Λίγο πριν από ένα μήνα, η εταιρία Strava ενημέρωσε την πλοήγηση στην εφαρμογή της και υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες αναβαθμίσεις.

Ας εξετάσουμε μερικές από αυτές τις αναβαθμίσεις:

Προτάσεις τμημάτων

Αυτή η τελευταία αναβάθμιση, συγκεντρώνει όλα τα τμήματα (segments) και τις διαδρομές σε ένα μέρος στην καρτέλα “Χάρτες” στην εφαρμογή. Επιπλέον, το Strava προσφέρει τώρα προτάσεις τμημάτων – εξατομικευμένες προτάσεις για τον προγραμματισμό της διαδρομής μας – στην ενότητα τμημάτων της καρτέλας χαρτών.

Οι προτάσεις τμημάτων είναι εξατομικευμένες για κάθε αθλητή και οργανώνονται σε 6 κατηγορίες:

  • Επισκεφτείτε δημοφιλή σημεία: Μια δειγματοληψία από τα πιο δημοφιλή τμήματα της περιοχής.
  • Ανακαλύψτε νέα μέρη: Δημοφιλή τμήματα στην περιοχή που δεν έχουμε επισκεφθεί ακόμα.
  • Σπάστε το ρεκόρ σας: Τα τμήματα όπου πλησιάζουμε να καταρρίψουμε το προσωπικό μας ρεκόρ (PR).
  • Ανεβείτε στον βαθμολογικό πίνακα: Τμήματα όπου πλησιάζουμε να μπούμε στο top 10 της βαθμολογίας.
  • Πηγαίνετε για προπόνηση: Να βρούμε κοντινά κομμάτια, περιοχές για διαλλειματική προπόνηση και άλλες περιοχές, όπου η τοπική κοινότητα προπονείται.
  • Γίνετε Θρύλος: Τμήματα όπου είμαστε κοντά για να γίνουμε Τοπικός Θρύλος (Local Legend).

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους αθλητές να σχεδιάσουν και να διαφοροποιήσουν τις διαδρομές τους πολύ πιο εύκολα.

Φαίνεται επίσης να βγάζει την εικασία από τη λειτουργία Local Legends και να βοηθά τους αθλητές να εντοπίσουν σε ποια τμήματα μπορούν να ανεβούν στον πίνακα κατάταξης.

Ομαδικές προκλήσεις

Ο αυτοματισμός και η ποικιλία που φέρνει η αναβάθμιση χαρτών είναι ενδιαφέρουσα, αλλά είναι οι νέες προκλήσεις της ομάδας που πρέπει να συλλάβουν τη φαντασία των περισσότερων ανθρώπων. Αυτή η νέα δυνατότητα επιτρέπει στους αθλητές να δημιουργούν προσαρμοσμένες προκλήσεις και να ανταγωνίζονται ειδικά με τους φίλους τους.

Strava - Οι τελευταίες αναβαθμίσεις τμημάτων και προκλήσεων

Η εταιρία δηλώνει ότι οι ομαδικές προκλήσεις είναι το νέο premium προϊόν της. Αυτή η δυνατότητα προσφέρει στους δημιουργούς την επιλογή να προκαλέσουν έως και 25 φίλους στις περισσότερες δραστηριότητες, την ταχύτερη προσπάθεια ή τις μεγαλύτερες προκλήσεις μεμονωμένης δραστηριότητας.

Η δυνατότητα πρόκλησης ομάδας (group challenge) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα 32 αθλήματα που υποστηρίζονται από το Strava και οι προκλήσεις μπορούν να διαρκέσουν για οποιαδήποτε διάρκεια από μία ημέρα έως ένα έτος. Οι δραστηριότητες των αθλητών που είναι  «δημόσιες» ή «μόνο για οπαδούς» θα υπολογίζονται στην πρόκληση. Τυχόν φωτογραφίες που μεταφορτώνονται σε μια προπόνηση θα εμφανίζονται στη σελίδα λεπτομερειών της ομαδικής πρόκλησης για να τις δουν όλοι οι συμμετέχοντες.

Η πρόκληση ταχύτερης προσπάθειας μπορεί να προκαλέσει διφορούμενες γνώμες σε ομάδες και κλαμπ σε όλο τον κόσμο, αλλά οι περισσότερες δραστηριότητες και οι μεγάλες προκλήσεις δραστηριότητας θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα κίνητρα για πολλούς. Σίγουρα κάτι τέτοιο θα βοηθούσε σε μελλοντικές περιπτώσεις lockdown.

Το Strava έχει περιορίσει και τις δύο αυτές νέες δυνατότητες μόνο στους συνδρομητές, αλλά οι μη συνδρομητές μπορούν να δοκιμάσουν τη δυνατότητα πρόκλησης για έως και 3 προκλήσεις, προτού τους ζητηθεί να γίνουν μέλη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Βασικοί κανόνες για διαλλειματική προπόνηση

Η διαλειμματική προπόνηση παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη κάθε αθλητή, είτε είναι χομπίστ…