Μοναδικές στιγμές εκτυλίχθηκαν την Κυριακή 16 Μαΐου στο κλειστό κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α., καθώς ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του Έλληνα κολυμβητή υπέρ-αποστάσεων, Σπύρου Χρυσικόπουλου σχετικά με την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες.

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος έπρεπε να καλύψει μέσα σε μια εβδομάδα τουλάχιστον 250 χλμ., για να είναι σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο του κατόχου ρεκόρ Γκίνες.

Guinness World Record – 358.2 χλμ μέσα σε πισίνα!

Η εκκίνηση δόθηκε την Κυριακή 9 Μαΐου στις 12:00 και ο Έλληνας κολυμβητής υπέρ-αποστάσεων κάλυψε τα πρώτα 100 χλμ,μόλις την επόμενη μέρα, κολυμπώντας αδιάκοπα.

Η πρώτη ολιγόλεπτη ξεκούραση του αθλητή πραγματοποιήθηκε το 2ο 24ωρο και παρόλο που οι πρώτοι σωματικοί πόνοι έκαναν την εμφάνισή τους , δεν κατάφεραν να αποσυντονίσουν τον αθλητή και να τον επιβραδύνουν από την πλώρη που είχε χαράξει προς τον στόχο, που δεν ήταν άλλος από την συμπλήρωση των 250 χλμ.

Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν κολυμπήσει 250 χλμ συνολικά στη ζωή τους, ο Σπύρος όχι μόνο κατάφερε να τα καλύψει, αλλά το πέτυχε 3 μέρες νωρίτερα από τη χρονική προθεσμία που είχε. Πιο συγκεκριμένα, ενώ είχε χρόνο να διανύσει αυτή την απόσταση μέχρι την Κυριακή 16 Μαΐου, ο Σπύρος κατάφερε  να πιάσει το όριο ξημερώματα Παρασκευής, έχοντας στη διάθεσή του άπλετο χρόνο να εκτοξεύσει το τελικό νούμερο των χιλιομέτρων.

Την Κυριακή λοιπόν 16 Μαΐου κάτω μια άκρως συγκινησιακή ατμόσφαιρα τα ρολόγια σταματούν στις 12:00 ακριβώς, ο Σπύρος ολοκληρώνει την προσπάθεια και η συνολική καταμέτρηση των κριτών μουδιάζει το μυαλό: 358.2 χλμ σε 7 ημέρες.

Guinness World Record – 358.2 χλμ μέσα σε πισίνα!

Δηλαδή, είναι σαν να κολύμπησε την απόσταση Αθήνα – Μυτιλήνη.

Ο Σπύρος γράφει ιστορία και γίνεται ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που κολυμπάει τη μεγαλύτερη κολυμβητική απόσταση σε 50 μ πισίνα σε μια εβδομάδα, μια απόσταση δύσκολα θα μπορέσει να καταρριφθεί.

Αυτό που απομένει είναι να συλλεχθούν όλα τα στοιχεία που καταγράφηκαν και τις 7 ημέρες της προσπάθειας και τα οποία απαιτούνται από το Guinness World Record και έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο, να αποδοθεί στο Σπύρο ο τίτλος κατόχου του ρεκόρ Γκίνες.

Τον κύριο Χρυσικόπουλο, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κύριος  Λευτέρης Αυγενάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, κυρία Λουκία Κεφαλογιάννη, η Σύμβουλος Άθλησης Περιφερειάρχη Αττικής, κυρία Χριστίνα Γαλανοπούλου και από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ο Γενικός Γραμματέας κύριος Στέφανος Αυγουλέας και η κυρία Καλλιόπη Αραούζου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκπρόσωπος Αθλητών.

Συγκινητική στιγμή για τον αθλητή ενώ κολυμπούσε, ήταν όταν αντίκρισε τον μεγαλύτερο δρομέα  αποστάσεων όλων των εποχών κ. Γιάννη Κούρο, με πολλά ρεκόρ Γκίνες στην κατοχή του τα οποία έχουν μείνει απλησίαστα, και τον κ. Κανέλλο Κανελλόπουλο, πρωταθλητή ποδηλασίας και κάτοχο ρεκόρ Γκίνες.

Υπερήφανα στο πλευρό του αθλητή βρίσκεται η εταιρεία DEMCON ως Μεγάλος Χορηγός που από  την πρώτη στιγμή στήριξε αυτό το μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ.

Η εταιρεία DEMCON δραστηριοποιείται στον τομέα των κατεδαφίσεων έχοντας κατακτήσει μεγάλες διακρίσεις μέσα από την εμπειρία της σε έργα διεθνούς κύρους. Ως υποστηρικτής της καινοτομίας, συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προφίλ της, με το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness του Σπύρου Χρυσικόπουλου.

Καθώς το νερό είναι το στοιχείο του αθλητή, χορηγός σε αυτό το κολυμβητικό γεγονός είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο που ξεχωρίζει για τα Διεθνή Βραβεία Ποιότητας που έχει κατακτήσει. Η ενυδάτωση του αθλητή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην καθημερινότητά του, όσο και στα εγχειρήματά του και η συμβολή του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΘΕΟΝΗ σε αυτό το εγχείρημα είναι πολύτιμη.

Μεγάλος υποστηρικτής του εγχειρήματος είναι το Ο.Α.Κ.Α., το οποίο συνέβαλε σημαντικά στην υλοποίηση αυτού του παγκοσμίου ρεκόρ Guinness και χάρη στην αμέριστη στήριξη από τον Γενικό Διευθυντή του Ολυμπιακού Σταδίου, κ. Χαλιορή Κωνσταντίνο, ο Σπύρος εξασφάλισε της καθημερινές του προπονήσεις αλλά και τον χώρο διεξαγωγής του εγχειρήματος, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Run-Bike-Care 2023 – Δελτίο Τύπου

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη φετινή δράση του Run – Bike – Care, που συνδιοργα…