Την αναβίωση του διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Η σημαντική διοργάνωση που για τελευταία φορά είχε διεξαχθεί το 2012, θα πάρει ξανά τη θέση της στο καλεντάρι της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Ήταν μία ιδέα που είχε ειπωθεί από τον υπουργό πριν από λίγες εβδομάδες. Στις 11 Μαρτίου, στο περιθώριο συνάντησής του με τον Βρετανό Ολυμπιονίκη Mark Cavendish και τον προπονητή του, Βασίλη Αναστόπουλο είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο αναβίωσης. Με τον  Αναστόπουλο να είναι ο νικητής της διοργάνωσης το 2003 και ο δεύτερος Έλληνας, που κατακτά χρυσό μετάλλιο μετά τον Κανέλλο Κανελλόπουλο το μακρινό 1981.

Μια πολύ σημαντική διοργάνωση για την ελληνική ποδηλασία και τη χώρα μας γενικότερα αναβιώνει  με τη διεξαγωγή του «19ου Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος», μέσα στο 2022.

Η ανακοίνωση έγινε στην είσοδος Λεύκας των πρώην βασιλικών ανακτόρων Τατοϊου. Εκεί βρέθηκαν με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας ποδηλάτου (3/6) ο Λευτέρης Αυγενακης μαζί με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά που διένυσαν περίπου 20χλμ. με τα ποδήλατα τους. Μαζί τους ήταν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός, ο πρόεδρος της ΕΟΠ Βασίλης Διαμαντόπουλος, μέλη της εθνικής ομάδας, ο Παραολυμπιονίκης Νίκος Παπαγγελής, ο νικητής του Γύρου της Ελλάδος 2003, Βασίλης Αναστόπουλος.

Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος από τον Λευτέρη Αυγενάκη

Η δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη για τον ποδηλατικό γύρο αναφέρει:

«Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου και θα έπρεπε να γιορτάζουμε κάθε μέρα. Γιορτάζουμε και αγκαλιάζουμε το ποδήλατο μαζί με σπουδαίους αθλητές. Παράλληλα, ανακοινώνουμε ένα μεγάλο γεγονός, τον Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας.

Πριν από 10 χρόνια εγκατέλειψαν αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό. Ο καθένας αναλαμβάνοντας το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί, μαζί με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, με κορυφαίους αθλητές, προπονητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, να δώσουμε τα χέρια και να βάλουμε πλάτη ο καθένας από το δικό του μετερίζι ώστε να κάνουμε μία κορυφαία διοργάνωση.

Με μια διοργάνωση που ακολουθεί, το Ράλι Ακρόπολις, καθώς και το motocross, ερχόμαστε να επιβεβαιώσουμε για ακόμη μία φορά τη στρατηγική μας. Με εξωστρέφεια και δυναμισμό στηρίζουμε όλα τα αθλήματα. Σας καλούμε να πάρετε το ποδήλατό σας και να προετοιμαστείτε ώστε του χρόνου τέτοιο καιρό να κάνουμε το Γύρο της Ελλάδας, να θαυμάσουμε ποδηλατώντας τις μοναδικές ομορφιές της χώρας μας. Και όλοι μαζί να πάμε τη χώρα πιο ψηλά».

Ο Γιώργος Αμυράς επισήμανε: «Η σημερινή ημέρα ήταν μια ευκαιρία να ανέβουμε στο ποδήλατό μας όπως και κάναμε» και πρόσθεσε: «Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου και ποδήλατο σημαίνει υγεία, σημαίνει οικονομία στην τσέπη. Και σημαίνει ακόμα περισσότερα με την αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Χάρη στο Λευτέρη Αυγενάκη μια μεγάλη διοργάνωση παίρνει ξανά  σάρκα και οστά».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Διαμαντόπουλος, δήλωσε: «Μαζευτήκαμε εδώ κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού για να ποδηλατίσουμε, αλλά και επειδή ο υπουργός θα ανακοινώσει ένα μεγάλο γεγονός όπως είναι ο Γύρος Ελλάδος, που έχει να διεξαχθεί 10 χρόνια. Πρέπει να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, αλλά και ψυχαγωγίας».

Πηγή: www.sports3.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πώς να τρέχουμε πιο γρήγορα – Βασικός οδηγός

Αν είμαστε αρχάριοι στο τρέξιμο, ο πρώτος στόχος μας είναι συνήθως να τερματίσουμε μια νέα…