Η Wahoo Fitness κυκλοφόρησε τη 2η έκδοση του Wahoo Elemnt Bolt GPS. Ενώ η νέα οθόνη θα τραβήξει πάντοτε τη μεγαλύτερη προσοχή, υπάρχουν επίσης μερικές σημαντικές αλλαγές.

Νέα οθόνη και καλύτερη πλοήγηση

Η νέα οθόνη χρησιμοποιεί το ίδιο διαγώνιο μέγεθος 2.2 ιντσών και ανάλυση οθόνης 240 × 320 όπως πριν. Όμως, αλλάζει την παλιά μονόχρωμη οθόνη LCD υπέρ μιας οθόνης 64 χρωμάτων που έχει επίσης καλύτερη αντίθεση για ευκολότερη προβολή, ιδιαίτερα σε έντονο ηλιακό φως.

Wahoo Elemnt Bolt V2 – Παρουσίαση

Ένα ακόμα πλεονέκτημα, είναι ότι το στρώμα οθόνης είναι τώρα πολύ πιο κοντά στο προστατευτικό εξωτερικό κάλυμμα Gorilla Glass, το οποίο συμβάλλει στη μείωση του εφέ σκιάς. Στην πράξη, η οθόνη μοιάζει πλέον με αυτό που μπορεί να βρούμε σε έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη (e-reader).

Επίσης νέα είναι η προσθήκη της λειτουργίας Smart Navigation της Wahoo. Η 1η έκδοση περιέχει μια βασική λειτουργία πλοήγησης, η οποία διαχειρίζεται μέσω της συνοδευτικής εφαρμογής smartphone. Το Bolt 2ης  γενιάς μας επιτρέπει τώρα να επιλέξουμε προορισμούς απευθείας στον ίδιο τον υπολογιστή και αυτόματα θα δημιουργήσει παράπλευρη διαδρομή, αν αποκλίνουμε από την αρχική, για οποιονδήποτε λόγο. Οι αναλυτικές οδηγίες εμφανίζονται αυτόματα στο επάνω μέρος της οθόνης, μαζί πληροφορίες και σημάδια απόστασης που υποδεικνύουν επερχόμενες στροφές.

Όπως και με το μεγαλύτερο Elemnt Roam, η νέα έγχρωμη οθόνη στο Bolt βοηθά επίσης στην πλοήγηση, καθώς η χρωματική κωδικοποίηση διευκολύνει την οπτική παρακολούθηση της καθορισμένης διαδρομής. Η νέα έγχρωμη οθόνη είναι μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με την αρχική μονόχρωμη οθόνη του Bolt.

Υπάρχει ακόμα η μονή σειρά έγχρωμων LED κατά μήκος του πάνω μέρους της συσκευής, που παρέχει ένα γραφικό μέτρο επιλέξιμων μετρήσεων, όπως ισχύς, καρδιακοί παλμοί και ταχύτητα. Χρησιμεύει επίσης ως ένα είδος οπτικού συναγερμού εάν υπάρχει μια επερχόμενη στροφή, εισερχόμενη κλήση ή μήνυμα ή εάν πλησιάζει αυτοκίνητο (σε περίπτωση που η μονάδα μας είναι συνδεδεμένη με το ραντάρ Garmin Varia που βλέπει προς τα πίσω). To Strava Live εξακολουθεί να είναι ενσωματωμένο στο λογισμικό.

Νέες προσθήκες στο Bolt 2

Πρόσθετες αλλαγές περιλαμβάνουν πολύ περισσότερη ενσωματωμένη μνήμη – από 4 GB στο Bolt 1, έως 15 GB σ Bolt – μαζί με απαλά ανυψωμένα κουμπιά που είναι ευκολότερα στη χρήση (ειδικά όταν φοράτε γάντια). Όπως αναμενόταν, η Wahoo άλλαξε από micro-USB σε USB-C για πιο ανθεκτική σύνδεση και γρηγορότερη φόρτιση και η τελική συναρμολόγηση πραγματοποιείται τώρα στην Ταϊβάν αντί για την Κίνα.

Η ίδια η θήκη είναι ελαφρώς αναθεωρημένη, διατηρώντας το συνολικό κωνικό σχήμα, αλλά με μια ένδειξη επιπλέον μήκους, μικρότερο πλάτος και ένα μεγαλύτερο γυάλινο πλαίσιο. Το συμπεριλαμβανόμενο αξεσουάρ στήριξης είναι διαφορετικό ως αποτέλεσμα, αν και αυτό δεν δημιουργεί τόσο μεγάλο βαθμό συμβατότητας όσο θα περίμενε κανείς.

Όπως και στο αρχικό Bolt, η Wahoo περιλαμβάνει μια βάση η οποία – όπως ισχυρίζεται η εταιρία – είναι πιο αεροδυναμική από τα υπόλοιπα σεταπ της αγοράς. Το σχήμα έχει αλλάξει αρκετά ώστε το παλαιότερο Bolt να μην ταιριάζει στη νέα βάση, αλλά οι νεότεροι υπολογιστές θα λειτουργούν καλά σε παλαιότερες βάσεις.

Από την άλλη, όσοι έχουν επενδύσει σε aftermarket βάσεις όπως η Aero Race Mount της K-Edge, θα εξακολουθούν να μπορούν να τα χρησιμοποιούν χωρίς πρόβλημα.

Χαρακτηριστικά και τελική τιμή

Η ισχυριζόμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας παραμένει ίδια στις 15 ώρες και όπως και στο αρχικό Elemnt Bolt, η Wahoo δηλώνει ότι η νέα έκδοση είναι πρακτικά αδιάβροχη (έχει βαθμολογία IPX7), πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί θεωρητικά να βυθιστεί σε βάθος έως και 5 μέτρα χωρίς η συσλευή να βραχυκυκλώσει.το πράγμα βραχυκύκλωμα.

Όσον αφορά το βάρος, το επιπλέον μέγεθος θήκης επιβάρυνε με μερικά επιπλέον γραμμάρια. Όπου το προηγούμενο Bolt ζύγιζε 62 g (χωρίς τη βάση), το νεότερο είναι λίγο βαρύτερο στα 71 g.

Τέλος η τιμή λιανικής αυξήθηκε σημαντικά, με τη συσκευή να πωλείται στα 280 €.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Χορτοφαγική διατροφή – Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Η χορτοφαγική διατροφή έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ το…