο μισό του αγώνα, καθώς το πελοτόν τους είχε δώσει ελευθερία. Καθώς ο αγώνας πλησίαζε στους τελικούς γύρους, οι επιθέσεις άρχισαν να αυξάνουν σε συχνότητα, και με αυτές τις επιθέσεις, η διαφορά του γκρουπ μειώθηκε.

Amstel Gold Race 2021 – Τελική νίκη για τον Wout van Aert

Στα τελευταία 50 χλμ, η διαφορά ήταν στο 1΄από τα 3΄αρχικά. Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και στα τελευταία 43 χλμ, ένα γκρουπ 6 αθλητών αποσπάστηκε από το πελοτόν και ενώθηκε με τους 10 εμπρός.

Σύντομα τα 2 γκρουπ ενώθηκαν, αλλά η Jumbo-Visma πίσω στο πελοτόν ανέβασε ρυθμό. Έτσι, και ενώ έμεναν 35 χλμ αγώνα, οι 16 αποσπασμένοι πιάστηκαν στο Cauberg.

Μόνο ο Loïc Vliegen (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) κατάφερε να ξεφύγει από το πελοτόν και παρέμεινε μπροστά, καθώς ο αγώνας πέρασε τη γραμμή τερματισμού. Έμεναν ακόμα 2 γύροι και ένα γκρουπ 3 αθλητών κυνηγούσε τον μοναχικό αθλητή εμπρός.

Amstel Gold Race 2021 – Τελική νίκη για τον Wout van Aert

Ο Ide Schelling (Bora-Hansgrohe) επιτέθηκε από το πελοτόν και ενώθηκε με τους 3 στα τελευταία 30 χλμ, αλλά οι 4 πιάστηκαν σε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο αργότερα. Ο Schelling δεν τα παρατούσε, επιτέθηκε ξανά παίρνοντας μαζί τους Stan Dewulf (AG2R Citroën) και Vliegen. Αμέσως, ο Schelling επιτέθηκε, φεύγοντας μόνος εμπρός.

Όμως ο μοναχικός αθλητής της Bora – Hansgrohe, πιάστηκε στη βάση του Cauberg. Πίσω, o Primoz Roglic (Jumbo-Visma) υπέστη μηχανική βλάβη στη χειρότερη φάση του αγώνα.

Ο Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step), ο Van Aert, ο Pidcock και μερικοί άλλοι έφτασαν μαζί στην κορυφή της ανάβασης. Καθώς ο αγώνας πλησίαζε στην αρχή του τελευταίου γύρου, ένα ελίτ γκρουπ σχηματίστηκε μπροστά. Η επόμενη επίθεση ήρθε από τον Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers), ο οποίος κέρδισε το Amstel Gold Race το 2015.

Χάος ακολούθησε, καθώς το γκρουπ έπιασε τον Kwiatkowski και ο Pidcock ακολουθούσε. Πίσω από τον Pidcock, ο Van Aert και ο Schachmann ακολούθησαν, οι 3 άνοιξαν μια σημαντική διαφορά από τους κυνηγούς πίσω. Ενώ έμεναν 10 χλμ αγώνα, η διαφορά των 3 ήταν στα 21΄΄, με την Deceuninck-Quick Step να τους κυνηγάει πίσω.

Καθώς ο αγώνας πλησίαζε στα τελικά χιλιόμετρα, η Israel Start-Up National έφερε τη διαφορά σε μόλις 12΄΄, αλλά δεν είχε αθλητές για να διατηρήσει το ρυθμό.

Στα τελευταία 700 μέτρα, οι 3 άρχισαν να μαρκάρονται με το πελοτόν πίσω τους. Στα τελευταία 200 μέτρα, ο Van Aert άνοιξε το σπριντ του και ακολούθησε ο Pidcock. Οι δύο διέσχισαν τη γραμμή δίπλα-δίπλα, αλλά ήταν ο Van Aert που κέρδισε τελικά τον αγώνα.

Αποτελέσματα Amstel Gold Race 2021

1 VAN AERT Wout (Jumbo-Visma) 5:03:27
2 PIDCOCK Thomas (Ineos Grenadiers) st
3 SCHACHMANN Maximillian (Bora-Hansgrohe) +0:02
4 MATTHEWS Michael (Team BikeExchange) st
5 VALVERDE Alejandro (Movistar) st
6 ALAPHILIPPE Julian (Deceuninck-Quick Step) st
7 SBARAGLI Kristian (Alpecin-Fenix) st
8 MOHORIC Matej (Bahrain-Victorious) st
9 KWIATKOWSKI Michal (Ineos Grenadiers) st
10 VAN DER SANDE Tosh (Lotto Soudal) st

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…