Ο Χανιώτης πρωταθλητής Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (ΠΟΧ Τάλως), που θα μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο τον προσεχή Ιούλιο, έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και ανανέωσε για ακόμα μια χρονιά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στο αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης.

Κάλυψε τα 34χλμ. του αγώνα σε χρόνο 42’19» που του εξασφάλισε την πρωτιά μπροστά από τον νεοεμφανιζόμενο, ομογενή Αλέξανδρο Μένγκουλα (WV Valleirenners – AXA) και τον πρωταθλητή Ελλάδος στους Νέους, Δημήτρη Χριστάκο.  Σε απόσταση αναπνοής από το μετάλλιο, ο Χαράλαμπος Καστραντάς (ΠΟ ΒΟΛΟΣ) και ο Νεόφυτος Σακελλαρίδης (Κρόνος Νίκαιας), αμφότεροι σε διαφορά χρόνου λιγότερη του ενός λεπτού από τον μεγάλο νικητή.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το «come-back» της 47χρονης Ροδίτισσας πρωταθλήτριας Ελένης Τσαβαρή (ΠΟΡ Ροδήλιος), μετά από αποχή δυο ετών έδειξε απόλυτα προετοιμασμένη για την Ατομική Χρονομέτρηση, αφού κατάφερε να καλύψει την διαδρομή των 20χλμ. σε χρόνο 27′:15» αφήνοντας 2η την Ηρώ Μηλάκη (Ατλας Ρεθύμνου) και 3η την πρωταθλήτρια (πριν λίγες μέρες) Αττικής, Αθηνά Χατζηστύλη (Θησέας).

Ακολούθησε η 20χρονη Σοφία Λιοδάκη (ΠΟΧ Τάλως) και στην 5η θέση η πρωταθλήτρια Ελλάδος του 2020, Βαρβάρα Φασόη (ΠΤΡΣΠ Πόρτο-Λεόνε).  Χαρακτηριστικό του υψηλού ανταγωνισμού και στις γυναίκες η διαφορά χρόνου μεταξύ των αθλητριών της πρώτης πεντάδας, που και στην περίπτωση αυτή ήταν λιγότερη από 1 λεπτό!

Το πρωτάθλημα, που διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους τοπικούς Δήμους Λαρισαίων, Τυρνάβου, Κιλελέρ, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας συνεχίζεται το Σάββατο 19/6/2021, με τους αγώνες αντοχής Γυναικών, απόστασης 113χλμ. από την πόλη της Λάρισας (εκκίνηση στις 14:00) με τερματισμό στην πόλη του Τυρνάβου.

Τα αποτελέσματα των Ανδρών: 2021_NatCh_TT_Men_Elite_Results

Τα αποτελέσματα των Γυναικών: 2021_NatCh_TT_Women_Elite_Results

Πηγή: www.hellenic-cycling.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…