Είναι καλύτερο να εξερευνήσουμε τον κόσμο με τα πόδια ή με δύο τροχούς; Ίσως η πεζοπορία και η ποδηλασία δεν είναι πραγματικά μια δίκαιη σύγκριση.

Αλλά με την άνοδο του bikepacking, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να αναλύσουμε.

Σε ποιο από τα 2 καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες;

Το πόσες θερμίδες καταναλώνουμε εξαρτάται πάντα από το επίπεδο φυσικής κατάστασης, το σωματικό βάρος (συν το σακίδιο ή το βάρος του ποδηλάτου) και την ένταση.

Για ένα μέσο άτομο, κάνοντας μια δραστηριότητα 60΄, καταναλώνει τα παρακάτω:

  • Μέτρια πεζοπορία 3 χ.αω. → 185 kcal
  • Γρήγορη πεζοπορία 6 χ.α.ω. → 275 kcal
  • Μέτρια πεζοπορία με υψόμετρο → 625 kcal
  • Ανηφορική πεζοπορία → 750 kcal
  • Χαλαρή ποδηλασία → 400 kcal
  • Μέτρια ποδηλασία → 550 kcal
  • Έντονη ποδηλασία → 750 kcal

Φαίνεται ότι η ποδηλασία καταναλώνει περισσότερες θερμίδες ανά ώρα στη μέγιστη ένταση. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε, ότι η ένταση αλλάζει αρκετά συχνά και για τις δύο δραστηριότητες καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Και ενώ όταν κατηφορίζουμε με το ποδήλατο δεν καίμε θερμίδες, κατηφορίζοντας με τα πόδια είναι πολλές φορές απαιτητικό. Οπότε είναι δύσκολο να διαλέξουμε ποιο άθλημα είναι το καλύτερο, από πλευράς κατανάλωσης θερμίδων.

Ποιο είναι καλύτερο για απώλεια βάρους;

Όσον αφορά την απώλεια βάρους, ολόκληρος ο τρόπος ζωής μας πρέπει να ληφθεί υπόψη. Οι διατροφικές συνήθειες είναι οι πιο σημαντικές, αλλά ο ύπνος, η συνολική δραστηριότητα και ποια άσκηση ακολουθούμε, παίζουν ρόλο.

Ποδηλασία έναντι πεζοπορίας – Ποιο είναι το καλύτερο;

Ενώ η ποδηλασία μπορεί να κάψει περισσότερες θερμίδες σε μέγιστη ένταση από την πεζοπορία, δεν είναι σαφές εάν οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη για την καύση περισσότερων συνολικών θερμίδων ανά ημέρα.

Και οι δύο μπορούν να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε ένα έλλειμμα θερμίδων, το οποίο είναι απαραίτητο για την απώλεια βάρους.

Ποιο άθλημα είναι πιο ακριβό;

Η πεζοπορία και η ποδηλασία απαιτούν αρκετό εξοπλισμό. Και για τα 2 χρειαζόμαστε πράγματα όπως σκηνή, υπνόσακο, χαλί και αξεσουάρ επιβίωσης, ιδιαίτερα αν κάνουμε bikepacking.

Το πρόβλημα είναι ότι για ποδηλασία χρειαζόμαστε εκτός των άλλων και ένα ποδήλατο και επιπλέον αξεσουάρ για αυτό το ποδήλατο. Οπότε, σαφώς η ποδηλασία και ιδιαίτερα το bikepacking είναι πιο ακριβό.

Ποιο άθλημα είναι πιο διασκεδαστικό;

Το bikepacking μάς επιτρέπει να εξερευνήσουμε μια πολύ ευρύτερη περιοχή, γράφοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα. Ακόμα και αυτά τα βαρετά μέρη μιας πεζοπορίας, μπορεί να είναι πραγματικά διασκεδαστικά όταν ταξιδεύουμε με ποδήλατο.

Αλλά υπάρχει ένα σαφές μειονέκτημα, δεν μπορούμε να πάρουμε το ποδήλατό μας παντού. Τα πιο άγρια ​​μέρη και η πιο όμορφη θέα στην κορυφή του βουνού είναι συχνά απρόσιτα ακόμη και για τους πιο περιπετειώδεις ποδηλάτες. Είναι όλα θέμα προτίμησης.

Η ετυμηγορία: Ποδηλασία έναντι πεζοπορίας

Η ποδηλασία και η πεζοπορία έχουν πολλά κοινά. Είτε κάνουμε πεζοπορία είτε κάνουμε ποδήλατο, θα μπορέσουμε να εξερευνήσουμε όμορφα μέρη. Ενώ η ποδηλασία καίει περισσότερες θερμίδες σε σκληρές διαδρομές, η πεζοπορία καίει περισσότερο κατά τη διάρκεια των ευκολότερων περιηγήσεων.

Και τα 2 είναι εξαιρετικά, αν θέλουμε να παραμείνουμε σε φόρμα και να χάσουμε περιττό βάρος. Εάν θέλουμε να κάνουμε αποστάσεις, τότε επιλέγουμε ποδήλατο.

Φυσικά πριν επιλέξουμε, θα πρέπει να δοκιμάσουμε και τα δύο!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Χορτοφαγική διατροφή – Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Η χορτοφαγική διατροφή έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ το…