Η ομάδα Israel Start-Up Nation επιβεβαίωσε ότι ο Chris Froome θα συμμετέχει στο Tour de France 2021. Ο τέσσερις φορές νικητής θα είναι ο αρχηγός της ομάδας και θα υποστηρίξει τον Michael Woods, που θα ηγηθεί της ομάδας στο δεύτερο Grand Tour της σεζόν.

Από τότε που τερμάτισε 3ος στην έκδοση του 2018, ο Froome δεν έχει αγωνιστεί στο Tour, μετά από τραυματισμό που απείλησε την καριέρα του τον Ιούνιο του 2019, και τον απέκλεισε από τον αγώνα της χρονιάς. Στη συνέχεια, η κατάστασή του δεν κρίθηκε αρκετά καλή για να συμμετάσχει στην έκδοση του 2020.

Ωστόσο, παρά την αδιάφορη φόρμα κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2021, ο Βρετανός θα είναι μέρος της οκταμελούς ομάδας. Η επιλογή του Froome ήταν αβέβαιη δεδομένης της απόδοσής του μετά την επιστροφή του από τραυματισμό, αλλά οι υπεύθυνοι της ομάδας βλέπουν ξεκάθαρα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα απλά με την παρουσία του.

Τα καλύτερα αποτελέσματά του το 2021 ήταν δύο 47ες  θέσεις στη ΓΚ στο Tour Dauphiné και UAE, ενώ στο Tour of the Alps εμφανίστηκε στο ξεκόλλημα ενός εταπ. Έχοντας κερδίσει συνολικά 7 Grand Tours, η τεχνογνωσία και η εμπειρία του θα αποτελέσουν πολύτιμη βοήθεια για τον Woods που στοχεύει τόσο στις νίκες όσο και στην υψηλή θέση στη ΓΚ.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Rik Verbrugghe δήλωσε: «Ως τετραπλός νικητής στο Tour, η αξία της εμπειρίας του δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Θα είναι εξαιρετικά χρήσιμος για την ομάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα».

«Σε επίπεδο απόδοσης, πιστεύω ότι βλέπουμε μια άλλη βελτίωση από το Dauphiné έως το Tour μετά το πρόσφατο προπονητικό μας στρατόπεδο στις Άλπεις. Ελπίζουμε να δούμε τον Chris να προχωράει σταδιακά κατά τη διάρκεια του αγώνα».

«Πιστεύουμε ότι εάν η κατάσταση του Froome βελτιωθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια του Tour, τότε μπορεί να του δοθεί ηγετικός ρόλος στη Vuelta a España, ένα Grand Tour που έχει κερδίσει δύο φορές».

«Δεν θα πάει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ως μέρος της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

13ο εταπ – Η 2η νίκη για Philipsen

Ο Jasper Philipsen πέτυχε τη νίκη στο 13ο εταπ του Tour de France στο Pau μπροστά από τον …